Gothic II NK Animal-MOD 14607 17

Ankieta

Głosów w sumie: 35

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 5.08.2011 roku

Wyświetleń 14607

Odpowiedzi 17

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Gothic II NK Animal-MOD
2011-08-05, 11:34(Ostatnia zmiana: 2011-08-06, 10:48)
Wybrany:
Pozostałe:

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie podoba min się... tekstury są nie dopasowane i brzydko nałożone świat też nie grzeszy urodą i nie ma w nim vobów daję 2

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Trudno oceniać bo jest to wczesny plac budowy i trudno zgadywać jak to będzie wyglądało w ostateczności. Na razie wygląda po prostu kiepsko i nie nadaje się do oceny.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjątkowo prosty i nieciekawy levelmesh, do tego oszpecony źle dobranymi teksturami. Nie jest źle, ale mogło być znacznie lepiej, 3.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Na razie jest kiepsko, dam 3. Świat jest nieciekawy, nie ukazuje nic szczególnego. Nie potrzebnie spieszyłeś się by wziąć udział w dniu screena, nie mając dobrego materiału...

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dziękuję za komentarze, tekstury postaram się je poprawić:) . Muszę też nauczyć się wstawiać lepiej drzewka;P. Cieszę się z ocenki 3, po to jedna z moich pierwszych prac i muszę się jeszcze wiele nauczyć:) . Mógłbym nie nie startować w dniu screena, ale chciałem pokazać jak sobie radzę. Uwagi napewno wykorzystam do poprawy wyspy, albo jak opanuję Blendera chodź w podstawowym stopniu to poprawię ten modelik.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Niestety ale bardzo biednie, pusto i widać to na wszystkich screenach. Krzewy, trawsko i wszystko inne mile widziane. Szkoda też że wszystkie screeny są takie same: trawa, drzewa, trawa, drzewa, trawa, drzewa, trawa, drzewa. Screen 2 z pozostałych aż prosi się o więcej roślin. Mogłeś też sklecić jakieś miasteczko, czy chociażby klif dla różnorodności terenu. Daję 3, lecz wiedz że ocena jest mocno podciągnięta.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak
Coś jest, a to zawsze lepiej, niż gdyby nic nie było. Jestem pełen podziwu dal ludzi, którzy nie uginają się pod krytyką i robią to, co chcą. Inna sprawa, że na razie wygląda to słabo, zatem 3, niestety.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Sądzę podobnie jak wszyscy (może kiedyś coś z tego będzie) na razie nie ma za bardzo czego oceniać. Ta kamienna teksturka na 1 screenie w ogóle nie pasuje ,ale dam 4 dlatego, że ten 1 wybrany screen dziwnie mi się podoba

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Animal-mod i ani jednego zwierzaka. :lol2:
Nie będę krytykował screenów bo to już było zrobione (widać moja sygna mówi prawdę :D )
A nic dobrego powiedzieć nie mogę ponieważ na screenach nic ciekawego nie widać.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Zwierzątka bedą;d . Ale cieszę się, że piszecie czego mi brakuję, oraz co mam poprawić. Postaram się to w miarę możliwości poprawić.

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

4.Ładna kurtka!

Allo!,allo!

PanAragorn

PanAragorn

Użytkownicy
posty21
Propsy7
  • Użytkownicy

PanAragorn

Gothic II NK Animal-MOD
#12 2011-08-07, 22:14(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 22:14)
Dam 4,bo źle nie jest.Zaciekawił mnie Twój projekt.Czy mógłbyś,chociażby na Youtube przybliżyć mi trochę fabułę Animal-Moda? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej pracy przy modzie.

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Z chęcią:) , Mam nawet filmik, ale on powstał za wczewnych początków modyfikacji . Dodam na TM, ale z innymi mam nadzieję lepszymi screenami, gdy bedę już miał gotowe postacie, narazie mam ich 10 i cztery zadania;P. Z chęcią bym dał teraz, ale muszę te postacie, oraz, budynki ukończyć:. Wiem, że w modyfikacji będzie hodowla zwierząt (wilczki i koty;P), kupno domu, oraz  różne prace.
Narazie mam
-Gotowanie
-Krawiectwo
-Smażenie
-Stolarstwo
-Strzyżenie owiec
 Później podam opis modyfikacji.

Oto link:) nie przedstawia on nic poza rozmową z hodowcą wilczków, wtedy nie miałem blendera i założeniem było, że modyfikacja będzie się dziać w Khorinis.
https://www.youtube.com/watch?v=Jjz9HpSqMug

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

4.Ładna kurtka!

Allo!,allo!

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
-Strzyżenie owiec
Ciekawe jednak moja 4 się nie zmarnowała.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daję 2. Screeny są słabe, tekstury i ich nałożenie pozostawiają wiele do życzenia.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

FraseR
  • Gość
No cóż, nie ma za bardzo co oceniać, gdyż tekstury zostały brzydko nałożone no i pusto trochę w tym worldzie. Ani jednego npc... Daję 3.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
No cóż, nie ma za bardzo co oceniać, gdyż tekstury zostały brzydko nałożone no i pusto trochę w tym worldzie. Ani jednego npc... Daję 3.

KZW też nie ma żadnego NPC w świecie, a mimo to zgarnia szóstki :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry