Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3066961 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3066961

Odpowiedzi 7439

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Warto rozpoczac rozgrywkę w 1.4.2 czy lepiej poczekać na finalna wersje?

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Warto rozpoczac rozgrywkę w 1.4.2 czy lepiej poczekać na finalna wersje?

Ja bym poczekał wersja 1.4.5 zapowiada na wiele lepszą. Ale twój wybór  :ok:

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co czytam to do wersji 1.4.5 jeszcze daleko do premiery. Wersja 1.4.2 umożliwia przejście gry bez bugow uniemożliwiających skończenie gry i czy jest dobry balans?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Moim zdaniem nie opłaca się grać w obecną wersje, balans leży i kwiczy.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Balans balansem. Gra jest po prostu bardzo łatwa.(taka jak w podstawce, żeby nie było) Mimo wszystko grywalna, jeśli chcesz to graj. Bugów większych raczej nie napotkasz.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moim zdaniem nie opłaca się grać w obecną wersje, balans leży i kwiczy.

Pod jakim względem leży i kwiczy - bo odpaliłem sobie na szybko na jakims ściągniętym save i duzo potworów jest mocniejszych niż w 1.4.0, a i umiejętności kosztują 2x tyle

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W 2 rozdziale już praktycznie nic nie jest dla Ciebie problemem.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
mrdragothic dla Ciebie jest proste, dla mnie też ujdzie, dla kogoś innego będzie trudne więc nie ma co marudzić o tym jak to 'leży i kwiczy' owy balans bo to w pełni subiektywne podejście.
- Zbroje są osłabiane
- Potwory są wzmocnione
- atrybuty kosztują 2x tyle punktów nauki ile w podstawce...
myślę, że jednak "ciutkę" trudniejsza jest ER niż niezmodowany Gothic :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Taaa, ale z kolei są nowe źródła expa/rudy....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Nowe źródła expa? Taaa... A przy okazji ucięcie expa za zadania/potwory w efekcie czego robiac wiecej zadań i tak mamy niższy poziom doświadczenia niż w podstawce :P

Co do rudy - zgoda, jest jej wiecej, np dzieki opcji kopania rudy... ale rudy i w podstawowym Gothicu było tyle że akurat jej spora ilość nijak balansu nie rusza - ot rzadziej musisz iść do kupca by przedmioty na rudę wymienić i tyle.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to znaczy, ze jeśli chcemy zostać bandytą, to nie możemy mieć stosunków z SO? Czyli ze nie możemy być cieniem/kopaczem (co jest oczywiste), czy że w ogóle  tam nic nie robić (test zaufania, zadania dla cieni itp)? Bo mam zamiar dołączyć do bandytów, ale wcześniej standardowo obcykać wszystkie zadanka w pozostałych, żeby expa nie marnować. Da się tak czy nie? A do SO lepiej dołączać przez test Diego czy jako kopacz przez Gamala. Mówił on coś o jakichś zadaniach dla strażników w kopalni i dla Cavalorna, z której opcji jest więcej expa? A może da się najpierw porobić zadania dla Diego, a potem w ostatniej chwili przez Gamal? Pewnie na większość pytań są już odpowiedzi w tym wątku, ale 160 stron to za dużo dla mnie. Jakby było z 30-40 to jeszcze.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak ja nie lubię takiego podejścia. Przecież to wagóle klimatu nie ma. Idę tam gdzie więcej expa i nie wczuwam się w żaden obóz tylko na expa wszystko. Wczuj się w klimat -_-

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nabijanie expa ... A pamiętam pierwszy ciężki wybór w Gothic przy pierwszej grze - który wybrać obóz ... wszytko ciekawiło. Nikt nie myślał o expieniu, a o fabule ... Mam nadzieje, że ER znowu pozwoli to poczuć :)

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ja nie lubię takiego podejścia. Przecież to wagóle klimatu nie ma. Idę tam gdzie więcej expa i nie wczuwam się w żaden obóz tylko na expa wszystko. Wczuj się w klimat -_-
Dziękuje za konstruktywną i bardzo pomocną wypowiedź, na to czekałem od rana. Mój sposób gry to moja sprawa, może po prostu ja się inaczej wczuwam? Jestem nowy w Kolonii, nikogo nie znam to i żadnej roboty się nie brzydzę, expa, rudy i przyjaciół nigdy za mało. Jadę na wszystkie fronty bo z nikim jeszcze się nie związałem. Im większej liczbie obozów pomogę, tym większy wybór będę potem miał. Poza tym w każdym obozie są nowe zadania i nie chciałbym ich sobie zablokować jedną błędną decyzją.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak wolisz ale to przez taką grę ludzie mówią że jest za łatwo. Outlander sam pisał że mod nie jest przystosowany do takiego stylu gry. Jak wolisz tak grać a potem wypisywać o tym że jest za łatwo to proszę bardzo :facepalm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Aha, czyli Twoim zdaniem ma się ograniczać w rozwiązywaniu zadań, by utrudnić sobie grę. To Tobie za jakże błyskotliwą odpowiedź należy się teraz ":facepalm:". To od twórcy zależy jakie nam możliwości zapewni i to tylko jego wina, jeśli pozwala na takie rozwiązania, że balans leży i kwiczy. Tak samo w Złotych Wrotach, idioci bo tak się tego inaczej nie da nazwać przezywali ludzi, którzy czepiali się kulawego balansu, bo mieli "zupek" nie kupować, by było trudniej. To tylko i wyłącznie (jeszcze raz to napiszę, by to do tego Waszego mózgu dotarło) od twórcy zależy jakie daje możliwości rozwoju itp...

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Aha to dzięki za równie świetną odpowiedź.
 To tylko i wyłącznie (jeszcze raz to napiszę, by to do tego Waszego mózgu dotarło) od twórcy zależy jakie daje możliwości rozwoju itp... - Gdzie w moich wypowiedziach widzisz coś związanego z tym? O_O
Po prostu narzekania dragothica i chwile potem post krzyśka który robi dokładnie tak by było jak pisze dragothic wywołały u mnie dziwne uczucie. Jak się wam ER nie podoba to idźcie grać w inne napewno super zbalansowane addony do jedynki. NP : MT :)
Po prostu narzekania na brak balansu w gothicu rozśmieszają mnie i jeśli ludzie dalej będą robili zadania dla wszystkich obozów to KAŻDY addon będzie niezbalansowany. Ja jeszcze mam buga że umiejętnosci(nie atrybuty) kosztują tyle ile w podtawce no to robię zadania tylko dla myśliwych i NO i gra mi się przyjemnie i nie narzekam na balans. Co jest fajnego w zabijaniu Orków w 1 rozdziale? - Przecież to psuje cały klimat gry  :antyprops:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No i właśnie ta wypowiedź dobitnie podkreśla jak bardzo nie powinieneś się wypowiadać w kwestii balansu ;)

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hehe śmich. T_T
Piszę tylko że sami sobie gre psujecie.
Zarówno w ER i ZW grało mi się przyjemnie jak gralem dla jednej strony.  Pozastanę poza waszymi bezzensownym płaczem że balans jest słaby i będe się cieszył grą. Ty w tym czasie poszukaj zbalansowanego addona w którym mimo robienie wszystkich zadań i wybiciu wszystkich mobów w 1r gra pozosatanie zbalanoswana - Powodzenia bo ucieszysz kilku forumowych geniuszy/wyjadaczy

gothic1210
  • Gość
@dinozaur7 Nie sprzeczaj się  z nimi. Cwaniaczki z Recovery Team i dzieci GMP się na wszystkim znają, ale nic nie robią. Ja już milion razy powtarzałem, że balans w 1.4 jest trochę słaby, bo skupiliśmy się na czymś innym (to chyba widać porównując 1.4 do 1.2)/ W 1.4.5 już będzie wybór poziomu trudności i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Powtarzanie cały czas tego samego, że jest źle nic wam nie da (nie wiem, może ktoś myśli, że mnie to boli, albo co) tak samo jak walczenie z takimi komentarzami jak te wyżej (to do cb dinozaur - lepiej po prostu zignorować i grać sobie jak kto woli). 

@krzysiek666 Nie zostań przez przypadek Kretem albo Kopaczem i najlepiej zacznij najpierw robić zadania dla Bandytów, a dopiero potem dla innych obozów. 

0 użytkowników
Do góry