Wiedźmin 3: Dziki Gorn 775144 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 775144

Odpowiedzi 1986

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To co napisał Werewolf.
A odnośnie "czyli już grałeś" odsyłam do poprzednich części i tematu GTA V gdzie zachwalałeś optymalizację i ogólnie grę jeszcze przed wydaniem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki gon
#481 2015-04-29, 22:31(Ostatnia zmiana: 2015-04-29, 22:46)
Z tą książka przesadziłeś trochę Werewolf :|

Siedzę tyle na forum, ale nigdy nie widziałem jak Tizgar choć kilka razy pochwali klimat, fabułę albo co innego, za to system walki oraz rozwój postaci to zawsze  -_-

No i słynne Tizgara  ,,nie ma rpg bez rozwoju postaci''  :pokerface:

@ DOWN

Ale patrząc na książkę to i tak jest mało. Interaktywną książka jest torment, bo tam każda postać ma 1 stronę tekstu, i 90 % gry to dialogi. W wiedźminie jest więcej akcji, niż dialogów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
3/4 gry to dialogi, listy, notatniki, dzienniki, dziennik zadań i tym podobne.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zajebiste dialogi :D
Mimo, że bardzo lubię GTA, być może na każdą z części poświęciłem najwięcej czasu ze wszystkich gier to...
GTA V < W3
Jeśli kupiłeś GTA to czemu by nie kupić Wiedźmaka. Tym bardziej, że z tego co twórcy zapowiadają gra ma być długa, zatem nawet te multi nie zaoferuje tyle czasu bo się po prostu znudzi....

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

#484 2015-04-29, 22:50(Ostatnia zmiana: 2015-04-29, 22:56)
Z tą książka przesadziłeś trochę Werewolf :|

Siedzę tyle na forum, ale nigdy nie widziałem jak Tizgar choć kilka razy pochwali klimat, fabułę albo co innego, za to system walki oraz rozwój postaci to zawsze  -_-

No i słynne Tizgara  ,,nie ma rpg bez rozwoju postaci''  :pokerface:

@ DOWN

Ale patrząc na książkę to i tak jest mało. Interaktywną książka jest torment, bo tam każda postać ma 1 stronę tekstu, i 90 % gry to dialogi. W wiedźminie jest więcej akcji, niż dialogów.

Tak na marginesie: czytałeś kiedykolwiek jakąś część Wieśka? Oprócz pierwszej (o ile tą czytałeś..)

Edit: Jeśli chodzi o Wiedźmina 3: Jego świat podobno jest większy o 3,5 razy od świata ze Skyrima (39 km2), a w Wieśku 3(136km2). Nie przebija to jednak TESII: Daggerfall (160km2)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wszystkie książki wiedźmina czytałem. Ale nie widzę co to ma związek z tematem. Tak, wiedźmin 1 mi się podobał więc nie zaczynaj kolejnej gównoburzy  -_-

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Werewolf, ty dalej nie załapałeś tego kiedy i w jakim kontekście ja pisałem ze skip dialogi itp wiec pozwól ze ci to jeszcze raz wytłumaczę

Gdy gram w grę po raz enty to niema dla mnie logicznego sensu czytanie dialogów itp bo już je znam z góry wiem jak to będzie wyglądać pisałem to w odniesieniu modów jeśli ktoś lubi marnować czas i słuchać po raz któryś wprowadzenia xardasa to spoko ja robię spam esc aby to w kilka sekund pominac ( w przypadku modów ofc gdy dialog jest niemy brak dub to nie pomijam bo nowa kwestia )

Poza tym werewolf  jakim kurwa chujem mógłbym przejść grę na 100% gdybym za 1 razem pomijał dialogi itp, to jest niewykonalne ponieważ nie miałbym niezbędnych instrukcji do ukończenia gry. Pomijanie dialogów przy 1 kontakcie z gra wyklucza przejście gry na 100% czyli mój nadrzędny cel

To ze nie gram dla fabuł niema nic do rzeczy bo mogę się skupić na tym co lubię w rpgach najbardziej czyli 100% explor

Widze ze dalej ludzie nie potrafią zrozumieć ze ktoś może grac inaczej, mi tez nie pasuje ze gracie dla samej fabuły i skończenie fabuły uważacie za koniec gry ale chuja z tym zrobię poza zaakcentowaniem tego faktu.
Tak samo wy nie powiniscie miec problem z tym faktem ze ja nie gram w gry dla fabuły mam ja w dupie ( raptem w 2 gry grałem dla fabuły łamiąc swoja zasady i explor robiłem po fabule ) mnie w grze w sumie interesuej wszystko poza fabuła a ze jest ona pewnego rodzaju wymogiem w grze bo rozwijanie jej odblokowuje dalsze aspekty gry to ja robią bo muszę, chuj ze to się komuś nie podoba nic z tym nikt nie zrobi poza zaakceptowanie tego faktu.

@Baggio
Czy kupie czy nie mam dylemat ponieważ tak, nie podoba mi się system walki urposzczony za bardzo no ale zobaczymy jak to bedzie wygladac na najwyzszym poziomie, zobacze na GP wtedy będę miał jasność. Jestem ciekawy tez ekwipunku, czy będzie go dużo i będzie z czego wybierać co przełoży się na explor ze będzie warto wszędzie gdzie się da zaglądać to ze świat jest duży zachęca, ale jestem ciekawy jak będzie z zadaniami pobocznymi czy będzie tego dużo jak widzisz mam kilka wątpliwości które zostaną rozwidniane pewnie tuz przed premiera gry, jak pojawi się kilka GP jako ze fabuła mnie nie interesuje to niema w nich dla mnie żadnych spoilerów a zobaczę w nich to co mnie interesuje i będę mógł zdecydować czy chce zagrać. To ze wiesiek niema Multi to akurat tu przy zakupie niema dla mnie znaczenai bo i tak kupie go za grosze wiec to sie bedzie oplacac w kazda mozliwa strone :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Od zwiedzanie świata masz TES. Wiedźmin zawsze stawiał na fabułę, jak nie możesz tego skumać, to już twój problem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czyli Mac Dun rozumiem ze grałeś już w wiedźmina 3 i w tej grze niema otwartego świata pełnego przygód zielska skrzyń i chuj wie czego jeszcze dla graczy, jest tylko linia fabularna i nic więcej nie no kurwa ty to jesteś jednak debilem i to po całości temu się nie da zaprzeczyć.

Dobrze ze ty tej gry nie robisz tylko  REDzi bo jednak oni maja zamiar dać otwarty świat i nieskrepowana swobodę dzialan dla gracza oraz polac teren do eksploracji chwała im za to bo jak widac wedle Mac duna to jebac explor tylko fabuła nie no spox.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tizgar, co prawda nie lubię tego twojego pucowania się zniżkami, ale wpadł mi do głowy szalony pomysł. Ile zapłacisz za wieśka trójkę?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale to moja wina ze od nie chcenia wygrałem jakiś rabat na wieska do empika w gówno konkursie, w sumie gdybym nie sprawdził maila to nawet bym o nim nie wiedział, z rabatem i zniżka kumpla jako pracownika, bo to on będzie brał ze niby dla siebie to z 20 zeta wyjdzie jesli obecna cena się nie zmieni.

Ale twój szlony plan nie wypali bo to bedzie tylko jedna sztuka dla mnie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ale twój szlony plan nie wypali bo to bedzie tylko jedna sztuka dla mnie.
Przecież jeszcze przed "chwilą" nie wiedziałeś czy będziesz kupował :|

I od kiedy kupony rabatowe i zniżki pracownicze można łączyć?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I od kiedy kupony rabatowe i zniżki pracownicze można łączyć?
Chyba od zawsze. Pamietam, ze jakis spory czas temu moj kumpel pracujący gdzies w Empiku i też wygral jakis rabat, dostal na to nawet jakiś kupon fizyczny do ręki. Nie pamietam co to byla za gra ale też zapłacił praktycznie połowe ceny mniej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sawik, to ze nie wiem czy będę kupował nie oznacza ze nie kupie, zobaczę GP to rozwieje moje wątpliwość w wyżej wymienionych kwestiach i zdecyduje czy kupie czy nie, a ze takowe GP pojawia się przed premiera to nawet spoko, zaś zniżki łączyć można ale to chyba zależy od polityki sklepu, wiesz sam nie wiem po prostu zapytałem się kumpla czy jak on weźmie na siebie to zapłaci 50 zł mniej, to czy mój kupon rabatowy z tym tez zniży cenę, okazuje się ze zniży wiec ok spoko.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

#494 2015-04-30, 19:58(Ostatnia zmiana: 2015-05-01, 16:41)
Parę nowych skrinów:
Spoiler

Brzydka elfka

Post połączony: 2015-05-01, 16:41
Granie Ciri:

https://www.youtube.com/watch?v=vHNOLytV6hU

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
https://www.youtube.com/watch?v=eYLL4ZiBGWU

To sie nazywa marketing pełną gembą!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pierwszy gameplay na PS4:

https://www.youtube.com/watch?v=k_dvkGwwny0

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ktoś chce się bawić w konkursy:
http://a.pgtb.me/H6s1Dv

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Konkursów z wygraniem Wieśka 3 jest teraz od chuja, nawet na fanpejdżach o tematyce Gothic. A co do tego konkursu to jakiś chujowy, a te zgłoszenia...  :lol2: nałożony jakiś chujowy efekt na screena i niby autorskie  :lol2:

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Primo, są dobre prace, tylko musisz więcej stron przejrzeć.
Secundo, Redzi  nie odpowiadają za to co ludzie wstawiają. Każda praca wbija do bazy, odsiewaniem gówna zajmą się później.
Tertio, jeżeli  prace twoim zdaniem są kiepskie, to tym większa szansa dla ciebie, nie ?
Quarto , to jest ofiszjal od CDPR a nie jakiś typu morele.net robi konkurs, nagrody też są spoko więc nie wiem o co ci chodzi.

0 użytkowników
Do góry