Nie wiem z jakiego powodu, poprostu szukam jakiegoś telefonu z androidem do 300 zł.
Ważne żeby był zdatny do użytku tzn. radził sobie z grami, obrazami w większej rozdzielczości, no i żeby nie był najniższych lotów, wielkość nie ma znaczenia. Przeglądałem oferty, sam jednak nie znalazłem nic, a przynajmniej nie byłem do końca przekonany.
Absolutnie nie kupisz dobrego, markowego smarftona za taką cenę. Musiałby zapłacić wielokrotnie więcej. Nie mówię to już o urządzeniach porównywalnych z iPhone#msg1074805ami, za które musiałbyś dać 10x tyle, ale nadal totalnie pomyliłeś półki cenowe.
Najtaniej można by dostać właśnie smartfona chińskiej marki. Kosztem prestiżu i bezproblemowej gwarancji można znaleźć naprawdę świetne urządzenia za cenę o wiele rozsądniejszą niż w przypadku urządzeń znanych u nas producentów.
Inna sprawa że trzeba wiedzieć CO się kupuje. Są chińskie urządzenia wysokiej jakości, ale jest też oczywiście tani szajs. Ten twój Star oczywiście należał do tej drugiej grupy - cpu 460MHz i 512mb ram mówią chyba same za siebie. Skoro oczekiwałeś płynnego działania aplikacji i porządnych gier to kupwanie go było fatalnym pomysłem, ale rozbijanie szybki "bo ci się nie podobał" jeszcze głupszym (mogłeś go np... sprzedać).
Przykładowo:
Beidou Little PepperCena z dostawą: 505zł
Ram: 512mb (mało)
Cpu: Snapdragon S4 MSM8225 Dual Core (ARMv7, 1Ghz)
Gpu: Adreno203 (nie znam, zgaduję że niespecjalne)
Ekran: 4" 480X800
System: Android 4.0 ICS
Oczywiście pewnie da się znaleźć lepsze. Ewentualnie możesz szukać wśród tanio sprzedawanych używek europejskich marek, ale sugeruję CONAJMNIEJ podwoić maksymalną cenę jeśli chcesz czegoś na czym dałoby się znośnie pograć.