Rożnice między NPCTYPE guard a friend. 2170 3

O temacie

Autor

Zaczęty 2.07.2013 roku

Wyświetleń 2170

Odpowiedzi 3

gothic1210
  • Gość
Jakie są różnice między tymi npctypami? Czy guard uruchamia jakieś specjalne zachowania? Chciałem zmienić strażnikom przy bramach npctype na friend, żeby nas nie zaczepiali gdy mamy wyciągniętą broń. Bo tak to można wyjąć miecz i np wbiec do zamku. Czy w ten sposób nie "wyłączę" przez przypadek czegoś w zachowaniach strażników?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wydaje mi się że wyłączy się po prostu to że nie będą kazać ci chować broni.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Rożnice między NPCTYPE guard a friend.
#2 2013-07-02, 16:57(Ostatnia zmiana: 2013-07-02, 16:57)
O ile się orientuję ta funkcja to sposób postrzegania/zachowania wobec nas. Jeśli dasz mu guard to będzie cię atakować jeśli zaatakujesz kogoś innego. Friend nie będzie reagować na wyciągniętą broń i chyba na to, że atakujesz atakujesz kogoś, ale tu nie jestem pewien. Zauważ jak zachowuje się jeden ze strażników bramy w G2.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jednak istnieje jeszcze zależność między gildiami. Spójrz na Thorusa (friend), którego możesz lać do woli, a on Cię nie, ale inni strażnicy Cię zaatakują. Jednak gdy Ty zaatakujesz strażnika, to i Thorus Cię atakuje, czyż nie? Już chyba lepiej jak nie reaguje na walki dookoła, niż przepuszcza przy wyciągniętej broni? Strażników w SO jest wielu, natomiast tych przy bramie już nie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry