Gothic: Czas Zapłaty [beta] 986518 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 986518

Odpowiedzi 2392

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
@Alembik_Vina
Wg mnie właśnie takie skrzynie jak u Gomeza, jakieś podziemia, etc. gdzie trzeba się pomęczyć, żeby buchnąć coś wartościowego dodają klimatu grze. Tak samo było w baldurach, falloutach, morku, etc. Zawsze lubiłem kombinować z okradaniem, a jeżeli uda się buchnąć na wczesnym etapie gry coś wartościowego to wg mnie dobra nagroda za wysiłek gracze. Byleby nie było zbyt łatwo.

Najlepiej zrobiono to w Gothic 2. Klucze były w ekwipunku strazników i najpierw trzeba było okraść właściwego straznika zeby się dobrać do wiez, niestety niewiele było takich smaczków. Dobrym rozwiązaniem było by utrudnianie zdobycia zawartości niektórych wazniejszych skrzyń poprzez zamknięcie ich na klucz i ukrycie tego klucza gdzieś. Tak była o ile pamiętam zamknięta piwniczka Cavalorna. Taki klucz do chaty, lub skrzyni w chacie mógł by lezeć na przykład na jej dachu, albo w ekwipunku osoby, do której nalezy chata. Klucz do skrzyni w poblizu jakiejś bestii mógł by lezeć w trawie przy szkielecie, albo w brzuchu bestii itp. Kombinacji jest duzo, nakład pracy na takie dodanie kluczy pewnie i tak jest niewielki podług ogromu pozostałej pracy. A sporo by to zycia w grę włozyło :)Tylko mi się osobiście nie podoba coś takiego, jak zrobiono w G3 1.73, gdzie otwierało się rząd skrzyń których trzeba było szukać i były powiązane questem a do tego głupawym. To było coś typowego dla tego klimatu (epic fantasy). zeby zachować klimat koloni, trzeba by raczej umieszczać klucze w takich miejscach, zeby sprawiały wrazenie ukrytych tam przez właściciela skrzyni, niepowiązanych z niczym epicko, prastaro, bohatersko, boskim. I w niektórych skrzyniach mogło by być coś cennego a w innych coś totalnie bezwartościowego. W końcu to kolonia karna a jakiś więzień mógł by na przykład 50 bryłek rudy trzymać pod kluczem, gdyz był by to dla niego prawdviwy skarb :)

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
@Splash

Próbowałem tego. ;d  W oczekiwaniu na Czas Zapłaty tworzyłem sobie własnego moda i w efekcie wyszła z tego niezła kaszana. Utrudniło mi gre, jak w miejscach gdzie zwykle stało kilka Ścierwojadów obozowali Orkowie. ; D Aż mnie czasami dziwiło co ja sam dodałem. xD
Mod zapowiada się ciekawie, chętnie w niego zagram

PolishSoldier

PolishSoldier

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Mam problem: po tym jak na samym początku pokonujemy strażników bijących Tonego, oraz idziemy za nim, w momencie kiedy jestem mniej więcej przy Starym Obozie, tam gdzie znajdują się Ścierwojady gra zacina się i pomaga jedynie ctrl + alt + delete.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Mam problem: po tym jak na samym początku pokonujemy strażników bijących Tonego, oraz idziemy za nim, w momencie kiedy jestem mniej więcej przy Starym Obozie, tam gdzie znajdują się Ścierwojady gra zacina się i pomaga jedynie ctrl + alt + delete.
To zmniejsz sobie zasięg widzenia i tekstury/modele powinno pomóc.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ewent. poczekaj na calego moda.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

PolishSoldier

PolishSoldier

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Dzięki, pomogło. Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego Rick cały czas biega? W opcjach mam bieg na lewym shifcie, jednak bohater domyślnie biega (sprint), zaś po wciśnięciu shifta idzie wolno. Caps lock jest włączony.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
2x strzałka w górę.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
mial wyjsc w maju juz polowa czerwca prawie :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To fajnie :D

Testerzy jeszcze nie skończyli testować.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Niech wyjdzie gdy zostanie ukończony, a nie wyznaczanie terminów w których musi zostać ukończony. Nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem i nie zawsze ekipa ma czas na moda, w końcu to też ludzie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Niech wyjdzie gdy zostanie ukończony

:D

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Chodzi o to, żeby się nie spinać za bardzo i cierpliwie czekać na ukończoną, pozbawioną (choć ciężko to określić) bugów wersję CZ.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#2072 2013-06-12, 19:04(Ostatnia zmiana: 2013-06-12, 19:18)
Proponuję wam - niecierpliwym zająć się modingiem własnego Gothica. Jest to czasem czasochłonne zajęcie, dzięki czemu nawet nie zorientujecie się, że mod wyszedł.
...a co niektórzy,że życie im przeleciało...
edit-nie załapałeś Kolego?! Ja mówię o takich jak ja,nie mających pojęcia o moddingu a czekających na gotowe...-pzdr

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
A czy ktoś im karze siedzieć w skryptach Gothica 24/7? Nie. Sam moduję Gothica, jednak nie poświęcam na to cały wolny czas.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Większość osób, które czekają na Czas zapłaty od samego początku to juz chłopy stare :F  Czekający się wykruszyli, pozakładali rodziny, wyjechali za granicę za chlebem, studiują itp. Tak mi się zdaje, ze tylko jakaś garstka osób czeka jeszcze na moda. Ja ostatnio dałem sobie spokój z gothicem i w ogóle z grami komputerowymi. Ale gothic to jedna z tych gier do których fajnie jest wrócić po latach :)  Jakieś pół roku temu jeszcze mi zalezało na tym, zeby Czas zapłaty wyszedł jak najszybciej. A w tej chwili.
Cóz, chyba wolał bym zeby wyszedł w zimę. Wakacje to nie jest czas na ślęczenie w domu na kompie nie tylko dla modderów ale i dla graczy. A tym co narzekają, ze mod się ociąga radzę się wybrać na wędrówkę po lesie :)  Nie zastąpi wprawdvie gothica, ale i gothic nie zastąpi wędrówki po lesie ;)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A czy ktoś im karze siedzieć w skryptach Gothica 24/7?
Raczej chodziło ci o kazać coś komuś zrobić, niż o ukaranie kogoś. Chociaż z drugiej strony, ukarać kogoś skryptami z Gothica to nie taki głupi pomysł...

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
50/50  :D  Dobra rzecz na ludzi z pytaniami typu "jak można tak długo robić jednego moda?". Gdyby podrzuciło im się skrypty to pewnie by zamilkli.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

MhrocznyCzlek

MhrocznyCzlek

Użytkownicy
posty31
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czekam na Czas Zaplaty od dwóch lat. I nie marudze. ;>

The fireshow team:
https://www.facebook.com/pages/Drakar/403319873057139?fref=ts

//edit.Aztek - większą sygnę trzeba było sobie wrzucić. 1000x1000 to chyba nowy rekord

dard draken

dard draken

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
A ja 5 lat i też nie marudzę :lol:  po za tym też jestem podekscytowany nowym super modem do gothica ale poczekać można. Nie? :D

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Kolejne wipy:

- poprawiony crush przy znikaniu Hrabiego po wykopaniu skarbu
- u Cavalorna widać już wszystkie wypowiadane kwestie podczas pierwszego dialogu
- jak przekonamy wszystkich w OR, to Cavalorn daje nam dodatkowo księgę
- poprawione literówki
- poprawione aivary
- wyłączony hak, który powodował zabijanie wszystkich w trakcie walki (mimo że NPC miał nas tylko pobić)
- pająkom i miecznikom zmieniono wygląd na pełzacze
- poprawiony respawn
- poprawiona Głębia
- poprawiona animacja duali

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

0 użytkowników
Do góry