Eh, procka znalazłem strasznie szybko, bo na moje potrzeby i kieszeń wybór był dość oczywisty, ale z kartą graficzną to już jest zamieszanie jak nie wiem i wielki mętlik. Zresztą z tego co się dowiedziałem to w przedziale cenowym, które mnie interesuje nie ma opłacalnych kart, jeśli chodzi o nówki ze sklepu.
Z drugiej strony jako niedzielny gracz z niewielkimi wymaganiami jakoś to przeżyje. W Skyrima grałem na lapku 14,1 cala, w rozdzielczości 800x600 i ustawieniami na prawie pełen low. FPS miałem w granicach kilkunastu klatek - max 20, w najgorszych lokacjach spadał nawet do ok. 5-8. Gra nie była zbyt wielką przyjemnością i momentami było to męczące, ale co sobie pograłem to moje

Tak więc, nawet jak się przesiądę na GTS 450 i będę miał jakiś tam medium-high to będę zadowolony
Ogólnie gry coraz mniej mnie interesują i nawet już nie śledzę nowości - bardziej bym chciał nadrobić kilka zaległości z przeszłości jak chociażby seria Assassins Creed. A kasę muszę odkładać na ważniejsze cele - w przyszłym roku będę musiał wyciągnąć 2600zł na podypolmówkę (co za szczęście że moja specjalność ma promocję i płacę tylko tyle, a nie 5200zł), a potem będzie jeszcze gorzej bo będę potrzebował gdzieś od 7 do kilkunastu koła na praktyki i egzamin państwowy na rzeczoznawcę majątkowego - tak więc wolę zbierać już teraz te pieniądze