Nowinki technologiczne 32234 107

O temacie

Autor Cedric

Zaczęty 8.06.2013 roku

Wyświetleń 32234

Odpowiedzi 107

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
http://www.theverge....attery-software
Liczyłem jednak na 4r procesor i większą baterię.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://store.leapmotion.com/(S(11mpn2usrgeosjklbised1ri))/Pages/LeapSolution.aspx
Można kupować Leapa - 389zł, nawet w polskiej walucie.

Przy okazji http://www.theverge.com/2013/7/22/4544706/leap-motion-controller-toy-not-future-of-interaction poniekąd racja. Fakt faktem, że to dopiero początek, wydaje mi się, że w miarę aktualizacji softu stanie się czymś o wiele większym niż zabawką.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Nowinki technologiczne
#63 2013-07-22, 23:22(Ostatnia zmiana: 2013-07-22, 23:24)
http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge
Krejzole.
Oh, kieszonkowa wersja nienawiści w ciele stałym :lol2:

$32,000,000 Goal
uff

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Nowinki technologiczne
#65 2013-08-02, 00:14(Ostatnia zmiana: 2013-08-02, 00:17)
http://www.theverge....s-is-the-moto-x

Cóż mogę powiedzieć - I'm disappointed. Very disappointed.
Liczyłem na coś więcej a nie na customizacje polegającą na... wyborze obudowy i koloru przycisków. To ma być ten efekt WOW? Bez jaj

Przy okazji http://www.theverge.com/2013/8/1/4576202/whats-inside-nvidias-shield-gaming-handheld

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowinki technologiczne
#66 2013-08-02, 00:19(Ostatnia zmiana: 2013-08-02, 00:21)
Nowa broń w Ingressie będzie dostępna tylko dla graczy z Moto X :lol2:
Szkoda że nie można wybierać wariantów elementów płyty głównej, ale niestety tego się spodziewałem.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=b7I7JuQXttw

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
Te okularki, fajny gadżet nic poza tym.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Te okularki, fajny gadżet nic poza tym.
O smartfonach czy tabletach też tak mówili = )

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
No ale czym niby są tablety czy smartfony?
Wiem, że mają teraz ta ultra szybkie procesory i wypasione aplikacje, ale wprowadziły jakąś rewolucje?
Znasz kogoś kto zrezygnował z PCta czy laptopa na rzecz smartfona i używa wyłącznie jego do pracy ?
Albo kogoś kto gra na tablecie nie tylko gdy sie nudzi czekając na coś?
Nie wiem nie przekonują mnie tak samo jak te gry konsolowe, którymi steruje sie za pomocą kontrolera ruchu,miałby być takie "och, ach", a zawsze jak wpadne do kumpla to pogramy z 15 minut w jakiegoś tenisa a potem standardowo fifa na padach i rewanż za rewanżem :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wprowadziły, obecne telefony mają lepsze spece niż komputer WWza.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir
  • Gość
Znasz kogoś kto zrezygnował z PCta czy laptopa na rzecz smartfona i używa wyłącznie jego do pracy ?

tablety i te drugie nie są zastępstwem ale spełniają rolę uzupełniającą.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No ale czym niby są tablety czy smartfony?
Wiem, że mają teraz ta ultra szybkie procesory i wypasione aplikacje, ale wprowadziły jakąś rewolucje?
Albo kogoś kto gra na tablecie nie tylko gdy sie nudzi czekając na coś?
Nie wiem nie przekonują mnie tak samo jak te gry konsolowe, którymi steruje sie za pomocą kontrolera ruchu,miałby być takie "och, ach", a zawsze jak wpadne do kumpla to pogramy z 15 minut w jakiegoś tenisa a potem standardowo fifa na padach i rewanż za rewanżem :D
Rewolucję wprowadził pierwszy iPhone.
Szybkie procesory, dużo RAMu to ”zasługa” Androida, który po prostu zacina się na słabych podzespołach. Sorry takie są fakty.
Znam, mój kolega.
Ja osobiście więcej czasu w roku szkolnym spędzam pracując na swoim iPadzie. Zauważyłem, że częściej go używam niż PC, bo mobilność, bo zajebiste aplikacje, bo mogę go zabrać dosłownie wszędzie, jest o wiele poręczniejszy niż laptop, a zrobić mogę prawie to samo. Fakt faktem, że tablet nie zastąpi całkowicie komputera, bo niektórych rzeczy po prostu nie da się na nim zrobić, ale to kwestia do czego danego sprzętu używasz.
Moja rodzina, a zwłaszcza ta starsza pokoleniowo część uważała smartfony za gadżeciki, jednakże odkąd zaczęli używać (prawie wszyscy) to sam zauważyli jakie to cholernie przydatne. Można wymieniać tysiące aplikacji ułatwiających życie, ale podam jedną - evernote +google voice. Notatki, listy zakupów, to do, możliwości nieograniczone. Nie tylko pomaga w codziennym życiu, ale upraszcza je.

Widzisz dla mnie nieporozumieniem jest sam fakt gry na padzie, ale to kwestia osobistych preferencji, bo nie wyobrażam sobie grać w FPSy czy RPGi padem :|

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
...
Ja osobiście więcej czasu w roku szkolnym spędzam pracując na swoim iPadzie.
...

pracując

pracując

Obstawiam, że na sprawdzianie? :D

Widzisz dla mnie nieporozumieniem jest sam fakt gry na padzie, ale to kwestia osobistych preferencji, bo nie wyobrażam sobie grać w FPSy czy RPGi padem :|

Kwestia preferencji i typu gry.

Fakt jest taki, że zanim zrobiłbyś coś nawet w głupim Excelu na tablecie to ja zdążyłbym włączyć kompa zrobić to i jeszcze zjeść kolacje.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
...
Ja osobiście więcej czasu w roku szkolnym spędzam pracując na swoim iPadzie.
...

pracując

pracując

Obstawiam, że na sprawdzianie? :D

Kwestia preferencji i typu gry.

Fakt jest taki, że zanim zrobiłbyś coś nawet w głupim Excelu na tablecie to ja zdążyłbym włączyć kompa zrobić to i jeszcze zjeść kolacje.
Nie xD
Wypracowania i inne pierdoły. Jakieś projekty, prezentacje zaliczeniowe etc.

Co do ostatniej kwestii. Dlaczego tak twierdzisz? Mam zew. klawiaturę, wszystko idzie jak po maśle, jak na pc.

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie rozumiem waszego podejścia... Instalujesz Ubuntu na tablecie i fuck all  :F .

"(...) Dziś wyjdziesz z domu... prosto przez okno, bez spadochronu"
PeIHa

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
O tym nie pomyślalem. Ale rozwiązanie jest proste - sprzedaj iPada a kup tabka Androidowego i gites majonez :lol: .

"(...) Dziś wyjdziesz z domu... prosto przez okno, bez spadochronu"
PeIHa

Kazzmir
  • Gość
czytałem że można Xubuntu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry