Nowy sprzęt do grania 8415 31

Ankieta

Głosów w sumie: 19

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 5.06.2011 roku

Wyświetleń 8415

Odpowiedzi 31

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w temacie, uzbierałem trochę kasy i zastanawiam się nad jakimś nowym sprzętem do grania. Jakieś propozycje?
Mój punkt widzenia wygląda obecnie tak
Nowy PC - głównym powodem dla kupna nowego PC jest w końcu komfortowe pogranie w Wiedźmina 2.... inna sprawa że po przejściu prologu z 40 razy "chętka" na Wiedźmina 2 znacznie zmalała. Ale nawet jeżeli by olać wiedźmina, nowy PC przydałby się dla kolejnych nadciągających gier - wide Skyrim, Mass Effect 3, Hitman 5 itp...
PS3 - napierdalanie w wyżej wymienione gry, plus w Tekken, Mortal Kombat, Killzone z kumplami... plus zajebiste exclusivy - Killzone, Demon's Soul, Metal Gear Solid 4... duża ilość sklepów z wymianą gier w okolicy... jedyne co by mi przeszkadzało to brak Wiedźmina 2 oraz to że nie mam panoramicznego monitora
Xbox 360 - Sprzęt i gry tańsze od konsoli Sony, więcej promocji i obniżek w sklepach itp, funkcje sieciowe, chociaż płatne, wydają się znacznie bardziej dopracowane niż te z ps3. Plus Wiedźmin 2 i Fable <3
PSP - w sumie umieściłem w liście z obowiązku - nigdy mnie jakoś nie rajcowała, nie widzę żadnych powodów by kupować sobie psp, zwłaszcza że pożyczenie takiego PSP w moim mieście nie jest żadnym problemem
DSi Lite - DS, w przeciwieństwie do PSP, ma mnóstwo ekskluzywnych gier, które na dodatek są bardzo dobrze ocenianie. Z chęcią bym sobie pograł w jedną z tych przygodówek, w jakieś Mario lub Zeldę.. Martwi tylko bardzo ograniczony dostęp do jakichkolwiek gier czy nawet sprzętu
3DS - to samo co wyżej plus nowocześniejsze gry przy 2x wyższej cenie i 2x gorszej baterii.

Spoiler

WAH WAH WAH.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Nowy sprzęt do grania
#1 2011-06-05, 12:25(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 12:26)
Jak w temacie, uzbierałem trochę kasy i zastanawiam się nad jakimś nowym sprzętem do grania. Jakieś propozycje?
Mój punkt widzenia wygląda obecnie tak
Nowy PC - głównym powodem dla kupna nowego PC jest w końcu komfortowe pogranie w Wiedźmina 2.... inna sprawa że po przejściu prologu z 40 razy "chętka" na Wiedźmina 2 znacznie zmalała. Ale nawet jeżeli by olać wiedźmina, nowy PC przydałby się dla kolejnych nadciągających gier - wide Skyrim, Mass Effect 3, Hitman 5 itp...
PS3 - napierdalanie w wyżej wymienione gry, plus w Tekken, Mortal Kombat, Killzone z kumplami... plus zajebiste exclusivy - Killzone, Demon#msg150806s Soul, Metal Gear Solid 4... duża ilość sklepów z wymianą gier w okolicy... jedyne co by mi przeszkadzało to brak Wiedźmina 2 oraz to że nie mam panoramicznego monitora
Xbox 360 - Sprzęt i gry tańsze od konsoli Sony, więcej promocji i obniżek w sklepach itp, funkcje sieciowe, chociaż płatne, wydają się znacznie bardziej dopracowane niż te z ps3. Plus Wiedźmin 2 i Fable <3
PSP - w sumie umieściłem w liście z obowiązku - nigdy mnie jakoś nie rajcowała, nie widzę żadnych powodów by kupować sobie psp, zwłaszcza że pożyczenie takiego PSP w moim mieście nie jest żadnym problemem
DSi Lite - DS, w przeciwieństwie do PSP, ma mnóstwo ekskluzywnych gier, które na dodatek są bardzo dobrze ocenianie. Z chęcią bym sobie pograł w jedną z tych przygodówek, w jakieś Mario lub Zeldę.. Martwi tylko bardzo ograniczony dostęp do jakichkolwiek gier czy nawet sprzętu
3DS - to samo co wyżej plus nowocześniejsze gry przy 2x wyższej cenie i 2x gorszej baterii.
Za 2500 zł to zajebistego sprzętu komputera do grania to nie kupisz.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
za 2500 złotych kupisz zajebisty komputer. ja kupiłem za bodajże 2200 dwa lata temu i grałem w wiedźmina 2 na wysokich, crysis 2 na najwyższych, tak jak bad company. a było to albo półtora roku temu, albo dwa i pół roku, ceny pewnie spadły.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ale pierdoły jono wygadujesz :D  Zdecydowanie kup PC. Niekoniecznie musi być dla Wiedźmina 2, ale dla takich gier jak Skyrim, czy nowy Hitman to warto kupić.

Комиссар RBT

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Nowy sprzęt do grania
#4 2011-06-05, 12:56(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 12:58)
Jeśli mowa o kompie za 2500 bez monitora, to spokojnie przez 3 lata by Ci starczył, aby pograć w nowe tytuły.
Nie orientuję się jak to aktualnie wygląda, ale pewnie sprzęcik na wiedźmina by złożył za 1000zł.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie zastanawiaj się i kupuj pieca

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Nowy sprzęt do grania
#6 2011-06-05, 12:58(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 13:03)
Na kompie masz emulatory
To w sumie zamyka całą sprawę.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Nowy sprzęt do grania
#7 2011-06-05, 13:24(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 13:29)
Na kompie masz emulatory
do wyżej wymienionych, poza DS, raczej nie znajdzie nic sensownego.

cóż, bardzo trudno jest doradzać w takiej kwestii. mając tyle hajsu z całą pewnością nie inwestowałbym tego w konsolę, a jeśli już to kupowałbym xbox'a z uwagi na możliwość przerobienia łatwy dostęp do gier i ich relatywnie przystępne ceny.

jestem posiadaczem ps3 i jest to chyba najlepsza oferta, jeśli chodzi o jakość tytułów ekskluzywnych. Uncharted, Havy Rain, Gran Turismo 5 czy LBP to naprawdę świetne gry, które poleciłbym każdemu :D  a w. w. Tekken wychochodzi/wyszedł chyba również na Xbox'a :D

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Jeśli:
- dysk
- odtwarzacze i nagrywarki cd/dvd
- czytniki kart itd.
- monitor
- głosniki
- klawiatura
- myszka
- wszelkie dodatkowe karty dodane do PC (np. karta WiFi)
- może obudowa ;)
to wtedy za 2,5k będziesz mieć całkiem niezły sprzęt do grania. Zależy też od rozdzielczości, na 1680x1050 powinieneś poszaleć przy większości gier, na niższych raczej wszystko uciągniesz. Jeśli bierzesz kompa do gry, to kup tańszy procek i mocną grafę (np. GTX 570). Wybór Intel czy AMD pozostawiam Tobie. Powinno udać Ci się coś skręcić.
Ja planuję taki zakup, ale 3,5k zł (pewnie jeszcze z 400 zł odzyskam na płycie):
AMD Phenom II X6 1100T /3.3GHz, 125W, BOX, AM3/
699 zł

Płyta główna:
Asus Crosshair IV Formula /AMD 890FX/
715 zł

Pamięć RAM:
GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
279 zł

Druga pamięć RAM:
GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
279 zł

Karta graficzna:
Gainward GeForce GTX 570 1280MB DDR5 /320bit/ 2VI/HDMI
1159 zł

Obudowa:
Aerocool VX-R Battle Edition (b/z)
199 zł

Zasilacz:
bequiet! PurePower L7 430W
199 zł

Suma: 3529 zł brutto
2869.11 zł netto

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Nowy sprzęt do grania
#9 2011-06-05, 13:35(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 17:51)
Nie ma chuja nad peesa. Wierz mi, ta wygoda wsadzenia płyty i grania jest nieporównywalna z czymkolwiek innym (tu wciąż jest fajny xbox, ale dla mnie przymus płacenia za granie na multi dyskwalifikuje go na starcie). Poza tym MGS4 jest może nawet lepszy od MGS3, którego uważam za jedną z najlepszych gier w jakie grałem, God of War 3 jest świetny, KZ2/3 jest świetny, UNCHARTED(!), Infamous 2 zapowiada się cudownie a jedynka ma fajnie rozłożoną fabułę (poza tym, że jest świetna), masz darmowe granie na multi, czytnik filmów blurej i w pizdu innych plusów. Kupiłem go jeszcze za 1000 zł i nic a nic nie żałuję, a teraz możesz trafić nawet za 500. Na pececie może przymulić, może potrzebować sterowników, może potrzebować bibliotek, na konsolach takich rzeczy nie ma. Jak coś pójdzie, to pójdzie bez przycinki. Warto :D

jest minus - kabel do zwykłego, d-subowego monitora kosztuje koło 70 zł. Ja taki muszę mieć, w sumie jest fajnie, no ale to jednak 70 zł.

...dziwi mnie, że nie uwzględniasz w liście cokupić NGP, które wychodzi niedługo i zapowiada się wybitnie :D

ps:
funkcje sieciowe, chociaż płatne, wydają się znacznie bardziej dopracowane niż te z ps3.
tylko jakość rozmów głosowych. Poza tym na xboxie gra w cholerę napinaczy, czego na peesie nie uświadczyłem. Ba, widziałem nawet kampera tylko dwa razy - przy czym gram na multi naprawdę dużo :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Nowy sprzęt do grania
#10 2011-06-05, 14:02(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 14:02)
Kup rower :D  Jakość obecnych produkcji jest gówniana i nie wiem kto może jeszcze wierzyć i podniecać się jakimś hitmanem czy innym tesem, skoro wszystko na czele z tzw. hitami, nowymi odsłonami klasycznych i uznanych serii okazuje się być badziewiem albo co najwyżej cieniem poprzedniczek vide mafia 2. Nic dziwnego z resztą skoro obecnie propaganda gry kosztuje wiele więcej niż jej produkcja. Chyba, że celujesz w naprawdę dobre rzeczy typu gta4, których na przełomie paru lat wychodzi najwyżej kilka. Kupowanie sprzętu dla kilku tytułów jest imo głupie i jakbym miał grać wybrałbym konsolę. Nie wiem jaką bo się na tym nie znam, ale na pewno nie komputer. Statystyczni ludzie, nie żadni tam graficy czy montażyści kupujący astronomiczne zestawy za kosmiczne pieniądze, kiedy to do powszechnego użytku wystarczy coś "normalnego", lecz na miarę czasów kojarzy mi się z internetowym onanizmem pewnych grup, które lubują się we wklejaniu swoich zajebistych configów 20gb ramu w sygnatury na forach, jakby to kogoś obchodziło. Szkoda, że jedyne zastosowanie tego czegoś w ich wykonaniu do tasowanie pod najnowsze benchmarki.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Nowy sprzęt do grania
#11 2011-06-05, 14:41(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 14:41)
Kup rower
albo coś z napędem lepiej : )))

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Za 2500 zł to zajebistego sprzętu komputera do grania to nie kupisz.
Mam od około roku kompa z Tesco za 900zł w komplecie z monitorem i na niższej rozdziałce bez problemów działa mi W2. Jeśli nie potrzebujesz genialnej grafy, poszedłbym w tańsze PC, są po prostu uniwersalne. Chociaż może z mojego punktu widzenia ta ich totalna przewaga bierze się po prostu stąd że raczej mało gram, a jak już to głównie dla interesującej rozgrywki i światów.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Możecie się śmiać, ale w niektórych Biedronkach można kupić niezłe komputery w zestawach z monitorem :O  A propo zakupu polecam Ci komputer, jak znudzi Ci się granie to zawsze coś innego możesz na nim zrobić...

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
imo lepiej kupić konsole + komputer za 900zł. Do tego monitor 24" (ja mam 22" i za nic bym nie wymienił na coś mniejszego).
Ja w lutym wydałem na same "pudło" gdzieś 1000zł, pomijając dwie, zbędne do działania, karty rozszerzeń. Wiedźmin 2 działa na średnich na rozdzielczości 1900x600.

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
córka rybaka, ja trzy lata temu kupiłem kompa za 1700 i gówno a nie działa. :lol2:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Za 2500zł spokojnie możesz złożyć porządny komputer, zostanie jeszcze na konsolę o ile takie rzeczy jak monitor i obudowa weźmiesz ze starego blaszaka. Swój piec składałem ponad rok temu, do tego czasu wszystkie gry chodzą mi na full/medium w rozdziałce 1680x1050. Wszystko łącznie kosztowało jakieś 1500/1600zł. Oczywiście obudowy, monitora, myszki i klawiatury nie wliczam.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja za 2500zł kupiłem komputer z kartą dźwiękową, telewizyjną, klawiaturę za 100zł, mysz za 80zł i monitor 22".

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Nowy sprzęt do grania
#18 2011-06-05, 15:55(Ostatnia zmiana: 2011-06-05, 15:55)
jest minus - kabel do zwykłego, d-subowego monitora kosztuje koło 70 zł. Ja taki muszę mieć, w sumie jest fajnie, no ale to jednak 70 zł.

trzeba było kurva nie ciąć

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja wam powiem że kupiłem kompa 1100 i wiesiek 2 chodzi mi na wysokich detalach  :lol:  więc polecałbym ci kupić komputer za ok 1500 zł (patrz gdzie kupujesz bo naprawdę dużo kasy można zaoszczędzić) i xboxa 360 slim 250 GB

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry