Android 242176 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242176

Odpowiedzi 592

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
ej co myslicie o google nexux 7 ?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Android
#222 2013-01-07, 21:23(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 21:24)
kolega ma. troche sie bawilem i utwierdzilem w przekonaniu ze nie wiem na chuj tablety. całkiem ladna grafika w grach i wygodne surfowanie w necie. no i sporo aplikacji, bo to android

nawet kurwa dzwonic nie moze tylko musi zainstalowac jakis modul czy chuj wie co :lol2:
ale i tak wyglad goscia z tabletem przy uchu - bezcenny :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
ej co myslicie o google nexux 7 ?
Fajny sprzęt dla kogoś kto lubi małe.
Nie ma 3G co dla mnie jest czynnikiem dyskwalifikującym (bo moim zdaniem tablet bez 3G to nie tablet).
No i z tego co pamiętam to nie ma kart sd/microsd.
Generalnie fajny jest pod względem wykonania (by Asus).
Jest jeszcze Nexus 10, większy, chyba też bez 3G, rozdzielczość miażdży (2560x1600 - czyli więcej niż Apple#msg1066443owa Retina, choć nie wiem po co ani na co to komu w Androidzie) no i wykonany przez Samsunga: " więc całość poza ekranem jest plastikowa. Google stara się to reklamować jako zaletę, ale jak to kiedyś ktoś powiedział: Plastik to plastik. Możesz go nazywać tworzywem sztucznym lub czymkolwiek chcesz, ale nie zmieni to faktu, że to plastik."

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie ma 3G?:lol2:

Pozdrawiam, mój 2 letni SE Zylo bez Androidów i innych chujów mujów ma GSM/3G/HSDPA :D

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Android
#225 2013-01-07, 21:48(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 21:51)
Nie ma 3G?:lol2:

Pozdrawiam, mój 2 letni SE Zylo bez Androidów i innych chujów mujów ma GSM/3G/HSDPA :D

No nie ma co jest debilne.
Nie rozumiem tabletów bez 3G srsly.
e: Mam PlayBooka właśnie WiFi only, więc wiem co mówię, zatraca się po prostu user experience. Możesz kupować MiFi ale po co - dodatkowa kasa i dodatkowa rzecz do noszenia, zwłaszcza jeśli jeszcze kupujesz zewnętrzną baterię.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#226 2013-01-07, 21:55(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 21:59)
Ja polecam Ainola Flame którego sam posiadam. W TEORII da się go dostać za $160, w Polsce jest za 600zł (a raz była podobno promocja za 500zł). Przypomina Nexusa, ale ma gorsze gpu (na oko 25fps w Need for Speed: Most Wanted) i prawdopodobnie wykończenie. Z zalet - o ile pamiętam ma lepszą baterię, metalową obudowę (nie wiem z czego jest ta Nexusa), SLOT KART SD, dwie kamery (5Mpx i 2Mpx). Ekran ma o ile wiem taki sam - IPS 7" 1280x800.

Ewentualnie jak wolisz coś większego, to prawdopodobnie dobrym zakupem byłby Ainol Captain, który ma się ukazać w pierwszym kwartale tego roku.

Oczywiście Nexus 7 (którego największą wadą jest brak slotu kart sd, i to, że pomimo dość tani, jest nadal prawie dwa razy droższy od Flame'a) ma też swoje zalety - głównie lepsza jakość wykonania, wsparcie Google'a i community. Flame ma nieoficjalnego CyanogenModa 10.1 (Android 4.2 Jelly Bean), ale może jeszcze jedna / dwie wersje i to wsparcie się zakończy. Nexus prawdopodobnie przez co najmniej kilka lat będzie miał regularnie dostarczane oficjalne aktualizacje zarówno od Google'a, jak i CyanogenMod teamu.

Jono, twój argument jeździ na wózku. Słyszałeś przecież na pewno o modułach 3g na usb (oba tablety mają funkcję hosta usb), które są wielkości pendrive'a i wcale nie takie strasznie drogie. Dodatkowo, prawie każdy ma obecnie smartfona z Androidem, a ten ma przecież funkcję tetheringu, z której sam czasami korzystam. Krótko mówiąc, tablet bezprzewodowo korzysta z internetu 3g z telefonu. Nic nie trzeba dokupywać, nic się dodatkowo nie płaci. A w domu, na stancji, na uczelni i w centrach handlowych wifi i tak jest. Jeszcze ani razu nie żałowałem że nie mam 3g, poważnie.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
dwie kamery (5Mpx i 2Mpx)
zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tymi dwoma kamerami. Jedna nie wystarczy?

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#229 2013-01-07, 23:00(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 23:00)
acha.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dwie kamery (5Mpx i 2Mpx)
zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tymi dwoma kamerami. Jedna nie wystarczy?
Jedna z przodu na ogół do wiedorozmów, druga z tyłu.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drx2.bootmanager&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5kcngyLmJvb3RtYW5hZ2VyIl0.

Polecam, bardzo fajna sprawa jak niektóre aplikacje nie chodzą na 4.0 to sobie można wgrać 2.3 lub samo testowanie romów jest bardzo wygodne.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wspiera mało urządzeń, romy mogę sobie wygodnie przełączać przez tryb Recovery, nie kojarzę ważniejszej dla mnie aplikacji która by miała problemy z kompatybilnością z nowymi wersjami Androida nie licząc ChainFire'a, ale nawet gdyby jakaś była, to nie chciałoby mi się dla niej za każdym razem zmieniać romu i rebootować smarphone'a/tabletu. Na co to komu?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jak ktoś z obsługiwanym urządzeniem chce sobie wygodnie przełączać przez program powyżej? : |

Do testowania romów chociażby, może ogółowi ludzi jest wygodniej robić to przez ładne gui i te sprawy, nie narzekałbym szczególnie gdybym miał taki program i przeskakiwałbym między andkiem 2.2 a 4.1 jednym dotknięciem.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#234 2013-01-14, 06:32(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 06:38)
I czekaniem, wcale przecież nie takim krótkim, aż wszystko się wgra i zrebootuje. A nie pisze że za każdym razem z automatu robi i przywraca nandroida, więc trzeba robić to i tak na własną rękę, co oznacza tak czy inaczej recovery.

BTW: jest też recovery z graficznym, dotykowym interface'm: http://teamw.in/project/twrp2

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy

SuperCheese

Android
#235 2013-01-14, 18:40(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 18:45)
Lol. Właśnie o to chodzi, że Ty MASZ te dwa systemy. Jeden na karcie drugi na telefonie. Jedyne czekanie to aż się rom załaduje. Mam widget na pulpicie. Klikam rom1, cyk i już. Mogę se pograć chociażby w gry 3d czy vice city bo andek 4.0 ma problemy na procku S3. Klikam phonerom, cyk mam wszystkie inne pierdoły. Przydatne jak chcesz przetestować nie bawiąc się w zbędne backupy i inne.

Ło: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1803744
Jest i film

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
dokładnie to. Jedyny minus to właśnie mała ilość wspieranych urządzeń

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Ainol Spark
[/url]
Nie oszukujmy się, tak stylizowany na iPada że niemal jego podróbka. A szkoda, bo pewnie nie załapali że wielu fanatyków Androida to hejterzy Apple'a (sam do tej grupy należę).
Cena: <$240 (~740zł)
Ekran: 10" Retina IPS 2548x1536
CPU: Allwinner A31 Quad Core
GPU: Power VR SGX544 (MP2/MP8, informacje o ilości rdzeni są sprzeczne)
RAM: 2GB
Bateria: 10000mAh
Inne: HDMI, Android 4.1.1, dwie kamery (tylna 5MPx), metalowa obudowa, miniUSB, slot kard SD.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Android
#239 2013-01-30, 19:44(Ostatnia zmiana: 2013-01-30, 19:45)
Kurde, ja dzisiaj trzymałem w rękach tablet 7" i dostałem olśnienia, że to jest właśnie to, czego potrzebuję :lol2:  Tak teraz mi smutno z moim 10".
Znaczy, te większe tablety nadają się głównie do kanapy/łóżka, siódemki są znacznie bardziej mobilne.

Nie chce nikt kupić tabletu? :lol2: albo dobra, bo ten wyżej i tak zjada mojego na śniadanie i jest tani :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry