Dzień Screena 2012 62990 177

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.06.2012 roku

Wyświetleń 62990

Odpowiedzi 177

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Dzień Screena 2012
#20 2012-06-06, 18:52(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 18:52)
W ramach mobilizacji, mogę ostrzec, że grupy, które mają dział na forum nie przystąpią do DS, to stracą dział na forum.
Od siebie i całego RBT mogę zaoferować jeszcze bany :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Co prawda na razie miałem statystykę jedynie na poziomie licealnym, jednak wydaje mi się że można by też zwracać jakąś uwagę na rozkład głosów, można dojść do ciekawych wniosków:

Na Wielką Wojnę głosowało około 10 osób więcej niż przeciętnie na pozostałe mody, po poprowadzeniu krzywej dzwonowej wydaje się że o około tyle mieli za dużo szóstek.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Dzień Screena 2012
#22 2012-06-06, 20:07(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 20:07)
W ramach mobilizacji, mogę ostrzec, że grupy, które mają dział na forum nie przystąpią do DS, to stracą dział na forum.
Od siebie moge dorzucic romantyczna kolacje przy swiecach, nie na moj koszt.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Avallach
Statystyka pokazuje nam pewne tendencje, które niekoniecznie muszą mieć miejsce w rzeczywistości. Nie jest powiedziane, że jeżeli głosy nie rozłożyły się zgodnie z rozkładem normalnym to jest coś nie tak. Szczególnie gdy liczba obserwacji jest tak mała (kilkadziesiąt głosów), to bardzo łatwo o niestandardowe wyniki a wszelkie naginanie wyników pod statystykę będzie niestety już zwykłą manipulacją, mogącą pokrzywdzić daną grupę. Bo statystycznie rzecz biorąc to Ty jesteś kobietą posiadającą dwójkę dzieci - to jest skrajny przykład zmieniania czegoś pod statystyki - skrajny, żeby pokazać jak daleko krzywdzące może być zmienianie wyników w ten sposób.

Szczególnie, że mówimy o modach do Gothica, które w niektórych forumowiczach wzbudzają skrajne emocje oraz zabijają zdolność do racjonalnego myślenia i działania :D

Wg mnie lepszym pomysłem będzie wytypowanie sensownej rady sędziowskiej, która sugerując się wynikami głosowania, wyznaczyłaby zwycięzców wg własnego, w miarę sprawiedliwego widzimisię. Chodzi o to, aby głosowanie było ważnym czynnikiem przy wyborze zwycięzców, ale nie decydującym. Sędziowie już sami by uznali czy wyniki głosowania są sprawiedliwe czy też skażone trollingiem lub czystą głupotą ludzką. Sędziów powinno być przynajmniej trzech i powinny to być osoby, które się nadają do takiej roboty i oczywiście nie wspierają żadnego zespołu - wtedy powinno wyjść w miarę sprawiedliwie*

*100% sprawiedliwości nie będzie przy żadnym systemie, bo każdy ma jakieś wady.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Co prawda na razie miałem statystykę jedynie na poziomie licealnym [...]

Ale krzywe w Paincie to opanowałeś do perfekcji :D

Sędziów powinno być przynajmniej trzech i powinny to być osoby, które się nadają do takiej roboty i oczywiście nie wspierają żadnego zespołu - wtedy powinno wyjść w miarę sprawiedliwie
Zgłaszam się, jako referencje mogę podać wyniki mojego egzaminu ze statystyki jak tylko je otrzymam :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Po co bany? Nie lepiej skazać takich delikwentów na moje suchary? Jeżeli ten pomysł przejdzie to mogę przygotować specjalnie na tą okazje.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Dzień Screena 2012
#26 2012-06-07, 14:02(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 14:05)
Po co bany? Nie lepiej skazać takich delikwentów na moje suchary?
Nawet się uśmiechnąłem XD

Weź może skontaktuj się z ludźmi od familiady. Może pozwolą Ci pisaż żarty dla Strasburgera.

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Dzień Screena 2012
#27 2012-06-07, 14:56(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 14:57)

skądś znam te zacne cycki

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Rowniez sie zglaszam. Nie moze brakowac w jury takiego autorytetu jak ja.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba tylko do wspólnego jechania

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Rowniez sie zglaszam. Nie moze brakowac w jury takiego autorytetu jak ja.
To jest żart? Czy ty może myślisz o tym poważnie? Jakbyśmy nie wiedzieli że dla ciebie żadna modyfikacja nie ma prawa bytu, twoja ocena na temat "Gothic-Artu" jest bardzo dobrze na forum znana, dlatego też mam mieszane odczucia na temat twojego postu. Z jednej strony perfekcyjnie nadajesz się na krytyka, wytkniesz każdy nawet najdrobniejszy błąd, z drugiej, pokazałeś już że lubisz pajacować i że uważasz "Gothic-Art" za coś niegodnego uwagi. Kolejną rzeczą opowiadającą się za tobą jest to że nie jesteś powiązany z żadną aktywną modyfikacją, więc powinieneś być bezstronny, co ufam potrafisz osiągnąć. Większość zdolnych osób na forum jakieś powiązania z tymi modyfikacjami ma, więc nie najlepiej by się nadawały. Jeżeli głos publiki ma jakieś znaczenie, myślę że WWZ powinien się znaleźć w jury.

Ogólnie jak będzie wybierane jury? W sumie to nawet nie widziałem postu żadnej z osób organizujących wydarzenie dotyczącej tego pomysłu, jaka jest wasza opinia na ten temat?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znając wowoza pewnie i tak się wycofa przed Dniem Screena. Kobieta zmienną jest.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To jest żart? Czy ty może myślisz o tym poważnie? Jakbyśmy nie wiedzieli że dla ciebie żadna modyfikacja nie ma prawa bytu, twoja ocena na temat "Gothic-Artu" jest bardzo dobrze na forum znana, dlatego też mam mieszane odczucia na temat twojego postu. Z jednej strony perfekcyjnie nadajesz się na krytyka, wytkniesz każdy nawet najdrobniejszy błąd, z drugiej, pokazałeś już że lubisz pajacować i że uważasz "Gothic-Art" za coś niegodnego uwagi. Kolejną rzeczą opowiadającą się za tobą jest to że nie jesteś powiązany z żadną aktywną modyfikacją, więc powinieneś być bezstronny, co ufam potrafisz osiągnąć. Większość zdolnych osób na forum jakieś powiązania z tymi modyfikacjami ma, więc nie najlepiej by się nadawały. Jeżeli głos publiki ma jakieś znaczenie, myślę że WWZ powinien się znaleźć w jury.
Jestem całkowicie oszołomiony i zdumiony Twoją zdolnością do zupełnej zmiany zdania w zaledwie jednym akapicie! :O

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jestem całkowicie oszołomiony i zdumiony Twoją zdolnością do zupełnej zmiany zdania w zaledwie jednym akapicie! :O
Masz rację, pisząc ten post całkowicie zmieniłem jego treść, oraz sposób w jaki patrzyłem na post WWZ. Trochę dokładniejszych powodów szukaj w poprzednim poście, zrobiłem krótkie za i przeciw WWZ#msg1038955owi, uznałem że jeżeli się nie wycofa to znaczy że bierze to na poważnie, więc pozostały same pozytywy. Krytyk w jury być powinien, jak pisałem o tym już Rybopiotrowi na GG, WWZ robiłby to co potrafi najlepiej, czyli krytykował(konstruktywnie rzecz jasna) natomiast reszta jury wyciągnęła by z tego odpowiednie wnioski. WWZ jak mało kto potrafi dostrzec nawet najmniejsze błędy, to trzeba mu przyznać, już nieraz zauważyłem że jego opinia "czepia się" detali których wiele osób nawet nie zauważy. Co więcej, WWZ jest jedną z najbardziej uzdolnionych osób na forum, po krótkim zastanowieniu się nad wyborem właściwego jury, nie znalazłem nikogo kto nadawałby się tak dobrze jak WWZ.
Jednak, jak zapewne zauważyłeś, dwie czy trzy pierwsze linijki były dość negatywnie nastawione do WWZ, z prostego powodu, jest bardzo możliwe że to jeden z wielu WWZ#msg1038955owych żartów, wtedy reszta posta, tak samo jak i ten post, nie mają najmniejszego znaczenia.
Streszczając całe powyższe do kilku słów, gdy zacząłem pisać tamten post, byłem negatywnie nastawiony do tego co napisał WWZ, jednak gdy spojrzałem na to jak bardzo WWZ mógłby się w takim jury przydać, zmieniłem zdanie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co mi z jury, jak na razie chętnych do udziału jest tylu, ile jest chętnych na jury :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Patrząc na ilość propsów mam rozumieć, że mam już szykować suchary?
@KZW
To nie miało być śmieszne. Znam już reakcje userów na moje suchary, więc mam zamiar to wykorzystać w praktyce.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zapomnijcie o dniu screena. Aztek i tak by go sprzedał za garść propsów.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Aztek to akurat chuja może. No i zawsze da się mu odebrać na czas DS uprawnienia. I niekoniecznie trzeba je zwracać.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty sobie ogrodnik nie zdajesz sprawy, jakim wielkim biznesem za kulisami jest DS. Propsy, dziwki, drogi alkohol, więcej prosów, więcej dziwek, więcej drogiego alkoholu. Wszystko to w tajnym modów i administracji, ukryte przed okiem zwykłego usera :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry