Ogólna dyskusja o modyfikacji 522802 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 522802

Odpowiedzi 1170

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Innowacje skryptowe ? W ZW są np. trialogi, z tą uwagą, że są dobrze zrobione.

Chyba raczej z tą uwagą, że zostały zaimplementowane wieki temu w pakiecie LeGo, z którego ZW korzystają :lol2:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tak czy inaczej są:) 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Raczej pytanie powinno brzmieć co ZW oprócz dobrego dubbingu i w sumie ok fabuły ( akurat w tej kwestia nie jestem wymagający ) i zacofaniem w czasem oferuje, w przeciwieństwie do tych modów które zostały wymienione.

Ja może wpadłem w samozachwyt rosyjskim produkcjami czy szwabskimi, ale no sry po 6 latach ja się spodziewałem 2x dłuższej gry niż w mt, kilku ciekawych bajerów które już występują u ruskich bądź szwabów, a które to już zostały wpisane do standardów moda ja nie powiem ale normalnie po 6 latach ot tu return 3.0 by mógł być

Ale zejdźmy na polska ziemie, komunały z kreskówek jak reswapn co rozdział lub reakcja npców na open skrzynie to chyba nie za duzo nie ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Co prawda to prawda, po 6 latach też oczekiwałem czegoś więcej niż 20h gry, no ale cóż lepsze to niż nic. 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bardzo dużo się w nim działo, fabuła ciągnęła gracza za rączkę, tak że pod koniec pozostawało dużo nie rozwiązanych kwestii. Druga rzecz, to brakowało misji otrzymywanych z biegiem czasu, w pierwszym rozdziale otrzymywałeś 10 questów, a np. 2 drugim nie było już żadnych pobocznych tylko główny wątek. W Złotych Wrotach, w poszczególnym rozdziale jest do wszystkiego odniesienie np. bandyci dla których pod koniec zdobywamy ułaskawienie, czy magowie wody otrzymujący dostęp do świątyni Adanosa, cały czas pewne wątki są wplątywane w fabułę, a nie spychane na bok przez twórców z lenistwa i obojętności.
Niestety, ale Twój niski poziom intelektualny mówi sam za siebie... Mówisz, że w niektórych rozdziałach nie było zadań pobocznych?  :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Innowacje skryptowe ? W ZW są np. trialogi, z tą uwagą, że są dobrze zrobione. Nie zauważyłem żadnych innowacji skryptowych w Velay'i, no chyba że prowadzenie ścierwojadów na pastwisko przy pomocy rozrzucania za sobą surowego mięsa.

Jak Jasiu słusznie zauważył trialogi nie są nawet oryginalną robotą ZW. I nie, nie są dobrze zrobione. Kamera lata jak pojebana podczas rozmowy i to jest właśnie gówniane. Tak, choćby to jebane prowadzenie ścierwojadów jest innowacją skryptową. Poza tym masz jeszcze takie rzeczy jak np. elegancko podpisywane wpisy do dziennika, by wiedzieć jakie zadanie dostaliśmy lub co zrobiliśmy w związku z naszym zadaniem. W Velayi jest to zrobione tak dokładnie, by gracz nawet wiedział, że zdobył jakieś rzeczy potrzebne do zadania czy też samo niszczenie posągów Beliara było dobre. Więc nie pieprz mi, że ZW mają więcej innowacji niż Velaya.

Koncepcja bohaterki jest oryginalna, ale sam mod nie zaskakuje. Nie pamiętam o co tam chodziło bo grałem w to bardzo dawno temu, jednakże nie powiesz mi że wątek zaprowadzenia ładu w khorinis to super nieprzewidywalny bogaty w zwroty akcji motyw. Pamiętam że w pewnym momencie fabuła ciągnęła się jak krew z nosa, jedyne co było fajne to atak zombie na dzielnice portową,

Mówisz że misje w ZW polegały na "przynieś zanieś" co prawda było kilka tego typu misji, ale były teleporty przede wszystkim, a po drugie, tego wymagała fabułą. Jak masz kogoś poinformować o jakimś zdarzeniu do masz do niego iść, ja nie widzę innego rozwiązania, przy okazji posłuchasz dialogu i będziesz wiedział o co kaman.

Jak sam właśnie napisaleś "tego wymagała fabuła" co jest tylko podkreśleniem tego, że odnosiła się ona tylko do przynieś/zanieś. "jednakże nie powiesz mi że wątek zaprowadzenia ładu w khorinis to super nieprzewidywalny bogaty w zwroty akcji motyw." A co? Może mi powiesz, że Złote Wrota są lepsze w tym? Od samego początku wiadomo o co będzie chodzić.

Moje twierdzenie sugerowało na to, że nie miałem zbyt wiele czasu aby ci odpisywać, myślałem że krótka wypowiedź pozwoli ci zrozumieć, lub chociaż zmusi cię do refleksji na temat tego co chciałem przekazać. No ale cóż nie wyszło... Niektórzy mniej inteligentni ludzie potrafią oceniać innych na podstawie jednej wypowiedzi i nazywać ich fanboyami - cokolwiek miałoby to znaczyć. Na szczęście do nich się nie zaliczam.

Nazwałem Cię fanboyem nie tylko odnosząc się do tego Twojego idiotycznego argumentu, ale ogółem do treści. Możliwe że źle to ująłem, wybacz.
Masz rację, nie przeszedłem tego moda, a nawet nie rozpocząłem na dobre gry. Zwiedziłem tylko świat na kodach, i wydawał mi się strasznie przepełniony, a poza tym dodawanie pasków wytrzymałości do 10 letniej gry nie jest dobrym pomysłem, ze względu na stabilność.

Gratuluję debilizmu, oceniasz moda, nazywasz go tandetą, a nawet w niego nie grałeś. A wytrzymałość nie narusza stabilności. Tak samo mogę powiedzieć, że dodawanie systemu reputacji i to w dodatku kartkowego nie jest dobrym pomysłem :)

Pomijając cześć której nie skomentuje, to nie odpowiedziałem na większość twoich modyfikacji bo w nie nie grałem. Nie jestem taki głupi żeby oceniać coś czego nie znam, dla mnie jest to oczywiste i zrozumiałe, w przeciwieństwie do ciebie.
No właśnie! Twój brak doświadczenia w modyfikacjach poświadcza tylko to, że nie powinieneś się wtrącać do dyskusji, bo nic sobą nie wnosisz :)

Co prawda to prawda, po 6 latach też oczekiwałem czegoś więcej niż 20h gry, no ale cóż lepsze to niż nic.
HAHA Nawet sam już nie wiesz co powiedzieć.... I co dalej będziesz bronił ZW?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Najlepiej skończcie tą dyskusję już  :F

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Tak czy inaczej są:)
Też mogę sobie zerżnąć gotowy skrypt i cieszyć się, że jest w moim modzie. Sztuką jest umieć coś samemu zrobić. A do systemu reputacji nie potrzeba nawet ikarusa. Na tej samej zasadzie działała księga zabitych potworów w MT, tutaj zresztą też.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta księga w mt przynajmniej dawała profity co tłumaczyło jej obecność w grze, ta w zw w sumie nie wiem po co jest :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale ja nie wspominałem o systemie reputacji, jako że miał wymagać Ikarusa. Z tego co pamiętam też kiedyś umiałem to zrobić. A książka zabitych potworów pewnie wzięta z MT

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Niestety, ale Twój niski poziom intelektualny mówi sam za siebie... Mówisz, że w niektórych rozdziałach nie było zadań pobocznych?           
Co?
Jak sam właśnie napisaleś "tego wymagała fabuła" co jest tylko podkreśleniem tego, że odnosiła się ona tylko do przynieś/zanieś. "jednakże nie powiesz mi że wątek zaprowadzenia ładu w khorinis to super nieprzewidywalny bogaty w zwroty akcji motyw." A co? Może mi powiesz, że Złote Wrota są lepsze w tym? Od samego początku wiadomo o co będzie chodzić. 
Co?
Weź przeczytaj jeszcze raz co napisałem, bo zmieniasz sens moich wypowiedzi odpowiadając na nie.

Gratuluję debilizmu, oceniasz moda, nazywasz go tandetą, a nawet w niego nie grałeś. A wytrzymałość nie narusza stabilności. Tak samo mogę powiedzieć, że dodawanie systemu reputacji i to w dodatku kartkowego nie jest dobrym pomysłem 
Gratuluje debilizmu, moja ocena opiera się wyłącznie o to co widziałem i oceniam tylko to co widziałem, naucz się czytać człowieku, i nie przeinaczaj faktów. Cofnij się o stronę do tyłu i przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź bo dyskusja z tobą nie ma sensu, i nie myśl sobie że musi się zawsze sprowadzać do twojego żałosnego poziomu.
theModders »No właśnie! Twój brak doświadczenia w modyfikacjach poświadcza tylko to, że nie powinieneś się wtrącać do dyskusji, bo nic sobą nie wnosisz 
W tym temacie możecie napisać swoje zdanie na temat moda, zadać jakieś pytanie.
"Ogólna dyskusja o modyfikacji"
Temat mówi sam za siebie, mam prawo pisać w tym temacie, chociażby dlatego że ukończyłem modyfikacje. 

HAHA Nawet sam już nie wiesz co powiedzieć.... I co dalej będziesz bronił ZW?
Tak.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przypadek bez uratowania.... Nie ma co tutaj dalej dyskutować, bo to do niczego nie prowadzi. Żegnam.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A jak dla mnie obaj pierdolicie. 2 część ZW powinno wyjsc jako mod, nic innego, zadna nowa gra. Gothicman ma w wielu sprawach racje, tylko on sam tego nie potrafi napisac. Rozszyfrowanie glebszego sensu jego wypowiedzi zajelo mi pare minut.

Jak dla mnie ZW to bardzo dobry mod, ale lepsze są Dark Saga, Returning, Juran, Velaya. Global - nie, nie jest lepszy. Jest zabugowany, zadania nie są logiczne (nie mylić z tym, że są trudne, bo nie). 

Popadacie z jednej skrajnosci w druga. Z fanbojstwa do globalnego hejterstwa :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie pomyśleliście że np tobie gothicman albo jasiu mod wam się nie spodał?  :F Przecież nie każdemu się spodoba dany mod, niektóre osoby wychwalają MT, a ja uważam że ssie. I tyle.

EDIT: @DOWN - No i właśnie chodzi o to że tu wszystko rozchodzi się o gust

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja tutaj nie chcę hejtować, ale nie podoba mi się to, że ktoś mnie obraża, albo rozpoczyna kłótnie bo mi się mod nie spodobał. Jaki jest temu sens? Krytyka to krytyka.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Fanboye modów kłócą się o to, który jest lepszy. Witamy w 2014 roku  :lol2:

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w najnowszym cd-action jest wzmianka o złotych wrotach. Gratulacje :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ta modyfikacja jest tak zjebana, że nawet reklama w telewizji nie pomoże.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w najnowszym cd-action jest wzmianka o złotych wrotach. Gratulacje :D
Co napisali? :D

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

Polacy nie gęsi
Co prawda Gothic i Risen nigdy nie zrobiły globalnych karier, ale zaskarbiły sobie szczególne miejsce w sercach Polaków i Niemców. O tym, że ta pierwsza seria wciąż ma się nad Wisłą dobrze, przypomnieli niedawno rodzimi zapaleńcy, którzy ukończyli Złote Wrota, mod do Nocy Kruka oferujący ponad 100 questów i 10-20 godzin zabawy. Jeśli z rozrzewnieniem wspominacie przygody Bezimiennego, odkurzcie pudełka z grą i odwiedźcie stronę www.zlotewrota.org.

To był dopisek do artykułu o Risen 3.

Ta modyfikacja jest tak zjebana, że nawet reklama w telewizji nie pomoże.
Mi się podobała i w wolnym czasie przejdę ją jeszcze raz tylko inną specjalizacją.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Polacy nie gęsi
Co prawda Gothic i Risen nigdy nie zrobiły globalnych karier, ale zaskarbiły sobie szczególne miejsce w sercach Polaków i Niemców. O tym, że ta pierwsza seria wciąż ma się nad Wisłą dobrze, przypomnieli niedawno rodzimi zapaleńcy, którzy ukończyli Złote Wrota, mod do Nocy Kruka oferujący ponad 100 questów i 10-20 godzin zabawy. Jeśli z rozrzewnieniem wspominacie przygody Bezimiennego, odkurzcie pudełka z grą i odwiedźcie stronę www.zlotewrota.org.

To był dopisek do artykułu o Risen 3.
Ło kurde, dopisek o ZW w CD-Action, tego jeszcze nie było :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry