Tomb Raider (2013) 14609 44

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 22.02.2011 roku

Wyświetleń 14609

Odpowiedzi 44

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
2011-02-22, 23:50(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 09:22)
"Po rozbiciu statku, Lara odzyskuje przytomność w traumatyczny sposób. W nicość, która ją pochłonęła, początkowo dociera odgłos czegoś ciężkiego, ciągniętego po mokrej, kamiennej powierzchni. Słychać słabe jęki i kapiącą wodę. Ciemność ustępuje mglistemu obrazowi słabo oświetlonego pomieszczenia. W chwili, gdy Lara odzyskuje przytomność, świat nagle obraca się do góry nogami z dźwiękiem protestu napiętej liny. Bohaterka z trudem łapie powietrze, jej podbródek trzęsie się, za chwilę ogarnia ją panika. Jest uwięziona w płóciennym worku jedynie z głową na wierzchu, zawieszona na dużej wysokości nad dnem jaskini. Jest w pewnym sensie naga. Nie ma narzędzi ani broni, których mogłaby użyć. Obok niej zwisa inny więzień, który jest już martwy. Motywowana strachem, Lara zaczyna walczyć, z pomocą gracza, zdolna do zrobienia więcej niż tylko bujanie się w przód i tył. "Nie mogę umrzeć w taki sposób" protestuje, będąc na krawędzi histerii."

Pełny tekst: http://laracroft.pl/tr9.htm
Więcej info i screeny: http://laracroft.pl/tr9/index.html

Co wy o tym myślicie? Ja jestem wielkim fanem klasycznej serii, więc taka zmiana to dla mnie duży szok. Z drugiej strony miałem już dość ciągłego jęczenia Lary do jej mamusi(pzdr4trylogia), więc coś nowego byłoby mile widziane. Do tego nowy styl rozgrywki ma być bardziej hardcorowy, a tego mi bardzo brakowało w ostatnich trzech częściach Tomb Raidera.
No i poza tym, skoro początek jest już wypełniony jej wrzaskami i jękami, to ja nie mogę się doczekać dalszej części. Już w TR1 nonstop nabijałem na kolce Larę, więc jeżeli będę mógł ją zabić na więcej sposobów i to pewnie znacznie bardziej okrutnie, to będę zachwycony. <3

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
no wreszcie. zaczęło mnie męczyć że jedyna znana mi seria gdzie krew nie ogranicza się do dwuwymiarowego efektu rozprysku to god of war :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#2 2011-02-23, 00:15(Ostatnia zmiana: 2011-02-23, 00:18)
Ja się cieszę jak nie wiem, że gra jest nareszcie "od 18 lat". Wkurwiało mnie w cholerę, gdy w TRA Lara zamiast nabijać się na kolce, jechała po nich jak po mokrej podłodze w łazience.

A ten screen jak sobie wyjmuje metalowy pręt z brzucha. Cudowny. <3333

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#3 2011-04-18, 17:20(Ostatnia zmiana: 2011-04-18, 17:21)
Cytat: facebook#msgote author=facebook
ALL THE KEYS ABOUT THE NEW TOMB RAIDER: Don#msgote author=facebookt search it anywhere else. We are the only ones on Spain (And one of the few worldwide) on talking with creators of Lara#msgote author=facebooks next adventure. So we just prepared an amazing coverage with new images, information and anecdotes about the next Tomb Raider.

The magazine will be on Sale April#msgote author=facebooks 27th!
znalezione na tym samym forum co informacja

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Tomb Raider (2013)
#4 2011-04-18, 17:27(Ostatnia zmiana: 2011-04-18, 17:29)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na cholerę mi znać język? Tu o obrazki chodzi. :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#6 2011-05-05, 15:44(Ostatnia zmiana: 2011-05-05, 15:50)

Jakieś tam random obrazki z gazetki. Podoba mi się nawet kolorystyka.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=nFBrgeSjj-0
[/media]
Pierwszy trailer do nowego Tomb Raider. Może zainteresować was fakt, że został wykonany przez Square Visual Works, które stworzyło FMV min. do Final Fantasy czy Kingdom Hearts. :lol:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Będzie chędożenie i cycki?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#9 2011-06-03, 13:57(Ostatnia zmiana: 2011-06-03, 13:58)
Cycki są nadmuchiwane Larze nieustannie od 15 lat, z pewnością znajdziesz coś dla siebie.
Zawsze możesz się przerzucić na drugi front.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#13 2011-06-06, 23:07(Ostatnia zmiana: 2011-06-07, 01:12)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=xeI0qQ9JO3E
[/media]
Pierwszy filmik gameplayu najnowszego Tomb Raidera, prosto z targów E3.

Jak dla mnie gra wygląda mocno zajebiście. Grafika, chociaż gra ukaże się dopiero pod koniec 2012, już teraz wygląda całkiem nieźle. Ponadto kamera widać jest bardzo filmowa. Podoba mi się to, jak w niektórych momentach kamera nakierowuje się na ważny dla nas szczegół, czy chociażby z innego miejsca pokazuje Larę. W poprzednich częściach czegoś takiego praktycznie nie było, a nawet jeśli, to nieudolnie zrobione. Dodatkowo smaczku nadają wrzaski i jęki Lary, która nareszcie nie jest chodzącym czołgiem gotowym rozwalić wszystko co stanie na drodze. Fajnie też, że idąc komentuje wszystko mówiąc rzeczy typu "muszę się stąd wydostać", "było blisko", czy chociażby "co oni jej zrobili?". Nareszcie jestem pozytywnie nastawiony co do tej gry.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#14 2011-09-16, 09:36(Ostatnia zmiana: 2011-09-16, 09:45)
Zapomniałem ostatnio o tym temacie, a więc dorzucę teraz parę rzeczy, które pojawiły się przez ten czas:

Po lewej nagrody, po prawej nominacje.

Dodatkowo wyciekł kawałek gameplayu z dalszej części gry, pokazujący namiastkę wyspy i ruchów Lary. Ofc jest on usuwany ze wszystkich serwisów typu youtube a więc trzeba go osobiście ściągnąć:
http://www.multiupload.com/33L8JV2UF6
Przewińcie do 5:30, wcześniej jest tylko oficjalny gameplay.

Dodam jeszcze, że twórcy mają zamiar powrócić do klasycznego typu gameplayu, a więc można złapać się wszystkiego co da się dosięgnąć(obecnie znany z tego jest Assassin's Creed) i tylko od gracza zależy jak się gdzieś dostanie.

A dla wowoza dodaję ten filmik:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150275837427930

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#15 2012-06-01, 10:47(Ostatnia zmiana: 2013-02-27, 10:36)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=ol_-QGlwRqc
[/media]

Yaaay, kolejny post napisany tylko i wyłącznie przeze mnie w tylko i wyłącznie moim temacie. Zaczynam gadać do siebie. <3

W każdym razie oto świeżutki Tomb Raider - E3 2012 Exclusive Gameplay Trailer. Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta gra. Jest ponuro, nieprzyjemnie, dużo krwi i podniecających wrzasków Lary Croft. Nie słyszałem tak uroczych jęków od czasu Tomb Raider II i może TRAOD.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#16 2012-06-02, 23:24(Ostatnia zmiana: 2012-06-02, 23:27)
- Nie oczekujcie wiele ze starej, liniowej formuły platformówek. "Dajemy graczom możliwość pójścia na otwarty teren i wybrania własnej drogi. Bombowiec B-52 jest tylko tutorialem. Kiedy się od niego oddalisz, cała reszta jest praktycznie otwartą, dynamiczną podróżą, w której gracz ma możliwość wędrowania i skakania z lokacji do lokacji bez przeszkód."

- Będziecie mogli sterować w powietrzu, zmieniać kierunek i zasięg skoku.

- Gra ma system doświadczenia(XP). Będziecie mogli ulepszać umiejętności Lary. Będziecie również zmuszeni do szukania materiałów aby ulepszyć ekwipunek Lary.

- Obozy pozwolą na awansowanie zdolności Lary, poprawianie ekwipunku i podróżowanie między innymi obozami, jakie odwiedziliście na wyspie

- Na początku będzie niewiele opcji awansowania umiejętności Lary, takie jak możliwość posiadania większej ilości strzał albo zwiększenie szybkości z jaką Lara potrafi strzelać z łuku. Wraz z rozwojem akcji system będzie się otwierał i pozwoli ukształtować rozrywkę do waszego stylu grania.

- Kontekstowe akcje są jednorazowymi sekwencjami. Dla przykładu scena, w której Lara zabija wilka zdarzy się tylko raz. Jeżeli zrobisz to poprawnie za pierwszym razem, będzie to miało wpływ.

- "Jest liniowość w fabule - musisz przejść z punktu A do B - ale pomiędzy nimi są miejsca gdzie chcemy, by gracz czuł się jak prawdziwy odkrywca" Opisane są one jako nieliniowe przestrzenie, do których można wrócić o różnych porach dnia.
Źródło: gameinformer

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja tam sie srednio ciesze. Wole bardziej liniowe rozgrywki.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#18 2012-06-03, 12:24(Ostatnia zmiana: 2012-06-03, 12:25)
Mi akurat podoba się to, co chcą zrobić, bo z tego co rozumiem sama fabuła będzie liniowa, tylko wyspa będzie otwarta. Mam tylko nadzieję, że ta otwartość nie będzie polegać na bieganiu przez wielkie obszary wypełnione tylko i wyłącznie drzewami. Ja chcę wspinania, skakania i wbijania się dupą w kolce.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Tomb Raider (2013)
#19 2012-06-04, 20:34(Ostatnia zmiana: 2012-06-04, 20:40)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=U7UX2MJq6Tk
[/media]
Gameplay z konferencji Microsoftu, imo genialny. Jeśli chodzi o akcję, to widać, że gra ma się z czym pokazać. Do tego animacje są ładne i w większości płynne. Szczególnie podoba mi się to, jak wiele jest quick-time events w tak krótkim czasie. Zastanawia mnie jednak jak wygląda gameplay w bardziej klasycznych warunkach - w grobowcach. Jak na razie twórcy unikają pokazywania tej części gry.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry