Problemy z fabułą/zadaniami 567506 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 567506

Odpowiedzi 1539

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Ja robiłem wszystko w III w GD (czary II kręgu jak i zbroja nekromanty są cienkie, te w III, w tym przyzwanie szkieletu, to już coś zupełnie innego). I jakoś większych problemów nie było.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy ulepszania zbroji straznika w bractwie ? Bo ten nowicjusz moze mnie nauczyc tylko przepaski :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Darion w Górniczej Dolinie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Jeszcze jedna sprawa. Czy po wyuczeniu sie walki bronia 2h na 100% bedzie taki bonus jak w Mrocznych Tajemnicach ze bede nia machal tak jak 1h?
Jezeli nie to gdzie moge znalezc lepsza bron 1h niz Krzyk Bersereka. Jestem w 4 rozdziale.
Aha i co z tymi runami? Mam wyuczone 3 kregi ale zadnej sensownej runy bojowej. Mozna znalezc gdzies lub nauczyc sie np Ognistej Strzaly, Kuli Ognia lub czegos przydatnego? Bo Swieta Strzala to jakies nieporozumienie. Przypominam ze jestem paladynem

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jedyne u kogo mozesz sprobowac sie uczyc to Gallahad. Kreol raczej uczy tylko nekromantow. A Gallahad chyba tylko w 1-2 rozdziale... :lol:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
U gallahada jedyny przydatny czar to Zniszczenie Nieumarlych a mi potrzeba czegos zamiast tej Swietej Strzaly. Z tego co sie orientuje to nie moge sie nuaczyc run magow ognia dlatego pytam czy sa gdzies poukrywane runy ofensywne.
A co z odpowiedziami na pozostale pytania? Krzykiem Bersereka (obrazenia 130) cudow nie zdzialam...

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
W MT to był chyba bug, bo o ile pamiętam to po paru wczytaniach zapisu gry była normalna animacja walki jak w 100 % br. dwuręcznej. Co do broni 1h, to w wulkanie ognistego smoka, w skarbach jest Nocny Łowca. O ile dobrze pamiętam, to wymaja jedynie 90 siły a zabiera aż 180 hp. Jest trochę krótki, ale nadrabia innymi statystykami. Jest też jakiś "scyzoryk" w podziemnej krypcie, przy cmentarzu na farmie Onara. Miecz będzie w jednj ze skrzyń. Lepiej mieć dużo HP i jakiś czar na zdechlaki :P

Ps. Pamiętam, że w Górniczej Dolinie, w jaskini z ciałem jakiegoś tam knechta, nieopodal klifu z najwyższym orkowym szamanem będzie runa czaru "opętanie", czy coś takiego. Koleś po rzuceniu na niego czaru wyrzuca broń i ucieka :D  W Świątyni Adanosa, niedaleko tego teleportu, który teleportuje do obozu bandytów będzie na takim jakby podeście, runa przyzwania kamiennego strażnika. Jest też gdzieś runa lodowej strzały, ale nie wiem, gdzie jest. W wieży Demonów w Górniczej Dolinie ( dawna Xardasa ) również będzie jakaś runa Poszukaj też u kupców, może ci z sekty będą jakieś mieli.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
To nie byl bug bo zespol od MT nawet pisal na stronie moda ze to taki bonus i faktycznie tak bylo. Czyli jestem skazany na bronie 2h... Ta rune ze straznikiem mam ale mam jeszcze za malo many zeby go przywolac a po drugie to nie wiem czy mnie nie bedzie atakowal. Mam dodatnia karme u Innosa i wszystko co do tej pory przywolalem mnie atakuje
EDIT:
Nikt z sekty sie do mnie nie odzywa.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Ja w MT miałem normalną animację atakowania bornią 2H. Grałem chyba na 1.03, na jakiejś starszej wersji. Może zależy to od wersji. Nie wiem. Co do run... strażnik będzie cb. atakował jeżeli będzesz miał mało karmy u Beliara. Najlepiej mieć tak 70-120 . Najefektywniejszym sposoben na zdobycie karmy u Beliara jest zabijanie ludzi, np. paladynów z wyspy Etlu. Mi po ich zabiciu wbiło dużo pkt., nie wiem jak sprawa się ma przy zwykłych ludziach. Potem, jak chce się wbić karmę u Innosa to najlepiej zapolować na smoki lub zabijać poszukiwaczy - najwięcej wchodzi karmy.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Doszedlem do tego miejsca gdzie w Gothic1 jest Kanion Trolli. Tych orkow w jaskini i przed nia mozna spokojnie powybijac czy beda do czegos potrzebni. Znalazlem tez przy wiezy Xardasa tam gdzie zaczynamy gre tunel zastawiony glazem. Przed wejsciem lezy szkielet zwoje i miksturki. Jest tam cos ciekawego? I jak tam wejsc?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Orków przed ta jaskinia mozesz powybijac, aczkolwiek gdy przejdziesz dzieki tej jaskini do innego swiata tam nie mozna wybijac orkow, a szczegolnie tych imiennych. Są zadania zwiazane z nimi.

KOMPUTER:
Spoiler

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Do tej jaskini można wejść od strony tawerny Orlana. Będzie tam dużo zombie, parę szkieletów i demoniczny szkielet. Będą tam stare groby, czarna ruda, miecz Paladyna i parę szkatułek.

Ps. Ta jaskinia, a raczej grobowiec, znajduje się przy cmentarzu, który jest obok tawerny Orlana.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eee, co? O tym nawet nie wiedzialem. Gdzie jest niby do przejscie kolo tawerny orlana? A po drugie - napewno da sie wejsc do miasta orków?

Poza tym kolega przeciez mowil ze chodzi o gornicza doline, skad wejscie kolo tawerny orlana? :D

KOMPUTER:
Spoiler

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Co do jaskini kolo Kanionu Trolli to fakt chodzilo mi o GD, ale jesli chodzi o to jaskine z zasypanym przejsciem to znajduje sie w Khorinis. Trzeba wejsc na szczyt wiezy Xardasa tam gdziejest kapliczka Beliara. Nastepnie trzeba zeskoczyc na dol, potem na taki niby maly klif. Tam lezy szkielet pare drobiazgow i ten tunel.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A fakt, zle przeczytalem. Przepraszam bardzo Pawcio :)

KOMPUTER:
Spoiler

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
U gallahada jedyny przydatny czar to Zniszczenie Nieumarlych a mi potrzeba czegos zamiast tej Swietej Strzaly. Z tego co sie orientuje to nie moge sie nuaczyc run magow ognia dlatego pytam czy sa gdzies poukrywane runy ofensywne.
A co z odpowiedziami na pozostale pytania? Krzykiem Bersereka (obrazenia 130) cudow nie zdzialam...

Jak nie grasz magie (może też SS, nie wiem nie grałem) to zapomnij o silnej magii ofensywniej. W przeciwieństwie do podstawki tutaj paladyn głównie siecze a nie carami miota.

Co do broni, dużo zależy od poziomu trudności. Na łatwym spokojnie możesz dać rade bronią 1h. Jak masz sporo zręczności to miecz szefa gildii zabójców jest świetny. Jak nie to starczy, że się rozejrzysz, fajnych ostrzy nie brakuje. Natomiast na poziomie normalnym i wyższych faktycznie dużo lepiej sprawdza się broń 2h, ale tutaj to klątwa azhghglaora czy jak tam temu ostrzu z dolinie cienia było a potem Uriziel zostawiają konkurencję daleko w tyle. Z jednym wyjątkiem, kostury magów potrafią mieć potężnego kopa w drugiej części gry. No i jest jeszcze miecz smoka ożywieńca, ale to już na 7 epizod tylko.

W skrócie, włócz się gdzie możesz a na pewno coś znajdzie. druga sprawa, to dmg broni ma drugorzędne znaczenie. Dużo ważniejsza jest siła, bo obrażenie to się głównie na krytach zadaje, zwykłymi ciosami jest nawet ze świetnym mieczem się ciężko przez obronę przebić.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Mam 162 sily, zbroje rycerza przekuta x4, walka bronia 1h 50% i Krzyk Bersereka.
Co do walki bylo by lepiej ale cos mi sie chyba zbugowalo bo od 40% place za kazde kolejne 5% 20 PN. to chyba nie jest normalne... Mialem juz wyuczone raz 50% a po wczytaniu gry spadlo mi do 30% ale placic musialem po 15 PN. Jest na to jakis bug? tak zebym tylko mogl podrownac ta walke bo jak tak dalej pojdzie to 100% nie osiagne bo braknie mi PN... Najbardziej to boli mnie ta magia. Specjalnie zostalem paladynem zeby grac hybryda.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Cena jest normalna. Dlatego bijesz do jakiś 60% góra, reszta z tabliczek i praktyki, bo czy maż 87% czy 97% to naprawdę dużej różnicy nie robi.

A Paladyn hybrydą już nie jest, jest nią albo SS, albo każdy mag. bo podobnie jak w podstawce jak umiejętnie się PN zbiera i rozdaje można niezgorszego woja z maga zrobić. Zresztą przez pierwsze dwa epizody to i tak biega się z kosturem albo jakimś ostrzem 1h, bo czary mało co robią, zwłaszcza te nekromanty.

Inna kwestia, dziwi mnie wybór osób grających w nowego moda z nowymi gildiami a wybierających stare ;)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki poziom kowalswa trzeba miec zeby ulepszyc lekki pancerz straznika ?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
O ile dobrze pamiętam, to musisz nauczyć się wykuwania prostego miecza ( np. Carl, ten z dzielnicy portowej uczy ). I dalej, jeżeli chodzi o np. taki pancerz paladyna/ najemnika/ Strażnika Świątynnego, to ta umiejętność wykuwania prostego miecza wystarczy. Trzeba tylko uczyć się ulepszania zbroi.

0 użytkowników
Do góry