Kilka nowych informacji.Został utworzony specjalny tajny dział, który jest widoczny dla administratorów i użytkowników znających hasło, dla osób które będą pomagały w organizacji
Dnia Screena. Jeśli ktoś by chciał w jakiś sposób pomóc, to niech napiszę mi, rozpatrzę jego kandydaturę
Jak na razie dostęp do działu dostał Rysa, mój nadworny grafik
Zostanie sporządzony tam pewien regulamin, a zarazem poradnik dotyczący publikowanych screenów, co powinno niektórym ułatwić prezentację obrazków z moda.
Rysa przygotował już odpowiednie grafiki.
Wstępna data Dnia Screena 2011: 7 sierpień 2011
Wstępna ilość screenów: 7
Na razie zgłosili się:
- KolegaZWojska - Rzeka
- Godefroy1993 - Gothic II NK Animal-MOD
- edeksumo - Wyspa Khorinis
- gothic1210 - Gothic: Edycja Rozszerzona
- hegemonista - Zombie Hate Fast Food (Original War)
- damdan
- Maximus - Gothic Wielka Wojna
- Złote Wrota
- theSect - Potępieni
- Gother - Gother Mod: Mgła
- Rybopiotr - Mroczne Wieki
Na zgłoszenia czekam jeszcze do 3 lipca, godz. 23:59.
Sposób głosowania.Na razie mamy dwa pomysły: w każdym temacie moda będzie umieszczona ankieta w skali od 1 do 6. Wygrywa mod z największą średnią.
Drugi pomysł, to powrót do korzeni :D Z każdego moda zostanie wybrany jeden screen, który będzie walczył o tytuł najlepszego, czyli tak jak było to w
2008 roku. Ta opcja jest obecnie najbardziej prawdopodobna.
Charakter imprezy wolałbym, żeby była raczej zamknięta, niż otwarta. Bo jaki jest wtedy sens porównywania screenów między GTA, Diablo, Wiedźminem czy Crysisem? No chyba, że uzbierałaby się jakaś pokaźna grupka modów (więcej niż 2), to by się zrobiło dodatkową kategorię najlepszy screen z gry X. Poza tym nie wiem, co dzieje się na scenach moddingu innych gier.
Z drugiej strony nie mam nic przeciwko, aby ktoś zaprezentował moda do innej gry niż Gothic. Przede wszystkim liczy się to, żeby się pokazać ;)
Jak ktoś ma jakieś uwagi, sugestie niech pisze.