Problemy na tle egzystencjalnym 77717 283

O temacie

Autor zdzichorowerzysta

Zaczęty 17.03.2013 roku

Wyświetleń 77717

Odpowiedzi 283

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Kot z opaską na oku i fajką jak nie miałeś komplikacji żołądkowych, to nie byłeś pijany :P ja tylko ze dwa razy wypiłem tyle, że sie porzygałem, ale generalnie komplikacje żołądkowe zawsze jakieś były. Pierwszy raz pamiętam jak jadłem pizze, i nagle sru bełt do pudełka z pizzą... a drugi raz jak wracałem od koleżanki(która ma męża i dziecko), jej brat cholernie dużo pił, tylko ja piłem równo z nim, no więc wracałem, szedłem przez plac litewski, nagle mnie przycisnęło, szybciutko zszedłem sobie na bok, głowa w dół i sru piękny paw-przynajmniej zachowałem twarz i nie porzygałem sie w ich domu

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
no na żołądku czułem się słabo, ale nie rzygałem - chyba, bo mi się śniło jakbym trochę miał, ale jak zasypiałem, to ogarniałem i jak się obudziłem, to w tym samym miejscu w którym zasnąłem i nic nie wskazywało na to, żeby to była prawda. A jako, że to było w jednym budynku targów poznańskich to jakbym odwiedzał faktycznie łazienkę będąc w stanach nieświadomych to wracając bym raczej wylądował spać na innym fotelu xD. Więc... nigdy nie rzygałem z powodu alkoholu, a przynajmniej mam taką nadzieję :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Thoro, akurat u mnie to nie tyle sport, bo wiem, ze jedno nikomu nie zaszkodziło, a duży niesmak do alkoholu. Ja nie uwazam tego za przyjemnosc, dla mnie to gowno, nie smakuje mi to nie pije, Tobie gowno nie smakuje to go nie jesz? Bleee. Nie smakuje mi alkohol, nie pasuje, dosc sie naogladalem na szkody wyrzadzone przez niego.
Ja to widzę wręcz przeciwnie - nie lubię efektów upojenia alkoholowego, za to cenię sobie smak niektórych napojów alkoholowych, głównie win (chociaż są i piwa, które zwłaszcza odpowiednio schłodzone, smakują bardzo dobrze). Szczególnie do bardziej kalorycznych posiłków są świetnym uzupełnieniem, no i zapewne zdrowszym niż choćby cola. Picie tak żeby mieć nad tym kontrole nie jest specjalnie trudne, wystarczy pilnować żeby nie pić na pusty żołądek i znać jakieś rozsądne granice.
Jedyny pozytywny efekt samego alkoholu na mnie to zwiększanie mojej gadatliwości, o którą zwykle raczej ciężko. Ale ta niewielka zaleta ma znaczenie i tak tylko w odpowiednim towarzystwie.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
nie lubię efektów upojenia alkoholowego

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Thoro, akurat u mnie to nie tyle sport, bo wiem, ze jedno nikomu nie zaszkodziło, a duży niesmak do alkoholu. Ja nie uwazam tego za przyjemnosc, dla mnie to gowno, nie smakuje mi to nie pije, Tobie gowno nie smakuje to go nie jesz? Bleee. Nie smakuje mi alkohol, nie pasuje, dosc sie naogladalem na szkody wyrzadzone przez niego.
Ja to widzę wręcz przeciwnie - nie lubię efektów upojenia alkoholowego, za to cenię sobie smak niektórych napojów alkoholowych, głównie win (chociaż są i piwa, które zwłaszcza odpowiednio schłodzone, smakują bardzo dobrze). Szczególnie do bardziej kalorycznych posiłków są świetnym uzupełnieniem, no i zapewne zdrowszym niż choćby cola. Picie tak żeby mieć nad tym kontrole nie jest specjalnie trudne, wystarczy pilnować żeby nie pić na pusty żołądek i znać jakieś rozsądne granice.
Jedyny pozytywny efekt samego alkoholu na mnie to zwiększanie mojej gadatliwości, o którą zwykle raczej ciężko. Ale ta niewielka zaleta ma znaczenie i tak tylko w odpowiednim towarzystwie.

Avallach, o to mi wlasnie chodzi. Nie uwazam alkoholu za takie zło wielkie czy coś. Jak komus smakuje to jasne, czemu nie. Niektroym smakuje bułka z makiem, komuś innemu bez i nie mogą sie przymuszać do jedzenia tego, co im nie smakuje. Dlatego ja tak samo nie pije, bo mi to po prostu nie smakuje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Od dzisiaj rzucam palenie bo nikotyna zatruwa mój organizm. Mięsko już dawno przestałem jeść, jajka też, ser żółty też, czasem jem sobie jeszcze ser biały i śmietane, a tak to tylko kapusta, jabłka, marchewki i czasem pomarańcze, i od święta chlebek albo ryż czy kasza jaglana/gryczana. No i pić alkoholo też przestaje, ale za tydzień bedzie pewnie wyjazd klasowy nad jezioro, to niestety bez picia sie raczej nie obejdzie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jesteś tym co jesz, w tym przypadku warzywem. Co to za życie bez mięsa?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
i bez nikotyny i alkoholu  :lol2:

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
W przyszłości mam zamiar zupełnie przestać przyjmować cokolwiek i przestać srać. Póki co kupiłem sobie dziś 2kg ryżu, 1kg jabłek rubinów, 1kg marchewek, główke kapusty białej, kucharka i paste do zębów
Rośliny pobierają wartości odżywcze, witaminy minerały itp poprzez fotosyntezę, no i z ziemi troche. a potem my jemy te związki co one stworzyły poprzez fotosyntezę albo jemy zwierzęta które jadły rośliny, albo zwierzęta które jadły zwierzęta które jadły rośliny. Więc ja mam plan żeby samemu przeprowadzać coś w rodzaju fotosyntezy, żeby bezpośrednio pobierać te wartości odżywcze tak jak rośliny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to za życie bez mięsa?
Pewnie takie jak życie bez seksu kobiety. Czyli w sumie jak życie znacznej części użytkowników tego forum.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Kyro się na tym znam lepiej, ale zdziszek sporządź sobie porządną dietę aminokwasową bo warzywka i owoce nie mają wszystkich aminokwasów do biosyntezy białka. Mięso ma je wszystkie.  :ok:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Problemy na tle egzystencjalnym
#231 2013-04-17, 18:54(Ostatnia zmiana: 2013-04-17, 19:09)
Kyro się na tym znam lepiej, ale zdziszek sporządź sobie porządną dietę aminokwasową bo warzywka i owoce nie mają wszystkich aminokwasów do biosyntezy białka. Mięso ma je wszystkie.  :ok:
Jakiej biosyntezy? Przecież napisał, ma zamiar całkiem zerwać z jedzeniem i odżywiać się przy pomocy fotosyntezy :lol2:
Zdziszek, a słyszałeś ty o chloroplastach? Masz wśród krewnych jakieś rośliny?

@down: No właśnie, a one są bardzo szkodliwe. Jeśli przestaniesz jeść nawet warzywa, stosunek zarówno mięsa do warzyw, jak i warzyw do mięsa w twojej diecie będzie zawierał dzielenie przez zero, przez co nabawisz się chloroplastozy i będziesz potem zaraźliwie falować i zostawiać po sobie kałuże chloru o dziwnych kształtach. Co sobie pomyśli twoja rodzina i znajomi?

Mogłoby się wydawać że chloroplasty nie mogą być szkodliwe, bo to przecież dzięki nim rośliny tak kołyszą się na wietrze (zupełnie jak fale na wodzie, stąd wziął się pomysł na ich wykorzystanie w basenach), a jakoś żyją? To błąd, właśnie dlatego rośliny w końcu więdną i umierają. Bez tego byłyby niemal nieśmiertelne tak jak krasnale ogrodowe, które są organizmami pokrewnymi roślinom, ale wolnymi od chloroplastów (i dlatego nie falują).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To takie plastyczne wersje chloru, który dodaje się do basenów, żeby go plastycznie kształcić. W ten sposób powstają na przykład sztuczne fale w aquaparku w Tarnowskich Górach.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Skoro bycie najebanym jest niefajne, to po co ludzie piją?  :lol:  

Ja nie piję :|

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
What is love, baby don't hurt me, don't hurt me, no more

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Próbuje sie powstrzymać od zapalenia, g g g g g ggggggg musze być twardy! nie zapale!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Picie tak żeby mieć nad tym kontrole nie jest specjalnie trudne, wystarczy pilnować żeby nie pić na pusty żołądek i znać jakieś rozsądne granice.
Piłem dzisiaj piwo w ramach śniadania, czy umrę?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
kiedyś na pewno

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zaczne sobie drukować posty zdzicha i wieszać na ścianie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry