Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401430 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401430

Odpowiedzi 14149

coxmouz

coxmouz

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.

Problem jest następujący. Wykonałem zadanie u Galahada przyniosłem mu 4 listy polecające (wszystkie z wyjątkiem tego od Valentina) pogadałem z Lariusem. Poczekałam aż Galahad wyjdzie na ławkę przed ratuszem i wybrałem naukę magii.

I tu jest problem może zwiększyć mi tylko ilość many, mówi coś o kręgach ale ich nie uczy, zaklęć też nie.

Wystarczy czytać, facet gadał, że zacznie Cię uczyć gdy osiągniesz jakiś tam poz. inta.

Natomiast moje pytania: (Reb 2.1)
1. Kto i w którym rozdziale DOKŁADNIE uczy eliksiru ducha (na stałe podnoszącego manę).Mam 2gi. rozdział mag ognia - żaden alchemik nie chce mnie nauczyć ważenia owej mikstury
2. Kto i w którym rozdziale DOKŁADNIE :))) uczy regeneracji many - ponoć Vatras. szkoda tylko, że on chce mnie nauczyć jedynie regeneracji wytrzymałości która na dodatek ma problemy z działaniem :D

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
rozdział niema znaczenia musisz coś z tej alchemii umieć to się opcja pojawi chyba u sagitty
Vatras w 3 dlatego ze wymaga to 3 kręgu teoretycznie gdybyś miał 3 krąg wcześnie to tez by cie nauczył

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

coxmouz

coxmouz

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
rozdział niema znaczenia musisz coś z tej alchemii umieć to się opcja pojawi chyba u sagitty
Vatras w 3 dlatego ze wymaga to 3 kręgu teoretycznie gdybyś miał 3 krąg wcześnie to tez by cie nauczył

Dzięki za szybką odpowiedź !

Jednakże alchemii uczyłem się już żeby wbić inta. Sagitta chce mnie uczyć jedynie potów na zręczność.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
to pewnie constatin chodzi oto ze oni te opcje maja ukryte i pierw trzeba się nauczyć tego co podają żeby doszły kolejne takie wymuszanie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

dawideu13

dawideu13

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam ja mam problem bo vatras nie chce ze mną gadać a nie mam wcześniejszych zapisów, a wszystko przez kradzież . Grałem dalej i teraz  nie mogę mu nic powiedzieć ani o zaginionych ani o handlarzu ani nic nie mogę ..  myślałem o zaklęciu zapomnienia ale nie mam  wiec teraz to chyba został mi tylko kod na to  ktoś mi pomoże

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Przede wszystkim sama próba okradzenia Vatrasa w 1 rozdziale przy niskiej zręczności wskazuje, że nie masz pojęcia jak funkcjonuje Gothic jako taki a Returning już w szczególności.
Podejrzewam , że latałeś po całym Khorinis, okradałeś prostaczków dla paru sztuk złota aż w końcu ktoś (Vatras) utarł ci nosa.
Nie pamiętam czy czar zapomnienia działa na Vatrasa czy nie ale tłumaczenie że go "nie mam" jest bez sensu.
Ma je Ignaz po zrobieniu dla niego zadania z eksperymentem, można kupić i sprawdzić.

O bulwersującym moralnym wydźwięku całej tej sytuacji już oczywiście nie wspomnę.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

dawideu13

dawideu13

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tal tak tyle ze ja jestem po tym zadaniu juz dosc dawno  a w returna gram 2 raz dopiero :D

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Skoro drugi raz to zapewne wiesz że Ignaz ma tych zwojów sporo. Jak nie działa to na Vatrasa to zagrasz po raz trzeci....od początku  :trollface:

Nieintrygujący

Nieintrygujący

Użytkownicy
posty21
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
właśnie wyruszyłem z khorinis do farmy onara, nie atakowałem nikogo, nic nie ukradłem, nawet nie przespałem się w czyimś domu ani nie rozmawiałem, a ten skurczybyk lee każe mi 500 złota płacić, co jest nie tak? mógłby ktoś pomóc?

dawideu13

dawideu13

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam mały problem  otóż szukam szpady abigail  i przeszukałem juz wszystkie miejsca i drzewa od tej jaskini z ognistym cieniostworem i nie znalazłem tej broni  mozna prosic o dokładną lokalicje bo kompletenie juz nie wiem gdzie szukać

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dajcie mu bana albo coś.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy w pierwszym rozdziale istnieje możliwość znalezienia jakiejś broni tzwn "srebrnej" na nieumarłych? Czy dopiero w drugim (chyba u Kreola ale nie jestem pewien)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
w r1 nie, kreol jest w gd wiec to wszystko wyjaśnia

Titanum17

Titanum17

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam do was pytanie. Chciałbym zacząć rozgrywkę jako mag. Ale mam pewne wątpliwości co do poziomu trudności na jakim grać i ogólnie jakim magiem grać. Mag ognia ma bardzo fajne zaklęcia oraz kostur, ale zastanawiałem się nad magiem wody czy nekro. Jednak problem jest taki, iż niektórzy pisali na innych poradach, że nekro jest słaby w 4 rozdziale (?) oraz że mag wody jest nieopłacalny. czy ktoś może mi poradzić co robić którąś postacią w postaci mini poradnika?

Z góry dziękuje za dobre odpowiedzi.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja grałem necro i gra się całkiem przyjemnie i chyba najtrudniej. Trzeba bić karmę dla beliara, i mieć sporo inty żeby przyzwańce nas słuchały i wydaje mi się że gra nekro wymaga największej ilości kasy. Nie powiem Ci co dalej, skończyłem nim grać w 3 rozdziale, kiedy orkowie atakują jarkendar, na rzecz woja bo sam muszę zobaczyć jak ludzie w drugim rozdziale mają po 300+ siły ;d

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Guru gra się najtrudniej, jak już coś;p;]. Wystarczy mieć tą pierwszą runę u nekromanty i się wymiata(+inteligencja)

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

butryk

butryk

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do zadania Gallahada. Brakuje mi  jedynie zdobycie ostatniego listu od Gerbrandta. Niestety nie mam u niego żadnej kwestii dialogowej dotyczącej zadania. Przypuszczam że może być to spowodowane, że przy pierwszej rozmowie zamiast odpowiedzieć zrozumiałem, "panie Gerbrandzie", odpowiedziałem "Rozumiem" nie okazując mu (niby) szacunku. Czy jest jakaś możliwość tego questa, czy jest już wszystko stracone???

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Stracone pozostaje nowa gra lub wczytanie save ale domyślam się ze nie wpadłeś na to aby zrobić save przed gadka jak należy :P

butryk

butryk

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A może istnieje jakiś kod którym można zresetować dialogi, tak żeby on i gra myślała, że rozmawiam z nim pierwszy raz.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
żeby on i gra myślała
tu raczej chodzi żebyś TY myślał :lol: