Dragon Age: Inquisition 65224 222

O temacie

Autor Ali G

Zaczęty 29.06.2013 roku

Wyświetleń 65224

Odpowiedzi 222

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Jak to dobrze że będzie Project Eternity albo  Wieśmak

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ta gra jest tak mentalnie słaba...

Popisuje się ciągle menda jedna...

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Trochę ucichł ten temat, więc rzucę chociaż kilkoma skromnymi koncept artami:
http://www.dragon-age.pl/dragon-age-3/1728-lokacje-z-dragon-age-inkwizycja-na-nowych-konceptach.html

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=p_muwmXq07Q

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Coś więcej o DA: Inquisition
Wszystko fajnie, pięknie, ale z obietnicą tak wielu i znacząco różniących się zakończeń nieźle przesadzili. Tak samo z wpływem poczynań bohatera na świat. O ile zapowiedzieli by to Redzi byłbym skłonny uwierzyć, ale Bioware już nie za bardzo. Obym się mylił, wtedy mielibyśmy godnego następcę jedynki.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
40 zakończeń , really ? ;d Zobaczymy jak to wyjdzie , bo czuje że nieźle przesadząją :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi oczywiście o 40 różnych slajdów, które możesz zobaczyć na końcu.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
bo czuje że nieźle przesadząją :)

Tak myślałem  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i tak jak mówiłem :ok:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=SxIJbU8MTEs

Wygląda całkiem spoko, muszę przyznać.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=WD627y_AvFs

Jeżeli nie grałbym w Origins to powiedziałbym, że zajebiście wygląda, a tak mogę powiedzieć, że jest... dobrze.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bo wyglada zajebiscie. Wlasnie jestem w trakcie przechodzenia Dragon Age: Origins Ultimate Edition. Różnica jest jednak spora, jesli chodzi o grafike, natomiast DA: O to bardzo fajna i przyjemna gra.

Niech ktos mi tez powie... gdzie moge kupic Dragon Age 2 ze wszystkimi dlc? Czy w ogole jest taka mozliwosc? Bo z tego co sie orientuje to nie wydali ultimate Edition dla DA 2.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Najpierw sobie "załatw" i sprawdź DA 2(albo pooglądaj jakieś gejmpleje), a potem zdecyduj czy chcesz ją kupić. Bo jeżeli spodobał Ci się Origins to dwójką możesz się zniesmaczyć. Ja pomimo, że się bardzo starałem to nie udało mi się dokończyć, nudny, wtórny świat, fabuła - jak dla mnie nudna i "okrojona", towarzysze nijacy(no może oprócz Varicka), a już nie mówiąc o grafice czy animacji, bo to jest duuzy krok wstecz nawet względem jedynki.

A co do trailera... Mając w pamięci jedynkę oczekiwałem innego contentu. To na razie mi wygląda na nibydrużynowego slashera, a był zapowiadany powrót właśnie do Origins. Niby walka nie jest wszystkim w grach RPG(zobaczymy jak będzie z fabułą, światem itp), ale chciałbym, żeby ten aspekt dawał radość i wyzwanie, a nie był nudną koniecznością(jak było to w dwójce).

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W Origins fajne było to że nie byliśmy cały czas w centrum wojny. Były długie całkiem pokojowe i klimatyczne fragmenty fabuły. Nie przeszedłem wszystkich ścieżek, ale te które pamiętam to choćby długa historia startowa w Wieży Magów czy sprawy załatwiane w Ordammarze i Denerim.

W DA2 fabuła wydaje się być dodatkiem do konsolowego slashera w powtarzalnych lokacjach. Mam dokłądnie to samo zdanie co Ali na temat towarzyszy - nie wspominam pozytywnie żadnego oprócz Varrika. Dopiero po zajrzeniu na wiki przypomniałe sobie jeszcze wartych uwagi Meredith i Andersa (który jest z dodatku do DA:O).

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Może trochę nie w temacie, ale trudno. Dragon Age jest według was lepszy od Mass Effecta (nie chodzi mi o grafikę). Bo mi jakoś ME się nie spodobało. Teraz zastanawiam się nad Dragon Agem i boję się że to jest to samo co ME tylko z mieczami. Grał ktoś w jedną i drugą grę i może je ze sobą porównać?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mass Effect jako seria, od 1 do 3, nie ma lepszych gier. Jak tylko kupie nowego kompa od razu kupuje wszystkie trzy czesci ze wszystkimi DLC, odpalam na ful i czekam na czwartą :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Ali G

Dragon Age: Inquisition
#57 2014-06-10, 22:17(Ostatnia zmiana: 2014-06-11, 11:56)
Ja przeszedłem wszystkie ścieżki, oprócz elfich(po przeczytaniu DA: Utracony Tron nienawidzę elfów :lol2:) to zajebiście prezentuję się ścieżka Maga i krasnoludzkiego szlachcica, choć jak się wybierze ludzkiego szlachcica to
Spoiler
zabicie Howa daję podwójną radość :D
Ale najbardziej co mnie urzekło w DA to chyba historia(która btw posłużyła mi niejako przy maturze ustnej :lol2:). W żadnej innej grze z takim zaciekawieniem nie czytałem wszystkich znalezionych notatek, ksiąg, opisów. Do tego kilka fajnych questów związanych z tymi notatkami( jak np. dodatkowy 4 poziom przywoływania demonów) gdy się uważnie nie czytało ksiąg to takie smaczki mogły przejść koło nosa.

@Xardas47
Fabularnie i gamepleyem DA jest imo górą. No jedynie ME 2 może coś konkurować z DA:O, bo urozmaicili trochę rozgrywkę, ale nadal było nudno i drętwo. Jedynie relacje z towarzyszami stoją na podobnym poziomie, ale obie gry robione prze Bioware, więc to nie powinno dziwić. I również dopisuję się do ludzi, którzy nie jarają się szczególnie ME   :)

Post połączony: 2014-06-11, 11:56
Gameplay z ING
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=FfGTtyYeO8E
Nie wiem co o tym myśleć. Wygląda efekciarsko, ładnie, ale to ma być walka ze smokiem? DA:O walka ze smokiem to było coś, nie raz trzeba było wczytywać grę, by wypróbować nową taktykę, a tu jest to czego się spodziewałem, wbijanie po kolei skili, przy czym smok stoi jak jakiś statysta. Machnie łapą, zionie ogniem, ale i tak nikt nic sobie z tego nie robi. Oby to był easy poziom, bo jak nie będzie dobrze zbalansowanego trudnego poziomu to będzie kicha. Ale świat, jak na Bioware wygląda dobrze nie jest tak klaustrofobiczny. Choć tego co np. w Wieśku nie ma co się spodziewać :C

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale najbardziej co mnie urzekło w DA to chyba historia(która btw posłużyła mi niejako przy maturze ustnej :lol2:). W żadnej innej grze z takim zaciekawieniem nie czytałem wszystkich znalezionych notatek, ksiąg, opisów.
Zaciekawiłeś mnie, tym zdaniem o maturze. Nie miałem do tej pory kontaktu z serią DA... Czy poszczególne odsłony gry są ze sobą ściśle powiązane czy raczej luźno i nie trzeba zaczynać od jedynki? Jeśli nie to która część jest najlepsza na start? :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oczywiscie, ze pierwsza. Dragon Origins jest zajebiste. Szczegolnie fajne są zadania z tablic kantoru, zadania Blackstone'a oraz kolektywu Magów ;P

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry