[Prowo i Sprawiedliwość] Varon Team #2 58529 185

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 10.08.2011 roku

Wyświetleń 58529

Odpowiedzi 185

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
xD cba to portal, który chyba najłatwiej ze wszystkich w całym wielkim internecie da się rozjebać a sb tam taki kijowy jest, że głowa mała

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytat: SB na nowej stronie Varonteamu#msgote author=SB na nowej stronie Varonteamu
[Dzisiaj 11:01] fallen:  witam wszystkich chcę powiedzieć że ta nowa strona jest owiele lepsza od tamtej
[Dzisiaj 11:02] fallen:  i niech ktoś wreście the modders rozwali bo ich strona jest załosna tak jak oni
A myślałem że zawiązał pokój z tM :lol2:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie się nie zmieniają ! Słyszałeś o czymś takim ?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Tak slyszalem. Idiotą zostaniesz już chyba do konca zycia :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
przecież to dokładnie takie samo forum. phpbb, 2003, przemo.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

Może i zmieniają, ale tylko tacy, którzy potrafią przyznać się do swojego błędu a nie zapowiadają "jeszcze większą i straszniejszą" zemstę... coś mi się nie wydaje, żeby karolek zaczął racjonalnie myśleć... jak na 15 lat to on imo zachowuje się raczej jak nieogarnięty gówniarz bez podstawówki oO  Tacy jak on po nieudanej akcji albo próbują zrobić kolejną, "jeszcze lepszą", albo po prostu wykręcają się jakimiś z dupy wziętymi pierdołami zwalając wszystkie winy na swoich popleczników, którzy jeszcze niedawno byli dla niego loff psiapsiułami :ayfkm:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Driver i Assasynek dziwnym przypadkiem byli na sb akurat wtedy kiedy Varon, coś to zbyt duży zbieg okoliczności jak na konta należące do różnych osób...
Swoją drogą on nadal twierdzi że ktoś mu to forum próbuje jakoś "atakować", podał mi kolejne IP i tym razem nie było od jakiegoś czeskiego dostawcy ale z TORa. To ktoś od nas?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Thoro ? :lol:  Nieee... on się w takie coś nie bawi. Może nie tylko nam podlazł za skórę i ktoś jeszcze chce go udupić.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

[Prowo i Sprawiedliwość] Varon Team #2
#108 2011-08-20, 22:23(Ostatnia zmiana: 2011-08-20, 22:33)
Gdyby kogoś to interesowało, Dawid-hacker jest zarejestrowany jako TeYroX - to jeden z jego wcześniejszych nicków. Chyba nawet kojarzę go z tM, ale nie mamy teraz takiego usera. Miał wcześniej do czynienia z moddingiem, na poziomie identycznym co Varon - http://modderstwo.tk/ .

BTW, rozszerzyłem dane karolka podane w tajnym moderatorów, doszła dokładna data urodzenia. Okazuje się że 15 latek ma od całkiem niedawna, jest z rocznika 96.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
kurna najpierw przeczytałem morderstwo.tk :lol:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
czemu ten temat nie został przyklejony?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czemu ten temat nie został przyklejony?
lepiej ich spytaj, czemu jeszcze nie dostałem za niego pucharka :lol2:

no ale z przyklejaniem przesada żelazko ;)

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jako forum, które chlubi i wierzy w potęgę prowo, to musi być przyklejone.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Chyba coś ci się pomyliło. Nie wiem, może plebs, czyli dolne forum, górne jest na wyższym poziomie.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Chyba coś ci się pomyliło. Nie wiem, może plebs, czyli dolne forum, górne jest na wyższym poziomie.

:lol2:  :lol2:  :lol2:

Dałbym ci propsa ale limit wykorzystałem.  :lol:   :ok:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Jak już to chyba jakieś porządne prowo z czasów gdy ciebie tutaj nie było świerzaku.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Mam pytanie, bo tak nie do końca kojarzę (rzadko wtedy wpadałem na forum) - Pingwinek to był prowokator czy to był prawdziwy gangster niczym Super Evil Lord Varon?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jak już to chyba jakieś porządne prowo z czasów gdy ciebie tutaj nie było świerzaku.

Na tM jestem od 2008. A to, że mam inną datę rejestracji to inna historia.  :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry