Gothic Multiplayer 68572 81

O temacie

Autor Topolas

Zaczęty 24.01.2011 roku

Wyświetleń 68572

Odpowiedzi 81

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

DarthWojt

Gothic Multiplayer
#60 2012-11-01, 15:42(Ostatnia zmiana: 2012-11-01, 15:44)
Dlatego właśnie między innymi nie gram w multi.

Szczerze, grałem tylko trochę, po 2 godzinach stwierdziłem, strata czasu. Jednak bacznie obserwuję obie grupy i doszłem do wniosku, to GMP:A zaczyna się rozwijać, przynajmniej to co planują jest bardziej przyciągające niż to co GMP. Właściwie pożyjemy zobaczymy, jak będą znaczne postępy to może zagram.

Jin

Jin

Użytkownicy
Seryjny samobójca
posty32
Propsy8
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Seryjny samobójca
Słabo obserwowałeś. Poczytaj trochę newsów na stronie, obecna wersja GMP nie jest nawet w połowie skończona, a i tak przerasta GMP:A. Jak narazie GMP:A nie oferuje nic ciekawego prócz języka skryptowego, które GMP będzie miało przy nowej aktualizacji. Co do npc'tów to skejt już pisał, że Risen wybrał koncepcję, którą GMPT już dawno odrzuciło, która jest zbyt awaryjna, co może powodować cheaty.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nigdy nie zrozumiem tej spiny wokół GMP.
Jestem dziwny czy też jest to jedna z niewielu oznak normalności? :mellow:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Gothic Multiplayer
#63 2012-11-02, 09:29(Ostatnia zmiana: 2012-11-02, 09:30)
Słabo obserwowałeś. Poczytaj trochę newsów na stronie, obecna wersja GMP nie jest nawet w połowie skończona, a i tak przerasta GMP:A. Jak narazie GMP:A nie oferuje nic ciekawego prócz języka skryptowego, które GMP będzie miało przy nowej aktualizacji. Co do npc#msg1058222tów to skejt już pisał, że Risen wybrał koncepcję, którą GMPT już dawno odrzuciło, która jest zbyt awaryjna, co może powodować cheaty.
Wybacz, ale GMPA jest stabilniejsze. W GMP zawsze mnie wywala po max. 2 min. niezależnie od wersji i serwera, a support wciskał mi kit, że mam bajzel na PC(jedyna osoba z ich teamu która chciała mi pomóc to Raven), chociaż mam porządek. W GMPA tylko raz mnie wywaliło, ponieważ admin zamknął serwer do renowacji(tj. zmiany świata) i zachwile znów się pojawił.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

DarthWojt

Gothic Multiplayer
#64 2012-11-02, 13:20(Ostatnia zmiana: 2012-11-02, 13:37)
Słabo obserwowałeś. Poczytaj trochę newsów na stronie, obecna wersja GMP nie jest nawet w połowie skończona, a i tak przerasta GMP:A. Jak narazie GMP:A nie oferuje nic ciekawego prócz języka skryptowego, które GMP będzie miało przy nowej aktualizacji. Co do npc#msg1058222tów to skejt już pisał, że Risen wybrał koncepcję, którą GMPT już dawno odrzuciło, która jest zbyt awaryjna, co może powodować cheaty.

GMP jest lepsze z wyglądu to już jakiś czas temu pisałem, w każdym razie nic się w nim nie zmienia obecnie i wizja także bez zmian. Nie powinno się testować nowości wśród graczy, a dopiero później oceniać w jakieś jest się sytuacji. Dziwią mnie komentarze na ich stronie, że gdy wprowadzą exp, czyli potwory, npc, questy to gra będzie beznadziejna jak Metin, w takim razie jacy z ich fani Gothica?

Jin

Jin

Użytkownicy
Seryjny samobójca
posty32
Propsy8
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Seryjny samobójca
Dla prawdziwych fanów gothic'a wystarczyło im by mogli się spotkać w grze. GMP oferuje dużo więcej niż GMP:A. World Builder, zmiana wyglądu i stylu chodzenia postaci i tp. Jak już mówiłeś, pod względem estetyki wygląda profesjonalniej. Po aktualizacji GMP:A nie dorośnie GMP do pięt.

@Luk

To dziwne, bo z GMP nigdy nie miałem problemów, a żeby wejść na serwer GMP:A musiałem się męczyć. Za każdym razem nie mogłem nawiązać połączenia, i dopiero po jakimś czasie w końcu udało mi się wejść na serwer. Z obu modyfikacji wywalało mnie tylko wtedy, gdy mi się internet odłączył.

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Słabo obserwowałeś. Poczytaj trochę newsów na stronie, obecna wersja GMP nie jest nawet w połowie skończona, a i tak przerasta GMP:A. Jak narazie GMP:A nie oferuje nic ciekawego prócz języka skryptowego, które GMP będzie miało przy nowej aktualizacji. Co do npc#msg1058230tów to skejt już pisał, że Risen wybrał koncepcję, którą GMPT już dawno odrzuciło, która jest zbyt awaryjna, co może powodować cheaty.
Wybacz, ale GMPA jest stabilniejsze. W GMP zawsze mnie wywala po max. 2 min. niezależnie od wersji i serwera, a support wciskał mi kit, że mam bajzel na PC(jedyna osoba z ich teamu która chciała mi pomóc to Raven), chociaż mam porządek. W GMPA tylko raz mnie wywaliło, ponieważ admin zamknął serwer do renowacji(tj. zmiany świata) i zachwile znów się pojawił.

Gram w GMP  od początku zgodzę się wywalało w 1 fazach GMP ale teraz nie wywala wogule nawet jak na servie nieraz jest z 50/60 osób , to przy słabszych PCetach mogą występować spadki FPS (lagi) nic poza tym co inego jeśli się ma naprawdę słabego neta wtedy może wywalać.

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@up spadki FPS to nie lagi  :ok:

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

turbocheat

Gothic Multiplayer
#68 2012-11-02, 16:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-02, 16:19)
Zresztą widać że i tak duża większość graczy woli GMP niż GMP:A a poczym to można łatwo poznać a po ilości graczy.W GMP w godzinach szczytu gra od 70-100 graczy a w GMP:A mniej niż 10...

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zresztą widać że i tak duża większość graczy woli GMP niż GMP:A a poczym to można łatwo poznać a po ilości graczy.W GMP w godzinach szczytu gra od 70-100 graczy a w GMP:A mniej niż 10...
Gówno.
GMP jest po prostu dłużej znane i szerzej rozgłaszane, GMP:A nie rozgłaszają półproduktu w przeciwieństwie do GMP.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Jin

Jin

Użytkownicy
Seryjny samobójca
posty32
Propsy8
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Seryjny samobójca
GMP:A ma taką samą reklamę jak GMP. Do większego reklamowania czekają aż skończą modyfikację.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
GMP:A ma taką samą reklamę jak GMP. Do większego reklamowania czekają aż skończą modyfikację.
Tylko że gmp ma swój banner na Gothic Site xD.A GMP:A nie ma takiej reklam na żadnej tak często odwiedzanej witrynie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bo chcą dopiero rozreklamowac gdy bedzie w pelni grywalna i 100% ukonczona wersja, a nie jakis szit jak w przypadku GMP.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ten Gothic Multiplayer nadal funkcjonuje? Nie mogę znaleźć ich oficjalnej strony tylko wyskakuje jakaś całkiem nowa strona, której wcześniej nie widziałem a nawet tam nie ma linku do pobrania multiplayera.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Żelazko
Ten Gothic Multiplayer nadal funkcjonuje? Nie mogę znaleźć ich oficjalnej strony tylko wyskakuje jakaś całkiem nowa strona, której wcześniej nie widziałem a nawet tam nie ma linku do pobrania multiplayera.
Lap link do strony GMP http://gothic-multiplayer.com/pl/ .

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Od jakiegoś czasu kręci mnie GMP. Ale zanim coś zrobię w tym kierunku zadam proste pytanie, bo jak dotąd nie udało mi się jeszcze znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy po zainstalowaniu GMP, można normalnie grać w Gothica czy będę musiał robić specjalnie kopię Gothica? 

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Z tego co pamiętam, kiedyś działało to tak, że przy instalowaniu GMP, robił ci się nowy launcher cy coś. Działało to tak, jakbyś zwyczajnie grał w jakąkolwiek modyfikację.
Z drugiej jednak strony, po instalacji MT do Gothic 1, część fjuczerków wjebała mi się sama z siebie do oryginalnego Gothic.
Podsumowując - możesz spróbować wrzucić to do jednego folderu, ale osobiście polecałbym zainstalować Gothic w drugim miejscu, specjalnie pod GMP.

Myers

Myers

Użytkownicy
posty5
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Od jakiegoś czasu kręci mnie GMP. Ale zanim coś zrobię w tym kierunku zadam proste pytanie, bo jak dotąd nie udało mi się jeszcze znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy po zainstalowaniu GMP, można normalnie grać w Gothica czy będę musiał robić specjalnie kopię Gothica?

Mi działają wszystkie mody z multiplayerem ;) Zastosowali dll-injection z zewnętrznego launchera, więc same pliki gry praktycznie są nie ruszane ;)

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba na razie nie będzie GMP, bo podobno nie zapłacili.

P.S. Ktoś jest z Kyrmira, kiedy wraca strona?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie ma oco się przejmować, niedługo powstanie nowe Gothic MMO do końca lipca najpóźniej oferujące, nowe potwory, nowe trofea, pancerze, tarcze, duale, bronie 1h i 2h, łuki oraz kuszę, oraz nową rozbudowaną wyspe pod MMO, oraz własnego clienta.

https://www.facebook.com/gothicmmo?fref=ts

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry