Gothic: Czas Zapłaty [beta] 964846 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 964846

Odpowiedzi 2392

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Outro jak każdy film potrzebuje poprawek

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli jeszcze w tym miesiącu mamy szansę na granie?

LET'S ROCK!

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: xDominik
No ja to samo taką mam chrapkę na to żeby ,,se" pierdolnąć w gothiczka jedyneczkę że hej. A mod to tylko podsyca...
hahahah dobre, mam tak samo :D

aż się łezka kręci w oku, ile to już lat, dzięki CZ będę prawdopodobnie ostatni raz w swoim życiu przechodził Gothica 1, :) jak wyjdzie mod, to z tej okazji :tiger:  będzie trzeba  ^^

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I jak tam outro idzie?

LET'S ROCK!

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
wyjdzie mod, to z tej okazji   będzie trzeba    To ty nie wiesz że brak okazji jest okazją?

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie, że modzik wreszcie wyjdzie jako tako dopracowany. Właśnie sobie gram w czystą "jedyneczkę" i jak skończę zabiorę się za Czas Zapłaty. Mimo, że nie grałem to wiem, iż będzie to najlepszy mod do G1.
W Mroczne Tajemnice też włożono ogrom pracy, ale jak dla mnie trochę za dużo jest tam tych obozów jak na tak małą Kolonię. No i jeszcze MT nie ukończyłem. Zaczynałem chyba ze 3 razy, ale zawsze natrafiałem na jakiegoś buga. Grałem w starszą wersję, więc może za kilka lat spróbuję znowu.
Ale jak się rzekło teraz czekam na CZ ;P To będzie piękny zmierzch sceny modderskiej pierwszego Gothica. Aż dziw, że przetrwała ona aż 12 lat. Ciekaw jestem ile do takiego Skyrima, którego narzędzia są pewnie prostsze w obsłudze, będą powstawać mody.

Dirklan

Dirklan

Użytkownicy
posty25
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dołączam się do pytania i odświeżam.

"I jak tam outro idzie?" 

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 fabuła osadzona została w ramach od czwartego do szóstego rozdziału podstawowej wersji gry
Jak to będzie wyglądać? Czy będzie można zacząć od jakiegoś starszego save'a, czy też trzeba będzie zacząć od nowa?

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Akcja wtedy moda się odbywa ;), tzn dla beziego jest IV-Vi rozdział a dla nas będzie normalnie, jest kilka chyba questów przy których pomaga bezi ( w becie jest na 100% przynajmniej 1 )

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, dzięki za odpowiedź. Miałem nadzieję, że to o to chodzi, bo właśnie przechodzę "jedynkę" i głupio byłoby zaczynać drugi raz od początku ;P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Z oglądania materiałów raczej trochę jest fabuła różna od org gothica

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorry za nie uważanie ale ja tam naprawdę gówno wiem o tym modzie mam parę podstawowych pytań:
1. Będą gildie?
2. Ile będzie nowych światów? Jeśli nie to ile tak naprawdę nowości będzie (obozów)
3. Nowe zbroje, amulety, pierścienie, bronie, i inne tego typu chyba nie muszę się pytać?
4. Czy będzie wybór poziomu trudności?
5. Czy kowalstwo zostało udoskonalone ?  Chodzi mi tu o ,,wyposażenie handlarzy zostało radykalnie ograniczone, co skutecznie zwiększa balans przedmiotów dostępnych w grze. Najpotężniejszy oręż i oporządzenie trzeba zdobyć bądź wytworzyć"

6.Czy będzie to:
a),, profesjonalny soundtrack skomponowany wyłącznie na potrzeby modyfikacji. Nowa ścieżka dźwiękowa składa się trzydziestu utworów, które zastąpią oryginalną muzyką Gothica"
b),, seria nowych dźwięków otoczenia oraz innych efektów"
c),,różne typy amunicji do broni dystansowej"
d),,szacowany czas rozgrywki to przedział od 40 do 60 godzin, na który składa się ok. 150 zadań"
e),,dotąd niespotykane efekty jak realistyczne piętrzenie wody, oświetlenie czy lustrzane odbicie."

A i czy będzie to: ,,w pełni profesjonalne podejście do zagadnienia moddingu"

PS: Z ostatnim to żartowałem :)

LET'S ROCK!

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod będzie epicki. Już się nie mogę doczekać. Fajnie by było gdyby wyszło na Halloween albo na Wszystkich Świętych;p
A ile mod będzie ważył? 200 MB?
Szykuje się nam godne pożegnanie G1, bo to pewnie jeden z ostatnich tak dużych modów (a pewnie ostatni) tworzonych do "jedynki". Szacun dla chłopaków, że mimo problemów postanowili poprowadzić projekt do końca. W Czasie Zapłaty zakochałem się gdy zobaczyłem jeden z gameplayów.
Fajnie, że fabuła moda będzie wpleciona w tą z G1.

Menthor

Menthor

Użytkownicy
posty21
Propsy46
  • Użytkownicy
Ludziee, wrzućcie na luz. Ja wam powiem, że też chciałbym już w to pograć, ale z drugiej strony, lepiej by efekt końcowy wyszedła niemal idealnie, czyli bez lub prawie bez bugów. Popędzacie autorów by wydali już moda, a potem jak znm życie będzie narzekanie, że tego questa nie mogę skończyć ,a to mi wykrzacza grę w jakiejś lokacji. W Mrocznych tajemnicach coś takiego naprawdę wkurzało,
Spoiler
wciąż pomimo poprawek nie mogę np dokończyć questa ze Skrzypkiem na wszystkie możliwe sposoby, bo nieważne co zrobię to Skrzypek twierdzi że jestem po stronie Innosa.
  Tak więc wolałbym by nie było takich niespodzianek w CZ. Czekaliśmy tyle lat, możemy poczekać jeszcze trochę. Świat się od tego nie zawali.
Pozdrawiam i życzę powodzenia Moddersom w doszlifowywaniu moda

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dokładnie Menthor ma rację najlepiej dopiąć wszystko na ostatni guzik niż potem wydawać patche. 

Btw Menthor zbugował ci się post xD

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Menthor - A kto tutaj popędza? :) Poza tym któryś Modderów napisał, że zostało jedynie outro, więc żadnych testów beta i poprawiania bugów już raczej nie będzie.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainspirowany tym co ostatnio zrobił NLP w temacie "Przez mgły widzę wyspę" w MT, czyli swoją wersją "Avalonu", ja postanowiłem też coś wymyślić i napisałem wiersz, pierwszy raz w życiu, bo dotychczas pisałem tylko rap. Co prawda też dałoby się to spokojnie nawinąć, no ale do Gothica HaIPeHaOPe raczej nie bardzo pasuje, dlatego zdecydowałem się to wyrecytować. Wszystko nagrane dzisiaj na spontanie, więc jeśli byłaby możliwość, że to by weszło do moda, to bym to nagrał ponownie.
Autorem wiersza jest poeta, który został uwięziony w trudnych warunkach, w ciemnej celi, gdzieś w koloni karnej, który tęskni za wolnością:
http://sendfile.pl/83153/Poeta-Track_1_2.wav
Spoiler
01. Mijają dni i noce, jestem tu sam, w sercu mym tli się nadzieja - promyk słońca w gęsty las, 
02. moją duszę rani tęsknota jak klinga, skrywam _ światło pochodni jak ciemna kurtyna
03. nadchodzi zmrok, ciemność celi mnie przeszywa, w głębi słyszę cichy krzyk, znowu nie wiem co to sen
04. czuję pazury strachu na zgniłym posłaniu, błądzę oczami nieprzytomnie na taniec cieni
05. mur zbliża się do mnie, _ każdą noc patrzę na ścianę, w tym samym odcieniu czerni
06. każdy ranek jest taki sam jak poprzedni, znów leżę bezradnie, gdy na zewnątrz życie tętni
07. spoglądam na drobinki pyłków błyszczące przy oknie, tylko o świcie rezyduje u mnie słońce,
08. siedzę samotnie przy małym wlocie powietrza, oddycham   (wdech) już mnie tu nie ma…
09. jestem przy Tobie, w podróży prowadzą nas konie, tam gdzie czas się nie dłuży, przez morze
10. aż do gór bliżej chmur, chcę wzbić się do nieba jak rydwan na skrzydłach, na widok Twego piękna,
11. aż drży moja krtań, jak słońce gdy krwią oblewa grań, _ słyszę Twój głos
12. to natury pieśń, odgłosy zwierząt, wiatru świst i szum drzew, Twój zapach to gród
13. pełny pachnących ziół,  chce dotknąć Ciebie, lecz jesteś tylko wspomnieniem, (wydech) mam nadzieję,
14. że Cię jeszcze poczuje, chce spróbować stąd uciec, lub umrzeć w Twoich objęciach, ten kto Cie nie stracił
15. tego nigdy nie zrozumie, bez Ciebie nie żyje, a wegetuje i marzę
16. padnę u Twych stóp kiedy Cię zobaczę, każdy trzepot skrzydeł ptaków przypomina Twoją stratę,
17. wszystkie długie lata, dni, godziny, minuty, sekundy chciałbym spędzić przy Tobie,
18. lecz choćbym gryzł łańcuchy, _ wiem, że nic nie zrobię. (wdech)nic nie zrobię (wydech) nic nie zrobie
19. Mijają dni i noce, jestem tu sam, w sercu mym tli się nadzieja - promyk słońca w gęsty las, 
20. moją duszę rani tęsknota jak klinga, skrywam światło pochodni jak ciemna kurtyna

Elo

orchunter

orchunter

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja się tego moda doczekać nie mogę oby wyszedł już dzisiaj :D  

BL4CK

BL4CK

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludziee, wrzućcie na luz. Ja wam powiem, że też chciałbym już w to pograć, ale z drugiej strony, lepiej by efekt końcowy wyszedła niemal idealnie, czyli bez lub prawie bez bugów. Popędzacie autorów by wydali już moda, a potem jak znm życie będzie narzekanie, że tego questa nie mogę skończyć ,a to mi wykrzacza grę w jakiejś lokacji. W Mrocznych tajemnicach coś takiego naprawdę wkurzało

Słuchaj to było mówione przez 10000 ludzi na tym forum " nie pośpieszajmy bo wyjdzie z bugami i będzie płacz " Także niepotrzebnie piszesz takie rzeczy po raz ęty ..
Wiadomo każdy nie może się doczekać moda w tym i  ja bo gothic 1 jest moim ulubionym RPGem , ale po prostu jeszcze te ostatnie chwile trzeba przeczekać,bardzo boleje nad tym , że nie ma dubbingu , ale zobaczymy może ktoś się  z czasem tym zajmie ;>

orchunter

orchunter

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem o co ci chodzi ale skoro shergar pisał że zostało tyko outro do poprawki i wtedy Adanos poskleja moda, no to fajnie byłoby gdyby dzisiaj wyszedł o ile już skończyli sklejać  ponieważ mamy Halloween taka okazja :D

0 użytkowników
Do góry