No ale czym niby są tablety czy smartfony?
Wiem, że mają teraz ta ultra szybkie procesory i wypasione aplikacje, ale wprowadziły jakąś rewolucje?
Znasz kogoś kto zrezygnował z PCta czy laptopa na rzecz smartfona i używa wyłącznie jego do pracy ?
Albo kogoś kto gra na tablecie nie tylko gdy sie nudzi czekając na coś?
Nie wiem nie przekonują mnie tak samo jak te gry konsolowe, którymi steruje sie za pomocą kontrolera ruchu,miałby być takie "och, ach", a zawsze jak wpadne do kumpla to pogramy z 15 minut w jakiegoś tenisa a potem standardowo fifa na padach i rewanż za rewanżem 
Rewolucję wprowadził pierwszy iPhone.
Szybkie procesory, dużo RAMu to ”zasługa” Androida, który po prostu zacina się na słabych podzespołach. Sorry takie są fakty.
Znam, mój kolega.
Ja osobiście więcej czasu w roku szkolnym spędzam pracując na swoim iPadzie. Zauważyłem, że częściej go używam niż PC, bo mobilność, bo zajebiste aplikacje, bo mogę go zabrać dosłownie wszędzie, jest o wiele poręczniejszy niż laptop, a zrobić mogę prawie to samo. Fakt faktem, że tablet nie zastąpi całkowicie komputera, bo niektórych rzeczy po prostu nie da się na nim zrobić, ale to kwestia do czego danego sprzętu używasz.
Moja rodzina, a zwłaszcza ta starsza pokoleniowo część uważała smartfony za gadżeciki, jednakże odkąd zaczęli używać (prawie wszyscy) to sam zauważyli jakie to cholernie przydatne. Można wymieniać tysiące aplikacji ułatwiających życie, ale podam jedną - evernote +google voice. Notatki, listy zakupów, to do, możliwości nieograniczone. Nie tylko pomaga w codziennym życiu, ale upraszcza je.
Widzisz dla mnie nieporozumieniem jest sam fakt gry na padzie, ale to kwestia osobistych preferencji, bo nie wyobrażam sobie grać w FPSy czy RPGi padem