Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3410638 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3410638

Odpowiedzi 7445

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
No no, panowie, praca wre, czapki z głów. Nie wiem, czy ktoś już zauważył, ale tutaj codziennie ktoś coś napisze, i to jedyny obecnie taki dział na całym forum, znaczy tak aktywny, może jeszcze tylko Returning 2.0 ma podobnie, ale ten mod i tak będzie lepszy ^^
Ze swej strony chciałbym, przy okazji, zadać kilka pytań, nurtujących mnie od dłuższego czasu:
1.Czy w ER znajdzie się broń o wyglądzie El Bastardo z G2NK ?
2.Co będzie wyróżniało gildię Strażnika na tle pozostałych gildii wojowników ? Nowe questy gildyjne, jakieś poboczne atrakcje w stylu wymuszania bryłek za ochronę (o czym już wiem) ?
3.Jak będzie wyglądała sprawa gildii w Sekcie ? W 2r wybieramy, czy Strażnik Świątynny, czy Guru ? Czy będzie to stopniowy rozwój, Nowicjusz - Strażnik Św. - Guru ? I czy Sekta będzie miała nowe zadania gildyjne ? Gdzieś tu czytałem, że Guru będzie miał motyw zabójstw z CM, będzie coś jeszcze ?
4.Będą jakieś poboczne atrakcje dla gildii, jak ulepszane kostury magów czy właśnie bryłki za ochronę dla straży ? Chodzi mi tutaj m.in o najemnika, bandytę, straż świątynną, etc...
5.Czy będą jakieś zadania gildyjne dla Cieni, ale takie w ich stylu, jakaś kradzież na zlecenie magnatów, straży etc ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, i ze swej strony bardzo dziękuję twórcom i testerom modyfikacji za ogrom włożonej pracy. Na pewno zagram ze cztery razy, żeby sprawdzić każdą gildię wojowników w każdym obozie oraz nowości dla nich :D

Powodzenia w pracach wykończeniowych...

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Życie mnie zmusiło do zrezygnowania z klasycznego PrintScreena, więc musiałem od nowa rozkminić odliczanie dla mikstur tymczasowych.
Myślicie, że info powinno pokazywać się rzadziej? Obecnie jest co 10 sekund. :D Są propozycje żeby było co 30. Wasze zdanie?

https://www.youtube.com/watch?v=JckRXKEgjck

Najlepsza byłaby stała informacja w lewym górnym rogu lub zaraz nad paskiem życia.

gothic1210
  • Gość
@TadekKanalarz
Życie mnie zmusiło do zrezygnowania z klasycznego PrintScreena

@KUBA - 4477  jakiś cudownych atrakcji nie będzie. El Bastardo też nie. Jest dużo innych nowych broni. Zadania gildyjne będą.

gothic1210
  • Gość
@Arkhnen i @Fabiosek na naszym forum macie już dostęp do najnowszej wersji moda. Możecie zaczynać swoją pracę.  :ok:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Outlander zacznę od jutra. Pozdrawiam.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cieszę się że trwają testy mam nadzieję że ten patch wbije na święta.Pozdrawiam cieplutko, bardzo fajne tło :)

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Będzie w co pykać. :ok:

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@Outlander ty też możesz zaczynać if ju noł łat aj min 

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Da się to pobrać ale ze starymi texturami?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Da się to pobrać ale ze starymi texturami?

Tak, jak "wsadzasz" moda do odpowiednich folderów do nie dajesz do nich texturpacka i masz normalne textury. @Kaco99

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
@Kaco99 Możesz też po zainstalowaniu moda z folderu Gothic/data/vdfmod (podobna ścieżka, nie pamiętam dokładnej, mam nadzieję że dasz sobie radę) usunąć plik z rozszerzeniem .vdf który będzie miał w nazwie "texturpack" czy coś w tym stylu.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

gothic1210
  • Gość
Odpowiednia informacja jest w temacie Problemy techniczne w tym dziale. 

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Można spodziewać się patcha do świąt, czy raczej nie bardzo ?

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Mam do was pytania..

Czy granie bandytami jest do 6 rozdziału?
Czy jak zostanę strażnikiem i potem wyrzucą mnie, czy będę mógł zostać Guru? jeśli oczywiście potem dołącze do Cienii?

Z góry dzięki za odpowiedzi! :)

Post połączony: 2015-12-22, 14:12
aha.. i baal lukor faktycznie jest, ale pojawia się dopiero jak baal parvez przyprowadzi mnie do obozu, albo po rozmowie z lesterem.. na początku nie ma baala lukora jak np; przelece na kodach (jak to robiłem szukajac go)

Aha.. i powiedzcie mi, co to za różnica czy mam poparcie 3 czy 6 baalów skoro exp ten sam?

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Mam jeszcze jedno pytanie : Da się edytować tekstury zbroi z moda ? bo chcę se pozamieniać i poedytować a jak zrobie to z pliku z normalnej gry Textures.vdf to oczywiście w modzie nie będzie ich widać, bo mod używa własnych, a chcę se zedytować szaty magów ognia i wody i zbroje strażników, a jak otwieram plik ER_Files (czy jakoś tak) w GoManie, to jakiś błąd mi wyskakuje, jakieś rady ?

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Mam jeszcze jedno pytanie : Da się edytować tekstury zbroi z moda ? bo chcę se pozamieniać i poedytować a jak zrobie to z pliku z normalnej gry Textures.vdf to oczywiście w modzie nie będzie ich widać, bo mod używa własnych, a chcę se zedytować szaty magów ognia i wody i zbroje strażników, a jak otwieram plik ER_Files (czy jakoś tak) w GoManie, to jakiś błąd mi wyskakuje, jakieś rady ?

Ja chciałem zmienić beziego skin w MT i jak podmieniłem to, nie wiem jak odnajdywało stary i był stary. Żeby podmieniać tekstury w modach to trzeba mieć umiejętności.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Podmieniłeś w pliku .mod moda czy vdf gry?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników

Ja chciałem zmienić beziego skin w MT i jak podmieniłem to, nie wiem jak odnajdywało stary i był stary. Żeby podmieniać tekstury w modach to trzeba mieć umiejętności.
Wiesz, gdybym nie umiał edytować tekstur, to bym nie pytał, czemu nie mogę otworzyć pliku .mod z ER w GoManie, bo normalnie nie ma w tym nic trudnego, wystarczy wejść w GoMana znaleźć folder z teksturami, wyeksportować teksturę, podmienić/przeedytować wedle uznania, i zamienić, również w GoManie i tyle, a nawet w Returningu nie miałem z tym problemu jeśli chodzi o G2, a tu nie mam pojęcia czemu, ale błąd mi wyskakuje

Post połączony: 2015-12-22, 19:44
Podmieniłeś w pliku .mod moda czy vdf gry?
Chciałem podmienić w .mod , ale jak próbuję go otworzyć to jakiś błąd mi wyskakuje po niemiecku (Mam GoMana po niemiecku, nie chce mi się jakoś ściągać spolszczenia), a jak podmienię w .vdf gry to jeśli chodzi o moda który wprowadza dane tekstury dla danej zbroi, to nic to nie da, bo będzie ta tekstura z moda, dlatego chcę to zrobić w .mod

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Widocznie jest inaczej spakowany, nie lepiej to zrobić za pomocą gothic VDFS?

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Spróbuję, ale z GoManem mam doświadczenie :D

0 użytkowników
Do góry