Wyniki nauki 98114 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.06.2012 roku

Wyświetleń 98114

Odpowiedzi 361

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po co podchodziłeś do matury, skoro uważasz, że jest Ci niepotrzebna?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bo zdawałem szkołe średnią dla doroslych i w sumie stwierdziłem, że niepotrzebna, ale skoro 3 lata przechodziłem w weekendy to czemu by nie podejść na totalnym luzie :D I już drugi raz nie podchodzę :P

A do szkoły poszedłem, bo mi sie nudziło w domu xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
takiej ściemy dawno nie słyszałem, idziesz do sejmu? xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież wiesz, że nie, to po co pytasz? xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

gothic1210
  • Gość
moje wyniki:
polski 74%
matematyka 88%
angielski podstawa 92% rozszerzenie 64% (uratowała mnie rozprawka, bo by było 40 XD )
geografia 75%
celuję w Kraków UEK albo UJ, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
idź na KUL :F

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Narrator: zawsze trafne i wyszukane żarty wowoza zawsze rozbawiały szerokie grono publiki...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Łoo ładny wynik out, gratulacje :D

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
a co dokładnie?

gothic1210
  • Gość
a co dokładnie?
ekonomię, nie przydam ci się  :F

Łoo ładny wynik out, gratulacje :D
dzięki :D

Wonski

Wonski

Gry (themodders@telegram)
radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

Wyniki nauki
#350 2017-07-03, 11:50(Ostatnia zmiana: 2017-07-03, 12:54)
Jeżeli zdecydowałbyś się na WWA i znalazłbyś ofertę Samsunga w której spełniasz wymagania to mógłbym cię polecić. Może nie jest to praca marzeń, ale jednak jest to jakiś wpis do CV i nie jest to januszsoft.

Tam podbijałem gdzieś ze dwa lata wstecz kiedy miałem te 17 lat. Żałuję, że musiałem zrezygnować, bo mimo wszystko musiałbym się przeprowadzić, zmienić szkołę (którą jednak trzeba skończyć), a poza tym to byłem jeszcze dzieciak nieogarnięty życiowo :D
Ale aktualnie wysłałem do samsunga w Wawie za pośrednictwem pracuj.pl swoją aplikację na stanowisko juniora i z tego co widzę, aplikacja jest jeszcze otwarta :D

Czy ja wiem? To zależy od progów, ale ogólnie łatwiej się dostać niż utrzymać.
@Adanos @mathsicist
To jak Waszym zdaniem?
Warto z tymi wynikami uderzać na Wrocek?  Tzn czy wgl mam szanse się dostać?
Mam jeszcze dwa dni na rejestrację i opłacanie rekrutacji :)

Ogólnie rekrutacje są dość długie, kilkuetapowe, a jeśli nie zdecydują się cię zatrudnić, to albo nie napiszą nic, albo napiszą, że mają lepszych kandydatów. Zazwyczaj nie odpisują na prośby o podanie przyczyny, w czym można się podszkolić, co źle poszło.
Pamiętam jak jakiś typ z Wrocka napisał do mnie, że są zainteresowani moją kandydaturą na stanowisko programisty cpp. Pogadaliśmy przez telefon, powiedział, że wyśle mi testy, które sprawdzą moje umiejętnosci programistyczne. Przyszedł e-mail, a w nim testy jak na jakąś olimpiadę informatyczną... ale rozwiązałem, wysłałem. Za dwa dni gośc pisze do mnie, że rezygnują ze mnie i tyle informacji. Musiałem się kurwa prosić o obszerniejszy feedback. Odpisał, że wynik z testu to 73% i więcej informacji nie może mi udzielić.
Tak btw, pierwszy raz w życiu miałem styczność z tego typem zadań..

Ogólnie rekrutacja prowadzona przez ludzi nietechnicznych (czyli coś około 90% wszystkich rekrutacji; dane z dupy) jest chujowa i polega na rozwiązywaniu zadań/sprawdzania wiedzy, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistą pracą.
A jak jeszcze jesteś bez doświadczenia komercyjnego i studiów to już wgl jest komediowo.

Podbijałem do Lublina....
Dzwoni jakaś laska i standardowa gadka, parę pytań po angielsku, o preferowane zarobki, etc.. i w końcu zaproponowała rozmowę z inżynierem i kiedy mi pasuje. Powiedziałem, że jak dla mnie to możemy rozmawiać nawet teraz, że nie potrzebuję się przygotowywać do takiej rozmowy.... Gadam z typem, powiedział że, wszystko jest w porządku, mogę z pewnością oczekiwać telefonu od rekrutera i resztę rozmowy dokończymy już w firmie..
Oczywiście telefon otrzymałem, ale z informacją, że potrzebują inżynierów z dużym stażem komercyjnym.. aplikowałem na juniora cpp...

Podbijałem do Krk (podobno poważna firma):
Na wejściu testy, a w testach pytania typu:
Dlaczego należy przepuszczać starszych ludzi w drzwiach... (i różne dotyczące życia codziennego)
uzupełnij brakujące literki w wyrazach.... (wymyślić jakieś słowa, etc..)
Był to test na analityczne myślenie i najprawdopodobniej wyszedłem na sporego debila :D
Był również test z angielskiego, jednak zamiast pogadać po angielsku to rozwiązywaliśmy testy gramatyczne.
Oczywiście był również test z cpp, który dla mnie był względnie prosty.
Jedyne na plus jest to, że otrzymałem naprawdę obszerny feedback, co poszło źle, co można poprawić, dokładne wyjaśnienie dlaczego rezygnują ze mnie, dlaczego biorą innych kandydatów. Na koniec zachęcenie do dalszych rekrutacji. Było to bardzo miłe, pokazali w ten sposób, że mają jakikolwiek szacunek dla kandydatów i nie marnują ich czasu.
Mimo porażek, ciągle próbuję swoich sił. Bardzo lubię chodzić na rozmowy kwalifikacyjne :d

@Werewolf
Jak mogłeś mieć nieparzysty wynik z angielskiego, skoro do uzyskania jest 50pkt, więc jeden punkt to 2%? :d To samo chyba dotyczy się wos-u.

mam znajomego jeszcze ze szkoły średniej który służył w legii, regularnie odwiedza polskę.
Gdybym miał kiedyś jakikolwiek konflikt z prawem to druga strona raczej wyciągnęłaby wszystkie brudy jakie na mnie ma. Tak więc wszystko pięknie dopóki nikomu nie robisz problemów. Nie wiesz jakby się potoczyło gdyby jednak ktoś się przypierdolił do Twojego kolegi.
A taki wniosek to nie jest nie wiadomo ile zachodu. Koszta to w sumie coś około 90zł i jeden dzień stracony na wizyty w urzędach celem wyciągnięcia wszystkich potrzebnych zaświadczeń.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ale kwestia służenia w Legii jest taka, że nie da się tego w żaden sposób udowodnić, Legia chroni dane osobowe (zresztą przy dołączeniu można zmienić imię i nazwisko, żeby zacząć z czystą kartą) i Legia w żaden sposób ich nie udostępni polskiemu rządowi. Słyszałem o przypadku, że koleś został skazany, ale to dlatego, że po pijaku dobijał się do sąsiadów z bronią...

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mathsicist

Wyniki nauki
#352 2017-07-03, 17:05(Ostatnia zmiana: 2017-07-03, 17:11)
Jeżeli zdecydowałbyś się na WWA i znalazłbyś ofertę Samsunga w której spełniasz wymagania to mógłbym cię polecić. Może nie jest to praca marzeń, ale jednak jest to jakiś wpis do CV i nie jest to januszsoft.

Tam podbijałem gdzieś ze dwa lata wstecz kiedy miałem te 17 lat. Żałuję, że musiałem zrezygnować, bo mimo wszystko musiałbym się przeprowadzić, zmienić szkołę (którą jednak trzeba skończyć), a poza tym to byłem jeszcze dzieciak nieogarnięty życiowo :D
Ale aktualnie wysłałem do samsunga w Wawie za pośrednictwem pracuj.pl swoją aplikację na stanowisko juniora i z tego co widzę, aplikacja jest jeszcze otwarta :D
Jeżeli wysłałeś za pośrednictwem pracuj.pl to nie wiem czy mogę coś zrobić. Durna polityka firmy nie pozwala na rekomendowanie kogoś, kogo kandydatura została odrzucona w przeciągu ostatnich trzech miesięcy. Mimo wszystko, jeżeli chcesz, podeślij mi na priv ofertę pracy na którą aplikowałeś. Teoretycznie przy rekomendacji proces rekrutacji powinien trwać maksymalnie miesiąc. I w zasadzie, z doświadczenia kolegów, najczęściej tak to wygląda.

@Adanos @mathsicist
To jak Waszym zdaniem?
Nie wiem nic o Wrocławiu, poza tym że mają dobrą politechnikę - progi mogą być dość wysokie. Z takimi wynikami raczej uderzałbym w mniej znane uczelnie w dużych miastach (jak np. Stefana Wyszyńskiego), albo po prostu do mniejszych miast (Rzeszów, Białystok). 22% z matmy rozszerzonej to naprawdę słabo. Ale nie załamywałbym się. Wydaje mi się, że program na wszystkich uczelniach jest podobny, różnią się jednak studenci. Mam znajomych, którzy studiują/studiowali Informatykę/Matematykę w Warszawie na UW, i mam takich co studiują w Białymstoku. W WWA więcej masz osób, które jarają się tematem i od lat coś tam sami dłubią. Do Białego raczej poszli (z moich znajomych), którzy wcześniej nawet kompilatora na oczy nie widzieli. Co nie znaczy że sobie teraz nie radzą. Ba! niektórzy po dwóch latach załapali się na praktyki i teraz na jakiś tam (pół)etat pracują.

Moja rada jest następująca: jeżeli po drodze ci Wrocław, bo blisko mieszkasz - rekrutuj się. Najwyżej 80 zł, czy ile tam wynosi obecnie opłata rekrutacyjna, pójdzie się jebać. Jeżeli nie jest ci po drodze, bo idź na mniejszą uczelnie albo do mniejszego miasta, nauczysz się tyle samo od wykładowców. Nie radzę studiów zaocznych, bo to jest twój czas na realizacje własnych projektów. To moja opinia.

btw. Werewolf - to wstyd napisać tak słabo maturę lol. Z drugiej strony w Szwajcarii tylko 20% obywateli ma maturę, a dzieciaki już w wieku 12 lat piszą egzamin który decyduje o ich przyszłości - zawodowa, czy naukowa. Nie oceniam czy to źle czy dobrze, ale jestem przekonany że jakieś tam minimum (a na pewno język angielski) na jakiś poziomie trzeba mieć wchodząc w dorosłość.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja też w tym roku wysyłałem do Samsunga na pracuj.pl ale tam chyba w ogóle nie odpowiadają. :D
@Adanos @mathsicist
To jak Waszym zdaniem?
Jeśli nie szkoda ci na opłatę rekrutacyjną, to spróbuj. Masz szansę się dostać. Oczywiście zależy to też jacy kandydaci będą się ubiegać i jak poszła ogólnie matura.
Ogólnie rekrutacje są dość długie, kilkuetapowe, a jeśli nie zdecydują się cię zatrudnić, to albo nie napiszą nic, albo napiszą, że mają lepszych kandydatów. Zazwyczaj nie odpisują na prośby o podanie przyczyny, w czym można się podszkolić, co źle poszło.
Pamiętam jak jakiś typ z Wrocka napisał do mnie, że są zainteresowani moją kandydaturą na stanowisko programisty cpp. Pogadaliśmy przez telefon, powiedział, że wyśle mi testy, które sprawdzą moje umiejętnosci programistyczne. Przyszedł e-mail, a w nim testy jak na jakąś olimpiadę informatyczną... ale rozwiązałem, wysłałem. Za dwa dni gośc pisze do mnie, że rezygnują ze mnie i tyle informacji. Musiałem się kurwa prosić o obszerniejszy feedback. Odpisał, że wynik z testu to 73% i więcej informacji nie może mi udzielić.
Tak btw, pierwszy raz w życiu miałem styczność z tego typem zadań..
Zadania na codility? Też uważam je za beznadziejną formę rekrutacji. To niestety standard, że trzeba prosić, by wyjaśnili co poszło nie tak. Ale mi się wydaje że chodzi po prostu o kasę. Za drogi byłeś. :P
Podbijałem do Krk (podobno poważna firma):
Na wejściu testy, a w testach pytania typu:
Dlaczego należy przepuszczać starszych ludzi w drzwiach... (i różne dotyczące życia codziennego)
uzupełnij brakujące literki w wyrazach.... (wymyślić jakieś słowa, etc..)
Był to test na analityczne myślenie i najprawdopodobniej wyszedłem na sporego debila :D
Był również test z angielskiego, jednak zamiast pogadać po angielsku to rozwiązywaliśmy testy gramatyczne.
Oczywiście był również test z cpp, który dla mnie był względnie prosty.
Jedyne na plus jest to, że otrzymałem naprawdę obszerny feedback, co poszło źle, co można poprawić, dokładne wyjaśnienie dlaczego rezygnują ze mnie, dlaczego biorą innych kandydatów. Na koniec zachęcenie do dalszych rekrutacji. Było to bardzo miłe, pokazali w ten sposób, że mają jakikolwiek szacunek dla kandydatów i nie marnują ich czasu.
Ericsson? :D Test psychologiczny i na IQ. :P

Wonski

Wonski

radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

Wyniki nauki
Ericsson? :D Test psychologiczny i na IQ.
Dokładnie tak, Ericsson.

Zadania na codility?
Tak :d
Chociaż powiem, że zadanka są naprawdę bardzo fajne do rozwiązywania. Inna sprawa, że one tak naprawdę nic nie sprawdzają... no chyba, że na tym ma polegać moja praca :D
Nie powiem, że byłem najdroższy, bo nawet nie doszliśmy do etapu rozmowy o pieniądzach :)

Ja też w tym roku wysyłałem do Samsunga na pracuj.pl ale tam chyba w ogóle nie odpowiadają.
Właśnie niby aplikacja otwarta, ale nie przychodzi mi info, że rekruter otworzył moje cv. Może faktycznie jest coś na rzeczy.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
w krakowie (adanos) jest abb, autodesk i kilka bardzo przyjemnych mniejszych firm dev w których dobrze się pracuje

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Na razie w mediach pracuję, więc wiesz. :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Na razie w mediach pracuję, więc wiesz. :D
gdzie? w gazecie krakowskiej?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie no, jestem redaktorem w gazecie dla panów. :D

No dobra, żartuję. Zajmuję się eksportem programów telewizyjnych w media-press.tv.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie no, jestem redaktorem w gazecie dla panów. :D

No dobra, żartuję. Zajmuję się eksportem programów telewizyjnych w media-press.tv.
aplikowałem tam niedawno na redaktora bazy zdjęciowej xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry