Jak w temacie, uzbierałem trochę kasy i zastanawiam się nad jakimś nowym sprzętem do grania. Jakieś propozycje?
Mój punkt widzenia wygląda obecnie tak
Nowy PC - głównym powodem dla kupna nowego PC jest w końcu komfortowe pogranie w Wiedźmina 2.... inna sprawa że po przejściu prologu z 40 razy "chętka" na Wiedźmina 2 znacznie zmalała. Ale nawet jeżeli by olać wiedźmina, nowy PC przydałby się dla kolejnych nadciągających gier - wide Skyrim, Mass Effect 3, Hitman 5 itp...
PS3 - napierdalanie w wyżej wymienione gry, plus w Tekken, Mortal Kombat, Killzone z kumplami... plus zajebiste exclusivy - Killzone, Demon's Soul, Metal Gear Solid 4... duża ilość sklepów z wymianą gier w okolicy... jedyne co by mi przeszkadzało to brak Wiedźmina 2 oraz to że nie mam panoramicznego monitora
Xbox 360 - Sprzęt i gry tańsze od konsoli Sony, więcej promocji i obniżek w sklepach itp, funkcje sieciowe, chociaż płatne, wydają się znacznie bardziej dopracowane niż te z ps3. Plus Wiedźmin 2 i Fable <3
PSP - w sumie umieściłem w liście z obowiązku - nigdy mnie jakoś nie rajcowała, nie widzę żadnych powodów by kupować sobie psp, zwłaszcza że pożyczenie takiego PSP w moim mieście nie jest żadnym problemem
DSi Lite - DS, w przeciwieństwie do PSP, ma mnóstwo ekskluzywnych gier, które na dodatek są bardzo dobrze ocenianie. Z chęcią bym sobie pograł w jedną z tych przygodówek, w jakieś Mario lub Zeldę.. Martwi tylko bardzo ograniczony dostęp do jakichkolwiek gier czy nawet sprzętu
3DS - to samo co wyżej plus nowocześniejsze gry przy 2x wyższej cenie i 2x gorszej baterii.