Zabezpieczenie skryptów, VDF'ów 2448 3

O temacie

Autor Maciejka

Zaczęty 2.09.2012 roku

Wyświetleń 2448

Odpowiedzi 3

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
Witajcie, robię skrypty na potrzeby serwera do GMP oraz swojego malego modzika. Otóż jest taki problem, że moich skryptów jest mało ale sa trudne i skąplikowane i juz kiedyś mialem taką "przygodę" że w takim jednym modze (nazwę przemilczę) były dokładnie takie same skrypty jak moje tyle, że zmienione nazwy własne. Niewątpię, że ktoś też to potrafi ale takie same i w tak krutkim czasie?! Dlatego proszę was userów The Modders o pomoc. Jak zabezpieczyć plik VDF przed dekompilowaniem gothic sourcerem. Albo chociarz jakos inaczej skrypty zblokować fajne by było gdyby world też. Jeśli pamięć mnie nie zawodzi to w modzie GWW było podobno takie zabezpieczenie. Z góry bardzo ale to bardzo dziękuję.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Ezzam, nie chodzi tu o zgłaszanie czegokolwiek władzom, tylko utrudnienie dekompilacji.
Wiem o co chodzi, ale w moddingu tak starej gry wszystko już zostało wymyślone. Jeśli OP nie czerpie z tego korzyści materialnych (:lol2: ), to nie widzę sensu zabezpieczania skryptów czy czegośtam.

Regynild

Regynild

DreamVader
posty101
Propsy50
  • DreamVader
No cóż, ty nie widzisz, ale autor tematu widzi, więc nie wiem po co się wypowiadasz.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry