płeć (niepotrzebne skreśl):
mężczyzna/
kobietajestem:
studentem
1. Wymień trzy słowa, które kojarzą Ci się ze słowem „satanizm”
szatan, palenie kotów, mroczne klimaty
2. Jakie są Twoje główne źródła wiedzy na temat satanizmu?
wiedza powszechna. Nigdy nie interesowalem się szczególnie tym tematem, zatem wiem tylko rzeczy przeczytane w internecie przypadkiem/usłyszane od innych (rozumiem że do pracy przyda się również osoba która się nie interesowała tematem? : |)
3.Czy uważasz, że satanizm jest groźny dla społeczeństwa? Uzasadnij krótko odpowiedź.
Tak. Jako że szatan jest symbolem zła, satanizm logicznie rozumując powinien być kultem uznającym zło za coś godnego pochwały, co niekoniecznie jest zdrowe dla ludzi dookoła.
4. Czy znasz, lub spotkałeś osobę, która mówiła o sobie, że jest satanistą?
Mówiła o sobie? tak, ale jestem niemal pewien że nigdy nie spotkałem osoby która by była satanistą.
5. Czy wiesz kto to jest Anton LaVey?
nie.
6. Gdzie, według Ciebie, przejawia się satanizm w szeroko pojętej przestrzeni publicznej?
w kościele i mediach jako informacja? Szczerze mówiąc nie jestem nawet do końca przekonany czy ten cały satanizm istnieje jakoś szerzej poza mózgami księży, dziennikarzy i innych "ludzi mediów".
Domyślam się że mój pogląd na ten temat jest dalej od prawdy niż ja jestem od dostania się na studia (a to całkiem sporo), jednak jestem pewien że będzie wartościowy do pracy opartej na odpowiedziach grupy osób