konwent "Inne Sfery" 75869 260

O temacie

Autor

Zaczęty 10.08.2011 roku

Wyświetleń 75869

Odpowiedzi 260

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Grafika 3D (low poly)
Teksturowanie
Renderowanie
Skrypty
ZenGin (od Gothica), Unity3D

Z tych rzeczy mogę ja.
Trochę nie widzę sensu mówienia o edytorach jako oddzielnej kategorii developingu (są przecież niczym innym jak po prostu narzędziami do poszczególnych eginów), za to powiedziałbym osobno o renderowaniu (bo w większości silników cele i metody są podobne, chociaż z różnymi udoskonaleniami).

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
Czy będziesz w stanie mówić o każdym z tych tematów 45minut ? (lub więcej jak chcesz) - na pewno chętnie wesprę Cię w skryptach, i jeśli będziesz chciał to omówimy wspólną prelekcję z przykładami, która ja chętnie poprzedziłbym rozmowami o Level Designie. Jeśli mowa o edytorach, maiłem na myśli bardziej pomoc w doborze technologii do potrzeb i poziomu skilla :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
O edytorach w stanie nie jestem mówić, bo pracowałem tylko z Unity (nawet z Gothicowym nie, bo on w sumie na miano edytora nie zasługuje, to szajs jaki trudno sobie wyobrazić). Gdybym miał dostęp do kompa na którym mógłbym na bieżąco pokazywać materiały i działanie tego o czym mówię w praktyce, powinienem dać radę. Gdyby miało być więcej osób, zdałby się jakiś projektor (a wtedy potrzebna byłaby ciemna sala o relatywnie dobrej akustyce).

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
Projektor i komp będzie na każdej prelekcji, spokojnie :)  dziś wieczorem (po 22) naskrobie trochę newsów bo mam kilka fajnych rzeczy do ogłoszenia a Co do edytorów to ja i moja dziewczyna możemy trochę poopowiadać, wiec spoko :)  Troche szkoda ze eto nie może przyjechać bo liczyłem trochę na pomoc z cryengine, ale może następnym razem :)

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
Jednak jutro ogarnę, bo dziś jestem padniety po koncercie, a mam troche fajnych newsów :)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Czyli co z tego jest już zaklepane?

Grafika 3D
Animacja
Level Design
Edytory & Skrypty
Poszczególne Silniki
Grafika 2D/ Teksturowanie ?

I moje 3 też bierzesz pod uwagę?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
Tak, biorę, im więcej ciekawych prelekcji tym lepiej - a co do newsów Reality Pump i Techland potwierdziły się na 100% dziś będzie moja dziewczyna omawiać program, dodam tylko że warto się przy tym pokręcić bo tematyka będzie mocno Gamedevowa, wiec jak ktoś wiążę swoja przyszłość z praca w branży to jest dobre miejsce żeby się dowiedzieć co i jak i ew. pokazać.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Mam animatora, wstępnie powiedział tak. Pracował w techu, ci, etc.

Czyli 2d i 3d to już macie tak? Bo nie wiem czy kogoś szukać.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Nie to żebym coś miał do ludzi z tm ale jeśli do wyboru miał bym słuchać kogoś kto pracował w techu albo kogoś z tm to wolał bym posłuchać fachowca : p

To tylko taka drobna sugestia

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
ale warto przedstawić to też z punktu widzenia modderów czy indie, więc ja bym nikogo nie skreślał. No i o oldschoolowych grach jak gothic można coś powiedzieć w kontekście lp. druga sprawa, że trzeba tak to poprowadzić, żeby się słuchacze nie zanudzili, wg mnie niech będzie mniej pro, ale ciekawiej i przystępniej.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ogółem nie miałem na myśli skreślanie kogoś ale jeśli tylko była by opcja to fajnie by było posłuchać np wpierw moddera i jak on to widzi a zaraz po nim fachowca to by dało fajny obraz i porównanie czy coś

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
nom, dlatego pytam darkha co on tam już ma. Musimy zamykać powoli listę uczestników i gości.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

konwent "Inne Sfery"
#192 2011-09-13, 16:06(Ostatnia zmiana: 2011-09-13, 16:06)
Odpisałem już co ja mogę przygotować:
Grafika 3D (low poly)
Teksturowanie
Renderowanie
Skrypty
ZenGin (od Gothica), Unity3D
Gdyby miało być to na wyższym poziomie, wtedy musiałby mnie ktoś zastąpić w kwestii tworzenia tekstur oraz Unity. W zakresie low-poly, real-time renderingu, skryptów i Gothica mam wiedzę dość sporą.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

konwent "Inne Sfery"
#193 2011-09-13, 21:23(Ostatnia zmiana: 2011-09-13, 21:24)
Po raz dziesiąty piszę, że ja mogę coś powiedzieć o teksturowaniu na przykładzie pojedynczego modelu, jakiś tam mini tutorial, więc nie wykreślaj tego punktu. Fajnie, jakby ktoś mnie wspierał, ciekawe co ta Wuwuzela wymyśli.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wuwuzela nie wie czy bedzie bo jak hwepu nie pojedzie (a z tego co mowil mi w krakowie to nie) to nie wiem jak sie dostane do tego wrocławia :lol2:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Wwz, nie akceptujesz środków transportu typu autobusy bądź obciągi?

Av, to możemy razem wtedy to omówić.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie akceptuje, bo by mi za drogo wyszlo :ok:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
pkp wrocław kraków drogo? to ty chyba synek w szafie śpisz xD koło 40zł w obie strony

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
albo trampki na drogę 10 zł

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry