Gothic: Czas Zapłaty [beta] 966525 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 966525

Odpowiedzi 2392

lukatoni2212

lukatoni2212

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
i prawdopodobnie ostanie pytanko mam jeszcze czego mam szukać na cmentarzysku orków bo przeczesałem je całe i nic nic nie znalazłem ostatni wpis w dzienniku to jedyna opcja to "wejść na górę , trzeba się tam jakoś wspiąć" i byłem tam i nic byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł :lol:
edit: już sobie z tym poradziłem :D

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Nie lepiej poczekać aż wyjdzie pełna wersja moda, niż psuć sobie zabawę grając w Bete? W końcu pełna wersja wyjdzie w przeciągu miesiąca(może dwóch), a przynajmniej tak mi się wydaję :D

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zmiany pomiędzy betą a pełną wersją będą duże, bardzo duże czy ogromne ?;D 

LET'S ROCK!

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zmiany pomiędzy betą a pełną wersją będą duże, bardzo duże czy ogromne ? 
No proszę cię. W becie dostajesz skrawek moda, a w pełnej wersji moda przejdziesz w około 30h+ - jak to jeden z testerów wspomniał

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Witam, od paru lat(jak wielu) czekam na CZ, nie chcę jednak przeglądać całego tematu bety, gdyż zawiera on sporo spojlerów, więc przepraszam, jeśli porusze kwestie, które już zostały omówione. No i tak:

-Słyszałem, że nie będzie niestety szponów, czy mimo to powstaną jakieś bronie nie wymagające siły/zręczności, aby mag, na którego szarżuje 5 orków mógł zrobić coś innego poza taktycznym odwrotem, gdy mana drastycznie spadnie?

-Gram właśnie w moda Juran, gdzie respawn jest potwornie częsty. W CZ miał też być czasowy respawn, czy będzie go można wyłączyć/spowolnić/będą odradzać się tylko pomniejsze stworki? Szczerze powiem, że jest to irytujące i dla upartych pozwala stworzyć bohatera z 100 poziomiem >.< a właśnie z wyciskania z gry maximum doświadczenia czerpię największą frajdę :) (Dark Saga choćby)

-Czy będzie ewentualna opcja wyłączenia konsoli jak było w DS? Tak, wiem: "nie chcesz, to nie używaj", ale czasem nawet to K czy F8 kusi, gdy ma sie choćby pół planszy do przejścia po kolejne zadanie, a czasem człowiek zboczy z wyznaczonej ścieżki i "wleci" "przypadkiem" do jakiejś lokacji i zepsuje sobie zabawę :P

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
1. Nie będzie szponów, ale za to pojawi się dużo ciekawych czarów.
2. Respawn był zbalansowany, myślę, że będzie ok.
3. Jest taka opcja, ale nie wiem czy jest sens ją stosować.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Mmm, w Gothicu niestety zawsze mnie martwiło, że jeśli gra się magiem, to 1 zaklęcie i w sumie staje się bezbronny, jeśli ktoś je przeżyje, bo za mało many ma a za dużo zżerają zaklątka. Ale nic już tu raczej nie zmieni poza zrobieniem hybrydy raczej, albo kręceniem postacią póki nie zregeneruje się wystarczająco :)

Osobiście popierałbym respawn zadaniowy a nie czasowy(znaczy taki jak przy nowych rozdziałach tylko częściej, a nie że jak sie prześpisz pod rząd 20 dni to masz znów świat pełen stwora, choć to jest na logikę bardziej prawdopodobne) ale zagram tak czy siak :P

Hmm, nie znam sie na modingu, ale czy nie dałoby się zrobić takiego oddzielnego małego pliczku którego zainstalowanie spowodowałoby wyłączenie konsoli? Tak, żeby było "dla chętnych" :)

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#2267 2013-09-01, 21:11(Ostatnia zmiana: 2013-09-01, 21:58)
Hmm, nie znam sie na modingu, ale czy nie dałoby się zrobić takiego oddzielnego małego pliczku którego zainstalowanie spowodowałoby wyłączenie konsoli? Tak, żeby było "dla chętnych" :)

Po co? Nie chcesz to nie włączaj : P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To jest wlasnie wada maga ze nie moze atakowac z bliska, za to z daleka ma najlepiej. Wojownik tez nie atakuje z daleka.

Martell

Martell

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mmm, w Gothicu niestety zawsze mnie martwiło, że jeśli gra się magiem, to 1 zaklęcie i w sumie staje się bezbronny, jeśli ktoś je przeżyje, bo za mało many ma a za dużo zżerają zaklątka.

Proszę Cię, w pierwszym Goticzku mając 40-50 many i 4 krąg praktycznie niszczyłeś wszystko, może z wyjątkiem brzytew. W nk też nie był to wielki problem choć na początku faktycznie bywało ciężko. Zwyczajnie nie marnuje się pkt nauki na bzdury a ładuje w mane, kręgi i jest spokój.

Tak przy okazji, czy stare dobre zaklęcia ognia dalej będą podpalać? I czy nauka kręgów będzie ograniczona do rozdziału czy już zostając magiem będzie można wszystkich się wyuczyć?

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Na kiedy jest planowane wydanie tego moda ? Przed wakacjami pamiętam że miało to potrwać z 1-2 miesiące a tu się dłuży ze zaraz trzeci  bedzie a szkoda ;/.
Mogli byście choć rzucać jakieś info na temat prac jak idą itp. a tu nic.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie cokolwiek informującego nas o modzie... Może chociaż powiecie ile wam tych bugów do naprawienia zostało...?

LET'S ROCK!

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
mam pytanie.

czy w CZ poprawione będą bugi Gothica jak choćby:

- bug z ruchomymi bramami powodujący, że po wczytaniu save ruchoma brama zacina się;

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurw* gadać kiedy mod wyjdzie!?    Eee można wiedzieć łaskawie ile tych cholernych bugów jeszcze zostało. Czy po prostu się opierdalacie  eee nie macie czasu na dokończenie?

LET'S ROCK!

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Czasami zastanawiam się, dlaczego Shergar postanowił dokończyć CZ. Wiem, wiem, że został wykonany ogrom pracy i szkoda, żeby to wszystko wylądowało w koszu, albo leżało na kompie, ale jak widzę dla kogo w większości tworzy się CZ to mi bynajmniej się odechciało moddować. Banda gimpuskuf domaga się od większości już dorosłych ludzi, by poświęcali każdą wolną chwile na moddowanie jedynej słusznej gry, które nie przynosi żadnej korzyści, a założę się, że każdy kto ma możliwość woli w bardzie produktywny sposób spożytkować swój wolny czas. Jedynym błędem jest podawanie daty premiery, nawet tej przybliżonej, bo do tego momentu jest nawet względny spokój, ale gdy tylko upłynie termin ujawniają się tacy idioci jak ten powyżej.

@up
Twoje pytania można tylko tak podsumować... :facepalm:

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eeee gówno ty tam wiesz a najlepiej się przymknij... Forum jest od tego żeby informować graczy (także tych niecierpliwych). Jeśli od dłuższego czasu nie ma jakichkolwiek informacji to mam kur.. prawo się zapytać.... Jeśli myślisz że zabłysnąłeś tym komentarzem to bardzo się mylisz.  Gdy ktoś zapyta o moda to od razu jest gimbusem tak?... nie nie sądzę...

PS:  Tak naprawdę w dupie mam tego moda, może nawet nie wychodzić, ale tu nie o to chodzi. Jeśli jednak ma wyjść to chce przynajmniej wiedzieć jak idą postępy nad nim...

PS2:  Zdania które specjalnie napisałem (w tamtym poście) w taki sposób mają cel żartobliwy...

LET'S ROCK!

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ooo to niezły humor jest teraz w gimbazie, no po prostu boki zrywać ;/

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Troche przegiales koles   :facepalm: Gracze maja prawo do chocby krotkiego info odnosnie moda.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przecież, jak mieli jakieś info to się nim nie dzielili ;/. Sam cisza powinna oznaczać, że nie mają nic konkretnego do pokazania. No, ale widze, że większość chce by za każdym poprawionym bugiem pisać posta NO BO MY DOMAGAMY SIE INFO!!oneone Bo chyba nikt już nie myśli, że w takiej fazie porzucą projekt, więc nie rozumiem tej spiny i niecierpliwości...

0 użytkowników
Do góry