Android 212721 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 212721

Odpowiedzi 592

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
właściwie posiadanie urządzenia z androidem jest równoznaczne z koniecznością zrobienia root'a
no, przynajmniej dla mnie
Rozumiem, że nagranie nowe będzie zbyt płynne ale na reklamowke się nada

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Strasznie drogie te książki w Google Play, na oko kosztują conajmniej tyle co wydania papierowe w miękkiej oprawie :|
Nie wiem ile coś takiego ma sens, ebooki powinny być wielokrotnie tańsze, bo odpada koszt wydawcy (?) i drukowania,  i marża sklepu pewne jest znacznie niższa niż w księgarniach.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#322 2013-07-18, 12:57(Ostatnia zmiana: 2013-07-18, 13:00)
Nie "co najmniej tyle", tylko wiele więcej. Przynajmniej Gra o Tron - Taniec ze smokami kosztuje (obie części) ~50-60zł na allegro i... STÓWĘ na gugul pleju. Parodia. Pewnie myślą, że ludzie będą to kupowali bo tak modnie, czytać na tablecie, ale wydaje mi się że nie podbiją polskiego rynku tym ebukowym ficzerem.

Kurde, reszta części ma normalne ceny. Może się mylę i to jest jakaś "edycja specjalna" czy nie wiem, zbiór kilku części więcej.

Okej, ściągnąłem "darmową próbkę" - "nieobsługiwany kraj" :F
Ale po kliknięciu gdzieś poza okienkiem błędu działa, po prostu po angielsku.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
allegro.pl/70-folia-buzz-asus-eee-pad-transformer-tf300-i3365587960.html

Dobra folia? Nie podoba mi się "Samoprzylepna z bezpiecznym klejem"

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#324 2013-07-30, 12:17(Ostatnia zmiana: 2013-07-30, 12:35)
Przeczytaj "Opis przedmiotu", on wszystko mówi na jej temat:

A tak na poważnie: wszystkie folie poliwęglanowe są z grubsza takie same i warte zapewne około kilkadziesiąt groszy. Nie jest zła, po prostu przepłacasz 100-krotnie (chociaż fakt że podobne ceny są częste). Jakbyś poszukał, to byś znalazł może i sporo taniej.

Bierz choćby tą: http://allegro.pl/folia-ochronna-asus-tf300-tf300t-tf700-tf101-i3393041473.html
Pewnie to samo, a płacisz 8+3zł, a nie 23+4.50zł.

Co do tej "samoprzylepności z bezpiecznym klejem" - większość tych folii ma jakiś rodzaj silikonu, pewnie o to chodziło.
Z drugiej strony, na tej mojej nie pisze nic o kleju, a jedynie "Demontaż foli jest bardzo łatwy i bezproblemowy. Wystarczy zdjąć ją z urządzenia. Folia nie pozostawia najmniejszych śladów". Zresztą nawet jakbyś kupił trzy egzemplarze oddzielnie to z jedną przesyłką wyjdzie taniej niż to co znalazłeś.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#325 2013-07-30, 20:53(Ostatnia zmiana: 2013-08-01, 09:22)
Folia na ekran tabletu? Nawet mój chinczyk ze szkłem marki zapewne Godzilla glass jest idealnie czysty (a bywał w sytuacjach kryzysowych pokroju spadły na niego klucze/śrubokręt), co dopiero Transformer. W dobie Gorilla Glassów folia naprawdę traci sens.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#326 2013-07-30, 21:37(Ostatnia zmiana: 2013-07-30, 21:42)
+1
Jak już miałoby się mu stać coś co uszkodziłoby go bez folii, to i folia mu z tym nie pomoże. Do tego przecież transformera zwykle trzyma się z dockiem który zasłania ekran. W ostateczności można kupić etui. Ale folia zwyczajnie zmniejsza komfort używania. Nigdy nie jest idealnie przezroczysta, nigdy nie jest bez wpływu na dotyk, do tego nierzadko jest niedokładnie nakładana.

Na smartfonie nie noszę folii tak jak na tablecie i nic mu się nie dzieje, pomimo że noszę go w kieszeni, nieraz z innymi rzeczami. Wystarczy że nie będą to np klucze, a pewnie i wtedy radziłby sobie nieźle, bo to właśnie gorilla glass.

Inna sprawa jeśli masz zamiar używać go w ekstremalnych warunkach - brudzić, szurać ekranem po chropowatych / pokrytych ostrymi odłamkami powierzchniach, nosić w torbie z mnóstwem ostrych, metalowych drobiazgów. Wtedy folia też zapewne będzie się niszczyć, a conajmniej brudzić, ale będzie można ją wymieniać.

Obawiam się jednak że największym zagrożeniem dla ekranów tabletów są upadki. Po prostu się zdarzają. A o ile smartfon zależnie od budowy może mieć spore szanse na wyjście z nich bez uszczerbku, to tablet ze swoją powierzchnią i wagą już o wiele mniejsze. A przed tym nawet i folia grafenowa go nie ochroni.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Zgadzam się z Wami, sam nigdy nie używałem folii tylko...
Znajduje się aktualnie w posiadaniu budżetowej wersji transformera jaką jest model tf300. Akurat ta wersja nie jest zaopatrzona w ekran gorilla glass tylko jakieś tam zwykłe szkło hartowane. Jeśli chodzi o podróże i inne tego typu warunki oczywiście w docku będzie schroniony jednak w warunkach domowych, gdzie jednak stawiam na kanapową mobilność ekran ten podejrzewam może się zarysować.
Oczywiście są rzeczy którym folia nie podoła, aczkolwiek to zawsze jakaś dodatkowa ochrona. Dostałem też cynk, że tańsze folie mogą negatywnie wpływać na obraz i dotyk, najbardziej matujące. Żadnego kleju i innego gówna. Sprawdzone empirycznie ale tu wciąż jest polska i nieważne co kto kupi, znajdując się w posiadaniu automatycznie staje się tego fanboyem.
Co do ostatniego akapitu wypowiedzi kolegi wyżej wnioskuje, że polecasz mi po prostu etui (lub obicie w szkło i danie na wystawe do podziwiania ;p ). Tę opcje również rozważam - oczywiście pierwszą ;)

Tak czy srak asus dał mi orzech do zgryzienia.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#328 2013-08-01, 01:16(Ostatnia zmiana: 2013-08-01, 14:44)
Ja mam już 3 rok smartfona bez gorilla Glass i mam ekran w niemal nienaruszonym stanie, choć wielokrotnie mi wypadał (raz nawet wypadł mi z kieszeni na kamienie, kiedy jechałem rozpędzony rowerem). Nie wiem, jak się to ma w przypadku tabletów, ale wydaje mi się, że o ile nie będziesz nim żąglował lub używał go jako deski do krojenia to powinno być w porządku.

Z drugiej strony, etui nie jest drogim rozwiązaniem, a z pewnością zdecydowanie zmniejszy podatność ekranu na szkody. Jak naprawdę obawiasz się o ekran, to warto jest kupić to etui polecane przez Allacha chociażby dla świętego spokoju.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
W sumie jak mówiłem, w chińczyku na stówę nie mam gorilla glass, jakąś "podróbkę" - to jest właśnie pewnie 'szkło hartowane'. I naprawdę, nie wiem co musiałbym zrobić żeby to zarysować: spadł na niego śrubokręt, klucze, raz przypadkiem na nim zasnąłem i kilka razy poleciał na podłogę. Zero rysek.

No, ale jeśli masz żyć w strachu i niepewności to może lepiej sobie kup tę folię :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

Android
#330 2013-08-21, 02:18(Ostatnia zmiana: 2013-08-21, 02:29)
Który telefon waszym zdaniem wybrać? http://www1.plus.pl/si2/webapp/wcs/stores/servlet/SiCompareView?productId1=1000153223&productId2=1000160458&promotionId=1000016060&tariffId=JA&viewId=1&catalogId=1000000002&categoryId=1000000014&masterCategoryId=1000000010&storeId=10001&SFID=&promotionAAId=MXTB3V24SO

Czy też może jakiś inny? Ważne aby był w Plusie w 24 doładowaniach po 30 zł, z dopłatą maksymalnie 100 zł.

ZTE Blade III jeszcze mnie zainteresował, sprawa taka czy uda się dogadać aby był w Mixie a nie abonamencie :D

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wydajnościowo oba troszkę zasysają, więc patrz na wygląd i baterię. Wygląd sam ocenisz, bateria wygląda lepiej w wydaniu Swifta.

Blade III byłby fajniejszy (głównie za sprawą ludzkiego ekranu, a nie jakieś żałosne 480x320, co to, średniowiecze?), acz wciąż nie wymagaj cudów.

Szczerze mówiąc, gdybym miał wybierać między "smartfonami" tej klasy to chyba wybrałbym po prostu jakiś zwykły telefon pokroju Nokii Ashy 302. Zapewne oferuje podobne możliwości w kwestii internetów, gpsów, portali społecznościowych - przy płynniejszym działaniu i lepszym czasie życia na baterii. To nie tyczy się Blade'a - ma normalny ekran, więc świetnie nadaje się do przeglądania internetu. No, ale to byłby mój wybór, jeśli masz jakieś parcie na smartfon to proste:

Blade >Swift > Young
(acz nie ufaj mi tak na słowo, poczytaj recenzje i w ogóle, ale chyba nie muszę tego pisać)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Gdybym miał wybierać zwykły telefon to na pewno byłby to jakiś SE, z przyzwyczajenia :D

Na recenzje już patrzyłem, Blade sprawuje się całkiem przyzwoicie, gorzej z pozostałymi.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Doszedł czas kiedy będę kupować nowy android wiec chce was zapytać na jakieś sugestie. O smartphony się nie interesowałem już długo wiec nie wiem co jest teraz dobre itp.  Inwestować chce kolo 200 eur max 250 (google mówi mi ze to 800 - 1000 złotych) .

Ostatnio miałem HTC Wildfire S który na początku lata rzuciłem na podłogę (digitizer polecał v huj i novy nie działa )... powiem nie moglem patrzeć na tak idiotyczny telefon. :adolf:

Czy kupie coś solidne za taka kwotę ? 

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nowy z salonu niekoniecznie, ale można kupić używany na gwarancji z salonu, tak jest lepiej niż kupować "zwykłą" używke a chodzi mniejwiecej w tej samej kasie.

No i zależy co uważasz za "solidne", jak coś solidne, solidne to może Samsung Solid :F?  No a ze smartfonów solidniejszych to pewnie większość z Gorilla Glass, ja polecam coś ze Samsungów, one są dosyć mocne, albo jakiś nowszy LG np. LG L9.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Polecacie jakieś Programy/Aplikacje na androida? coś ciekawego

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Runtastic Pro, Shazam, Dolphin Browser

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Sory Administracjo że nie tutaj zalożyłem temat, dzięki za przeniesienie :) ŻGS sprawdzę twoje programy, poczytam o nich w necie i gitara, jak ktoś coś jeszcze ma to piszcie ;p

Edit:
Tak na marginesie, używa ktoś z was jakiegoś antywira na telefonie/tablecie? czy to jest bez sensu?

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jak wgrywasz piraty to ma sens. Inaczej kompletnie bezużyteczne. 

0 użytkowników
Do góry