Kupujesz/Modernizujesz komputer? 793005 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 793005

Odpowiedzi 2308

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I nie bój się Luke postów azteka, on miał na myśli fakt że ma na sprzedaż gtxa który nie działa
działa, tylko inaczej

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już nie zwracajmy tak uwagi na tego DX11 to nie jest najważniejsze. Ale tylko mówię GTS450 nie jest kompletnie warty uwagi.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Jastrzab nie masz racji.

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobi jak chce, ja tylko doradzam z doświadczenia ;p

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#844 2012-08-20, 18:09(Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 18:10)
i mówisz jednocześnie że gtx550 jest wart uwagi - zatem albo się nie znasz albo jesteś jakimś maniakalnym hipokrytą bo różnica w tych kartach jest naprawdę niewielka.

[quote author=benchmark.pl#msgówisz jednocześnie że gtx550 jest wart uwagi - zatem albo się nie znasz albo jesteś jakimś maniakalnym hipokrytą bo różnica w tych kartach jest naprawdę niewielka.

Cytat: benchmark.pl
crysis fullhd dx10 very high:
gts450 - 13,7 fps
gtx550 - 16,3 fps

najtańszy nowy gts450 na allegro - 309 zł
najtańszy nowy gtx550 na allegro - 449 zł

no sory, naprawdę sugerujesz że warto dopłacić 150 zł za coś około 10% więcej wydajności?

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc obie karty nie są rewelacyjne, nie jestem hipokrytą. Po prostu miałem doczynienia z obiema kartami i wiem jak chodzą. Ok, niech w ogóle sobie odpuści obydwie i kupi coś w deseń GTX260, najlepiej jakby albo poczekał na kasę albo kupił używaną GTX 460 ;p

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Eh, procka znalazłem strasznie szybko, bo na moje potrzeby i kieszeń wybór był dość oczywisty, ale z kartą graficzną to już jest zamieszanie jak nie wiem i wielki mętlik. Zresztą z tego co się dowiedziałem to w przedziale cenowym, które mnie interesuje nie ma opłacalnych kart, jeśli chodzi o nówki ze sklepu.

Z drugiej strony jako niedzielny gracz z niewielkimi wymaganiami jakoś to przeżyje. W Skyrima grałem na lapku 14,1 cala, w rozdzielczości 800x600 i ustawieniami na prawie pełen low. FPS miałem w granicach kilkunastu klatek - max 20, w najgorszych lokacjach spadał nawet do ok. 5-8. Gra nie była zbyt wielką przyjemnością i momentami było to męczące, ale co sobie pograłem to moje :P

Tak więc, nawet jak się przesiądę na GTS 450 i będę miał jakiś tam medium-high to będę zadowolony :)

Ogólnie gry coraz mniej mnie interesują i nawet już nie śledzę nowości - bardziej bym chciał nadrobić kilka zaległości z przeszłości jak chociażby seria Assassins Creed. A kasę muszę odkładać na ważniejsze cele - w przyszłym roku będę musiał wyciągnąć 2600zł na podypolmówkę (co za szczęście że moja specjalność ma promocję i płacę tylko tyle, a nie 5200zł), a potem będzie jeszcze gorzej bo będę potrzebował gdzieś od 7 do kilkunastu koła na praktyki i egzamin państwowy na rzeczoznawcę majątkowego - tak więc wolę zbierać już teraz te pieniądze :P

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wciąż nie kupiłem karty graficznej(johoho, chociaż kaskę już mam), ale zastanawiam się, czy ktoś mi może wyjaśnić, jakie są różnice między kartami graficznymi Radeon 6850 ale różnych firm? Jakie firmy są warte uwagi, a jakich powinienem unikać? Interesuje mnie ostatnio Radeon 6850 firmy PowerColor. Warto kupować?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
A dałoby się coś złożyć(coś chociaż trochę lepszego,by był widoczny jakiś minimalny chociaż skok wydajności)za 2 stówy?Znaczy lepszego od mojego obecnego blaszaka.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Graveir, nie

Małgorzata - lepsze chłodzenie, lepsze firmowe OC, cichsze chłodzenie no i róznica w cenie, osobiście polece od Gigabyte brać radeona, tanio, solidnie, cicho i chłodno.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
A dałoby się coś złożyć(coś chociaż trochę lepszego,by był widoczny jakiś minimalny chociaż skok wydajności)za 2 stówy?Znaczy lepszego od mojego obecnego blaszaka.
http://allegro.pl/super-intel-dg35ec-g35-e2160-2x-1-8-ghz-gw-fw-i2596502358.html 190zł
http://allegro.pl/ddr2-1gb-667mhz-pc5300-fvat-ecc-reg-i2594289132.html 30zł

Reszte byś musiał wpiąć ze starego kompa, na pewno byłby lepszy, chociaż nie wiem jak ta zintegrowana grafika. Najwyżej ją byś dokupił jakbyś zebrał wiecej pieniedzy.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To poczekam do października,wtedy będę miał 250 złotych i wtedy może coś uzgodnimy.Bo ze starego kompa nic w w/w zestaw nie włożyłbym(za stare typy,a do tego pewnie wymiana zasilacza byłaby konieczna).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Twardy dysk i zasilacz z obudową i napędem by zostały.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#853 2012-09-02, 10:36(Ostatnia zmiana: 2012-09-02, 10:39)
Witam
Doradźcie jakiś sprzęcik do 1000zł(-/+). Co chcę kupić:
- nowa obudowa(ta stara raczej się nie nada)
- zasilacz
- procek
- karta graficzna
- płyta główna
- pamięć ram
Inne pytanie, czy sprzęt kupić przez internet czy może wybrać się do sklepu. W moim mieście mam tylko 2 sklepy typowo o PC. PZDR

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Doradźcie jakiś sprzęcik do 1000zł(-/+). Co chcę kupić:
- nowa obudowa(ta stara raczej się nie nada)
- zasilacz
- procek
- karta graficzna
- płyta główna
- pamięć ram
Inne pytanie, czy sprzęt kupić przez internet czy może wybrać się do sklepu. W moim mieście mam tylko 2 sklepy typowo o PC. PZDR
http://www.infobit.pl/kategoria/polecane/zestawy-komputerowe/2
Lepszego nic nie kupisz za 1000 zł, trochę kasy musisz dorzucić że mieć jakąś kartę graficzną.
Na necie kupisz na ogół taniej ale potem jest problem z gwarancją, trzeba odsyłać itp. W sklepie stacjonarnym znowu będzie drożej i to czasami dużo ale za to z gwarancją niema problemów.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#855 2012-09-02, 13:38(Ostatnia zmiana: 2012-09-02, 13:39)

http://www.infobit.pl/kategoria/polecane/zestawy-komputerowe/2
Lepszego nic nie kupisz za 1000 zł, trochę kasy musisz dorzucić że mieć jakąś kartę graficzną.
Na necie kupisz na ogół taniej ale potem jest problem z gwarancją, trzeba odsyłać itp. W sklepie stacjonarnym znowu będzie drożej i to czasami dużo ale za to z gwarancją niema problemów.
Napisałem, że dysku i napędu nie potrzebuje. Pare zł z tego zestawu odpada. Jest może jakaś dobra stronka do sklejania kompa?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Romek,czyli mówisz,że te podzespoły by zostały?(dane z everest ue):
http://wklej.eu/index.php?id=2aeb76c40b

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Tak będzie działać wszystko.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Byłem w sklepie i jest komp:
- obudowa(zajefajna)
- zasilacz (500)
- ram  ddr3 4gb 1333
- karta grafy jakiś geforce co ma 2gb pamięci
- procek amd 2x 2,7
- plyta glowna z usb 3.0 itd.
za 1050zł. Dokładnie nazw podzespołów nie znam, jutro się zapoznam. Co o tym myślicie?

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Zapoznaj się dokładnie z podzespołami, bo zasilacz 500 i grafika 2gb to może być wszystko.

0 użytkowników
Do góry