Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3046798 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3046798

Odpowiedzi 7439

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Przywrócenie oryginalnego skryptu rozwiązało problem.
Zawsze możemy sprawić by nowy system nie crashował.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
Przywrócenie oryginalnego skryptu rozwiązało problem.
Chcesz, to proszę. To tylko 3 pliki.
No chyba, że crashuje, bo potraktowałem stałą jak zmienną  :lol2: Ale z tego co mówił, Avallach to to chyba nie ma znaczenia.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
wolf nie ciebie pytałem ja wiem ze wy lubicie brak balansu

Tak w Mt to rosło, może inne progi były nie co 30 a chyba co 40 wiec z ciekawości zastanawia mnie, bo i to i to jest modem do g1 u ciebie był z tym problem i były crashe a w MT nie, wiec wychodzi ze sam system nie jest problemem, oczywiście mowie o systemie nauki w przypadku posługiwania się bronią,  z atrybutami  jest chyba tak samo, nie wiem może się mylę i w przypadku atrybutów coś się zmienia

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Damn, szkoda że szlag trafił bo zajebisty był system nauki w g2  ;(

Mimo to dobra wiadomość, że udało się znaleźć źródło  :cool:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
wolf nie ciebie pytałem ja wiem ze wy lubicie brak balansu

Tak w Mt to rosło, może inne progi były nie co 30 a chyba co 40 wiec z ciekawości zastanawia mnie, bo i to i to jest modem do g1 u ciebie był z tym problem i były crashe a w MT nie, wiec wychodzi ze sam system nie jest problemem, oczywiście mowie o systemie nauki w przypadku posługiwania się bronią,  z atrybutami  jest chyba tak samo, nie wiem może się mylę i w przypadku atrybutów coś się zmienia
Nie, nie lubimy braku balansu. Lubimy DOBRY balans. Dlatego nie chce, zebys sie za to brał.

Atrybuty tez sa na podstawie Gothic 2 Noc Kruka w MT. Kazdy nauczyciel uczy inaczej itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Outlanderze, czy teraz znowu będziesz starym, chujowym gothic1120, za którym tak tęsknie?  :D

Czy przypadkiem nie masz czegoś do roboty?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo dobra wiadomość. Akurat przeglądałem wczoraj ten temat i przyszłość moda wisiała na włosku, a teraz kiedy prace będą kontynuowane czekam jeszcze bardziej :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Bardzo dobra wiadomość. Akurat przeglądałem wczoraj ten temat i przyszłość moda wisiała na włosku, a teraz kiedy prace będą kontynuowane czekam jeszcze bardziej :)

Nie będą. Są kontynuowane :)

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze lepiej :P Jakie zmiany dla sekty?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Outlanderze, czy teraz znowu będziesz starym, chujowym gothic1120, za którym tak tęsknie?  :D

Czy przypadkiem nie masz czegoś do roboty?
Cicho... daj mu to zrobić i jedziem z koksem!

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No i super, mam nadzieję, że pogramy jeszcze w tym roku kalendarzowym :)
Jest ktoś kto się podejmie zrobienia dubbingu? Nie wypada żeby taki mod go nie miał.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z dubbingiem to już na pewno w tym roku nie będzie. Sam mod pewnie nie da rady. Dokończenie, testy, poprawki, pewnie i tak jak zwykle bugi będą więc z tydzień czy dwa na patcha. Pierwszy kwartał 2015 to optymistyczna wersja na w pełni grywalny produkt. Chociaż kto wie, może dostaniemy niespodziewany prezent gwiazdkowy. Ale lepiej robić tego moda jeszcze rok niż  żeby miało wyjść zabugowane gówno.

gothic1210
  • Gość
Dubb w tym roku na pewno się nie pojawi. Schemat będzie wyglądał raczej tak: grywalna wersja 1.4 z częściowymi założeniami Recovery> patch raczej kosmetyczny, poprawiający drobne błędy nie wpływające na wykonywanie zadań> może dubb. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To jak Ci sie udalo zazegnac problem to mniej wiecej jaki okres czasu premiery? Bo wczesniej o ile pamietam to juz miales jakas tam mniej wiecej date premiery. Zanim ten problem sie pojawil.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To jak Ci sie udalo zazegnac problem to mniej wiecej jaki okres czasu premiery? Bo wczesniej o ile pamietam to juz miales jakas tam mniej wiecej date premiery. Zanim ten problem sie pojawil.

Prawdopodobnie może jeszcze w tym roku...  :)

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Outlander - ile osób Ci pomaga i komu mamy podziękować, że uda się ukończyć modyfikacje??

gothic1210
  • Gość
Outlander - ile osób Ci pomaga i komu mamy podziękować, że uda się ukończyć modyfikacje??
Szczerze to gdyby nie znienawidzone tutaj DS i inicjatywa Ahnbaela to mod mógłby nie powstać.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Witam! Jak tam, co tam w świecie Edycji Rozszerzonej ?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem gdy chce odpalić gothic;a na dedykowanej karcie graficznej od nvidi to mi wywala błąd że "aplikacja została źle uruchomiona" a jak uruchomię na zintegrowanej od intela to działa normalnie tylko że jest spadek FPS. Pomoże ktoś? :)
P.S system windows 7, 6 GB pamięci ram , Pamięć karty gr. 1 GB

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

0 użytkowników
Do góry