Satanizm - projekt badawczy 15632 72

O temacie

Autor Dreamerion

Zaczęty 19.05.2012 roku

Wyświetleń 15632

Odpowiedzi 72

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
płeć musi być
Chodzi mi o to że tutaj mógłbyś spokojnie założyć że wszyscy to faceci

żebym nie pisała o satanizmie

A-HA!!! :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Bla bla, cóż, wydało się...

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
W chrześcijaństwie wiedza jest zła. Szczerze to chrześcijaństwo wnosi w świat więcej zła niż satanizm. Chrześcijaństwo głosi życie w ciemnocie, głupocie, biedzie, cnocie. Natomiast w satanizmie głupota jest grzechem, głosi także by żyć pełnią życia i nie żałować sobie przyjemności ma jakie zasługujemy.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Satanizm - projekt badawczy
#43 2012-05-19, 20:29(Ostatnia zmiana: 2012-05-19, 20:32)
płeć (niepotrzebne skreśl):
mężczyzna/kobieta

jestem:
studentem

1. Wymień trzy słowa, które kojarzą Ci się ze słowem „satanizm”
szatan, palenie kotów, mroczne klimaty

2. Jakie są Twoje główne źródła wiedzy na temat satanizmu?
wiedza powszechna. Nigdy nie interesowalem się szczególnie tym tematem, zatem wiem tylko rzeczy przeczytane w internecie przypadkiem/usłyszane od innych (rozumiem że do pracy przyda się również osoba która się nie interesowała tematem? : |)

3.Czy uważasz, że satanizm jest groźny dla społeczeństwa? Uzasadnij krótko odpowiedź.
Tak. Jako że szatan jest symbolem zła, satanizm logicznie rozumując powinien być kultem uznającym zło za coś godnego pochwały, co niekoniecznie jest zdrowe dla ludzi dookoła.

4. Czy znasz, lub spotkałeś osobę, która mówiła o sobie, że jest satanistą?
Mówiła o sobie? tak, ale jestem niemal pewien że nigdy nie spotkałem osoby która by była satanistą.

5. Czy wiesz kto to jest Anton LaVey?
nie.

6. Gdzie, według Ciebie, przejawia się satanizm w szeroko pojętej przestrzeni publicznej?
w kościele i mediach jako informacja? Szczerze mówiąc nie jestem nawet do końca przekonany czy ten cały satanizm istnieje jakoś szerzej poza mózgami księży, dziennikarzy i innych "ludzi mediów".

Domyślam się że mój pogląd na ten temat jest dalej od prawdy niż ja jestem od dostania się na studia (a to całkiem sporo), jednak jestem pewien że będzie wartościowy do pracy opartej na odpowiedziach grupy osób :D

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Wow, jestem pod wrażeniem jak ludzie z mózgami wypranymi przez kościół potrafią bać się nawet myśleć czy mówić o jakiś tematach. Jak można się bać własnych reakcji, decyzji, myśli czy emocji? Takie coś może być tylko u ludzi, którzy sami czują że ich wiara jest gówno warta, że ślepo wierzą w bezsensowny, niespójny, nielogiczny i pełen sprzeczności twór. Gdzieś tam w środku czują, że jeśli zaczęli by myśleć, sięgać dalej, poszerzać świadomość, to ta ich cenna wiara posypała by się jak domek z kart. Z paraliżującego lęku przed utraceniem swojej cennej wiary, która dała im ukojenie, nadzieje czy poczucie sensu są gotowi żyć jak bezmyślne lemingi, byleby tylko nie skonfrontować się ze swoimi prawdziwymi odczuciami. Żal mi takich ludzi, bo oni nie żyją, lecz marnie wegetują męcząc się z utrzymaniem kontroli nad systemem własnych wyobrażeń, zamknięci w skorupie własnych urojeń. Nie zauważają ceny jaką za to płacą ani realnej wartości tego co im się wydaje, że na tym zyskują...

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
jestem: a skąd ja mam to wiedzieć?ja tylko skończyłem technikum niedawno xD
seks wśród nieletnich,narkotyki,wywoływanie duchów
Internet,filmy,jedna/dwie lekcje na religii
3.Czy uważasz, że satanizm jest groźny dla społeczeństwa? Uzasadnij krótko odpowiedź.
Tak,jest groźny,ponieważ pozbawia ludzi umiejętności racjonalnego odróżniania co jest nieszkodliwe,a co szkodliwe.
Nie(albo znam,tylko nie pamiętam)
To taki ktoś istnieje?
6. Gdzie, według Ciebie, przejawia się satanizm w szeroko pojętej przestrzeni publicznej?
Wszędzie.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

#46 2012-05-19, 21:27(Ostatnia zmiana: 2012-05-19, 23:27)

jestem: chodzę do technikum

czarne msze, "dzikie koncerty", ogólnie sataniści

internet

Nie bezpośrednio, ale uważam że samo jego istnienie w świecie budzi kontrowersje, szczególnie w chrześcijaństwie, gdzie może dojść do bardzo różnych sytuacji. Według mnie sataniści w naszym społeczeństwie kierują się głównie czymś w rodzaju wyróżnienia się z niego, chcą najwyżej budzić respekt lub strach, ale z pewnością nie stanowią zagrożenia.  

nie

Nie

informacje w mediach.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Myślałem, że na tM nie ma zabaw forumowych. Jedynie prowa. A to chyba nie wyszło. Zresztą jest suche jak pieprz :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Lansjer, a możesz jeszcze podać, czy jesteś uczniem, studentem, albo, czy się już nie uczysz?

Myślałem, że na tM nie ma zabaw forumowych. Jedynie prowa. A to chyba nie wyszło. Zresztą jest suche jak pieprz :P

Nie wiem jaki miałeś zamiar pisząc to, ale nie, to nie jest prowo.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
W zasadzie połączenie nudy, zażenowania i złośliwości. Poza tym póki co wychodzi mało śmiesznie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ty wychodzisz mało śmiesznie :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

#52 2012-05-19, 23:41(Ostatnia zmiana: 2012-05-19, 23:50)
W zasadzie połączenie nudy, zażenowania i złośliwości. Poza tym póki co wychodzi mało śmiesznie.

Daj sobie spokój i nie spamuj. Przy prowo z krzyżem dałeś się nabrać, a teraz widdzisz go tam gdzie nie ma.

Lansjer, dzięki! ;)

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Przy prowie z krzyżem to były w zasadzie pierwsze moje posty na tym forum. Odezwałem się bo Dark prosił. Wtedy go jeszcze miałem za poważną osobę  :lol:  

A co do tematu, to polecam:

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=u43-bh9jrxc
[/media]

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Proponuję adminom usunąć kilka ostatnich postów.
Im więcej wypełnionych ankiet, tym lepiej ;)

Gdzieś tam w środku czują, że jeśli zaczęli by myśleć, sięgać dalej, poszerzać świadomość, to ta ich cenna wiara posypała by się jak domek z kart.

Luk, to i tak byłoby dużo, jeśli takie coś by czuli ;p

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
to i tak byłoby dużo, jeśli takie coś by czuli
Ale ja w żadnym razie nie posądzam ich o świadome czucie - to są mechanizmy działające na poziomie podświadomości, w takich przypadkach z reguły bez najmniejszego udziału świadomości. Krótko mówiąc w ich umysłach się wiele dzieje, aby to wyglądało tak jak wygląda, ale oni nie mają o tym najmniejszego pojęcia. No, ale jak mają mieć jakiekolwiek pojęcie, skoro boją się nawet własnych myśli.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

#56 2012-05-20, 01:53(Ostatnia zmiana: 2012-05-20, 01:59)
płeć (niepotrzebne skreśl):
mężczyzna/kobieta

jestem:
uczniem szkoły średniej/stan pośredni/studentem/nie uczę się(mam powyżej 26 lat)

Okultyzm, agresja, religia

Dawny znajomy podający się za sataniste, internet.

Miałem kolegę, który - deklarując, że praktykuje satanizm - postanowił popełnić samobójstwo na moich oczach. Tak. Chociaż to samo tyczy się wszelkich systemów etycznych nieopartych na rozsądku, a wiary w zjawiska paranormalne i inne nonsensy. Łatwo jest odwalać różne durnoty z imieniem boga na ustach.

Tak.

Tak.

Wypowiedzi działaczy telewizji TRWAM, dwumiesięcznik "Miłujcie się".

W trakcie wysyłania poprzedniego, z edytowanego(?) posta, przerwał mi internet, przez co odjebało mi pół wypowiedzi. Usunąłem więc wszystko i wrzuciłem jeszcze raz. ;)

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Miałem kolegę, który - deklarując, że praktykuje satanizm - postanowił popełnić samobójstwo na moich oczach. Tak.

Holy shit. Naprawdę?  :|

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mówiłem - zetnij włosy. Inaczej złe przyjdzie i po Ciebie!

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem kolegę, który - deklarując, że praktykuje satanizm - postanowił popełnić samobójstwo na moich oczach. Tak
O kurwa...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry