Android 242427 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242427

Odpowiedzi 592

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#240 2013-01-30, 19:58(Ostatnia zmiana: 2013-01-30, 20:22)
No siódemki są jak zeszyty, ja noszę swojego zawsze ze sobą w saszetce, nawet stojąc w tramwaju mogę go wygodnie wyjąć i zacząć w końcu uczyć się na egzamin na który jadę :lol2:

Trochę psuje to etui z klawiaturą, dlatego teraz noszę je tylko wtedy kiedy wiem że będę potrzebował dużo pisać.

@down: mój tylko w tych z większymi kieszeniami :D
Ewentualnie spokojnie wchodzi tez do wewnętrznej kieszeni kurtki.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój tablet siódemka mieści mi się nawet w kieszeni dżinsów, taki mobilny jest

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Polecicie jakiś dobry program do zarządzania profilami? Najlepiej jakby o danych godzinach sam je zmieniał.

Np:

Profil "Dom"
Wifi ON
Orientacja ON
Synchra ON
Pakiet OFF
GPS OFF

Profil "Sprawdzian"
Wifi ON
Orientacja OFF
Synchra OFF
Pakiet ON
GPS OFF

I tym podobne

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Android
#244 2013-03-12, 13:12(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 13:40)
Kupiłem sobie niedawno chiński telefon STAR A2000 wydawał się dobry, jednak jedynym jego plusem było to że działał w nim jako tako internet, każda aplikacja niemiłosiernie go obciążała i próbójąc włączyć np. Youtube przy włączonej innej aplikacji(np. Obrazy czy cokolwiek) sam się wyłączał, po kilku razach trzeba było go przywracać do ustawień fabrycznych bo nawet nie raczył się włączyć. Gra nie działała ani jedna, poza tą wbudowaną, jakiś defender, gry takie jak Angry Birds były maksymalnie rozciągnięte i pikselozowate, o szybkości z jaką działały nie wspomne, poprostu była tragiczna. Nie wytrzymałem i rozbiłem go, nie żałuje. Szukam teraz jakiegoś fajnego telefonu do 300 zł. Polecicie mi coś?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Android
#246 2013-03-12, 13:29(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 13:44)
Nie wiem z jakiego powodu, poprostu szukam jakiegoś telefonu z androidem do 300 zł.
Ważne żeby był zdatny do użytku tzn. radził sobie z grami, obrazami w większej rozdzielczości, no i żeby nie był najniższych lotów, wielkość nie ma znaczenia. Przeglądałem oferty, sam jednak nie znalazłem nic, a przynajmniej nie byłem do końca przekonany.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie znajdziesz nic dobrego do 300zł, chyba, że chodzi ci o jakąś używkę.. ale tak czy siak nawet taka używka będzie słaba.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie wiem z jakiego powodu, poprostu szukam jakiegoś telefonu z androidem do 300 zł.
Ważne żeby był zdatny do użytku tzn. radził sobie z grami, obrazami w większej rozdzielczości, no i żeby nie był najniższych lotów, wielkość nie ma znaczenia. Przeglądałem oferty, sam jednak nie znalazłem nic, a przynajmniej nie byłem do końca przekonany.
Absolutnie nie kupisz dobrego, markowego smarftona za taką cenę. Musiałby zapłacić wielokrotnie więcej. Nie mówię to już o urządzeniach porównywalnych z iPhone#msg1074805ami, za które musiałbyś dać 10x tyle, ale nadal totalnie pomyliłeś półki cenowe.
Najtaniej można by dostać właśnie smartfona chińskiej marki. Kosztem prestiżu i bezproblemowej gwarancji można znaleźć naprawdę świetne urządzenia za cenę o wiele rozsądniejszą niż w przypadku urządzeń znanych u nas producentów.

Inna sprawa że trzeba wiedzieć CO się kupuje. Są chińskie urządzenia wysokiej jakości, ale jest też oczywiście tani szajs. Ten twój Star oczywiście należał do tej drugiej grupy - cpu 460MHz i 512mb ram mówią chyba same za siebie. Skoro oczekiwałeś płynnego działania aplikacji i porządnych gier to kupwanie go było fatalnym pomysłem, ale rozbijanie szybki "bo ci się nie podobał" jeszcze głupszym (mogłeś go np... sprzedać).

Przykładowo:
Beidou Little Pepper
Cena z dostawą: 505zł
Ram: 512mb (mało)
Cpu: Snapdragon S4 MSM8225 Dual Core (ARMv7, 1Ghz)
Gpu: Adreno203 (nie znam, zgaduję że niespecjalne)
Ekran: 4" 480X800
System: Android 4.0 ICS

Oczywiście pewnie da się znaleźć lepsze. Ewentualnie możesz szukać wśród tanio sprzedawanych używek europejskich marek, ale sugeruję CONAJMNIEJ podwoić maksymalną cenę jeśli chcesz czegoś na czym dałoby się znośnie pograć.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Android
#249 2013-03-12, 14:47(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 15:40)
rozbijanie szybki "bo ci się nie podobał" jeszcze głupszym (mogłeś go np... sprzedać).
Odruchowo, komputer też czasem uderzam jak mnie zdenerwuje(bezcelowe, ale pewnie nie tylko ja tak robie :F ). Nie zależy mi na najlepszym towarze, tylko na czymś co działa w miare. Nie chodzi mi również o gry pokroju Gta 3, bo na to jednak trzeba troche wydać, to wiem, chodzi mi raczej o jakieś Hack'n slash w 2d czy może coś lepszego/gorszego. Nie wykluczam towarów używanych. Spropsuje każdą dobrą propozycje.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#250 2013-03-12, 15:33(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 15:54)
Milestone. GTA słabo działa, brakuje ramu, ale ogółem to dobry telefon dla niewymagającego użytkownika.

Albo palm pre, nie ma andka ale jest śmiesznie tani jak na swoje bebechy. I ma fajny, acz mało-aplikacjowy system.

i wywalę Ci ten edit z @downem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#252 2013-03-12, 16:39(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 16:49)
objection

...w 2d też średnio, angry birdsy space potrafiły przyciąć :lol:

Ale przeszedłem na milestonie spory kawałek gta3 po wywaleniu dźwięku, działały tam płynnie gameloftowe gangstary, novy, modern combat 2 i temu podobne, ponadto emulator PSXa śmiga bezbłędnie, a jak masz emulator psxa to masz pierdylion cudownych gier (w które dzięki klawiaturce da się wygodnie grać).

Ewentualnie ZTE Blade, jeśli nie wymagasz klawirki fizycznej.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie kupie Milestone, dzięki za pomoc, sam wcześniej myślałem nad tym telefonem. Propsy w chuj :3

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Żulezko, ale na androida masz tylko gówniane gry, dla samych gier smartfona kupować nie warto. Jak chcesz grać to jedynie emulator gameboya/PSX jeśli telefon będzie sobie z nim radził.

makin' bacon

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Warto rzucić okiem także na Samsunga Galaxy mini 2. Jego procesor wydaje się być niby słaby, bo zaledwie 800 MHz, ale opiera się na nowszej architekturze armv7. Dzięki temu ruszyłoby ci nawet GTA VC. Ten telefon posiada procesor z wyższej półki, dzięki czemu idzie go podkręcić nawet do 1,1 GHz. Ramu do użytku ma dużo, bo aż (z tego co pamiętam) 398. Telefon drogi nie jest, powinien chodzić w granicach 400 zł.

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
...jak milestone i blade, każdy by się wstydził polecić telefon z armv6 : |

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#258 2013-03-12, 18:18(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 18:20)
Ramu do użytku ma dużo, bo aż (z tego co pamiętam) 398. Telefon drogi nie jest, powinien chodzić w granicach 400 zł.
No chyba żartujesz. Dużo to obecnie 2gb, 1gb to standard w high endowych. Wątpię żebyś odpalił na tym GTA VC.

Do tego ekran LDPI, 3.3" 320x480, na czymś takim nie da się porządnie grać.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na moim Starze miałem 50mb wolnego :lol2:

0 użytkowników
Do góry