Android 243083 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 243083

Odpowiedzi 592

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#160 2012-11-07, 15:27(Ostatnia zmiana: 2012-11-07, 15:27)
ROM'y też możesz wgrywać. Jak trzeba będzie dać telefon do serwisu na gwarancję to wystarczy, że wgrasz stockowy ROM za pomocą ODIN'a.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#162 2012-11-09, 19:03(Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 19:04)
Po co ci Trzy kalkulatory?  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Po co ci Trzy kalkulatory?  :lol2:  :lol2:  :lol2:
A po co Ci TRZY lol2?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#164 2012-11-09, 19:19(Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 19:19)
nieWażne...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#165 2012-11-09, 19:22(Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 19:29)
Jeden jest dołączony do sYstemu, tylko do Podstawowych operacjI. WłaściwiE mogę go wywalić. DRugi to Dość zAawansowany kaLkulator nAukowy, a trzeci Jest do rysowania wykresów złożonych funkcji.

Tak na serio, faktycznie zostawię tylko ten od wykresów.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#166 2012-11-09, 20:22(Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 23:07)
Córka rybaka, właśnie zainstalowałem z ciekawości Androidowego NFS: Most Wanted (kopię zapasową - z początku pomyślałem że cena 30zł jest absurdalna i chciałem tylko zobaczyć jak strasznie przesadzona jest grafika na screenach). Włączyło się bardzo szybko, na początku leciał jakiś prerenderowany filmik HD z urywającą dupę grafiką. Ale... włączyło się sterowanie i okazało się że ta grafika naprawdę taka jest. Totalnie polecam, chyba nawet wydam te trzy dychy.

@down: no sterowanie czujnikiem grawitacji przez przechylanie urządzenia, jak w serii Asphalt. Używa się tego bardzo wygodnie, powiedziałbym że nawet lepiej niż w przypadku klawiatury.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ciekaw jestem jak ze sterowaniem. Zawsze to było bolączką gier tego typu.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Czujnik grawitacji  :lol:  zawsze podobała mi sie ta nazwa

A tak btw co to za tablet? Zastanawiam się nad czymś 10 calowym

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Wygląda na chińskie gówno

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jest epicki, poza średniej jakości <wizualnie, w dotyku spoko> plastkiem z tyłu.

Właśnie z niego piszę.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jak patrze na cene i specyfikacje to musi być jakiś hak. Jak ze wsparciem? Nie chciałbym utknąć na 4.1

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Haczyka jak dotąd nie znalazłem, mam andk 4.1.1, nie mam pojęcia jak będze dalej ale tabet ma niemało fanów-geeków robiących custom romy. Cudowna zabawka, nawet alpha-emu dreamcasta chodzi bez najmniejszej przywieszki.

Ah, w x-komie dostałem go niezrootowanego, niby minus. Oprócz tego pisałem - brzydki plastik z tyłu i marny aprat. Ale kto by tam chiał robić zdjęcia tabletem?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Gdyby było większe community i developerzy od CM'a to nie byłby problem. Ja na wieloletnim Milestonie któremu producent dał update tylko do bodajże 2.3 mam Androida 4.1. Niestety ten tablet (którego właściwa nazwa brzmi Cube U30GT H) nikogo takiego, przynajmniej na razie, nie ma.
Hak jest ten że to nie jest znana europejska/amerykańska/japońska marka, tylko chińska. Ten model jest jednak dość popularny i znany z wysokiej jakości w stosunku do ceny. Sam od kilku dni mam high endowy chiński tablet (http://allegro.pl/tablet-ainol-fire-flame-2x1-5ghz-16gb-hdmi-usb-ips-i2769589020.html) i jestem bardzo zadowolony.

Wadą jest gorsza sytuacja z gwarancją, nawet jak kupujesz w polskim sklepie, to i tak oni w razie czego muszą wysyłać to aż do Chin i tam się wszystko dalej dzieje.
Co do aktualizacji firmware, to nasze "prestiżowe marki" w tym względzie i tak totalnie ignorują konsumentów, więc zarówno na markowej Motoroli jak i chińskim Ainolu korzystam z CyanogenModa tworzonego przez community.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Co złego w tablecie z Windowsem? Windows RT to kijowy system, ale Tablety z normalnymi prockami x86 i normalnym Windowsem 8 przezentują się bardzo zachęcająco.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Android
#176 2012-11-10, 21:03(Ostatnia zmiana: 2012-11-10, 21:03)
A ja i tak wolałbym z Andro, bo na pewno będzie chodził lepiej na tabletach niż Windows 8. A sam Win RT może nie bedzie taki zły, zobaczymy ile softu powstanie na to.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W Androidzie można grzebać, co bardzo sobie cenię. Windows wprowadza reżim na wzór iOSa. Dodatkowo tablety z Androidem można kupić w bardzo przystępnych cenach (ten który nabyłem parę dni temu uważam za jak najbardziej high-endowy, spokojnie porównywalny z Nexusem 7, a kosztuje w Polsce 600zł). Urządzenia z Windowsem są zwykle dobre, ale nie dość że i tak byłyby bardzo drogie już ze względu na jakość, to dopłaca się jeszcze strasznie dużo za sam fakt że są tworzone przez markowych producentów. To nie jest sprzęt na moje dochody, zresztą nie lubię marnować pieniędzy na coś co nie przyniesie współmiernych korzyści, a w takich kategoriach to widzę.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
A ja i tak wolałbym z Andro, bo na pewno będzie chodził lepiej na tabletach niż Windows 8. A sam Win RT może nie bedzie taki zły, zobaczymy ile softu powstanie na to.
No na modern UI masz pewne restrykcje, ale na normalne aplikacje już nie, bo masz normalny pełnoprawny system operacyjny jak na PCie.

Av - wybacz offtopic :(

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wydzieli się do tematu Android.
No na modern UI masz pewne restrykcje, ale na normalne aplikacje już nie, bo masz normalny pełnoprawny system operacyjny jak na PCie.
Dotyczy tylko jeszcze koszmarniej drogich tabletów z prawdziwym Win8 (procesory x64). Tańsze (ale nadal strasznie drogie) tablety z pozornie podobnym Windowsem RT (procesory ARM) obsługują już tylko aplikacje Modern UI.

0 użytkowników
Do góry