Wydaje mi się ze najlepszy jest wariant 2, jednak lekkie wydlużenie tych krzyzyków i złagodzenie przejscia moglo by mu pomóc.
A tak pozatym to może warto zastanowić się nad dodaniem jakies boxa powiedzmy takiego czegos:
http://ifotos.pl/img/inventory_hphawne.jpg
Zrobic to troche na wzór chocby g3 czy risena
Skoro w waszym teamie jest Avallach to dorzucenie zCViewa nie powinno być dla niego ogromnym problemem ;) więc można coś w tej materii jeszcze wykombinować, a jak coś to sluże drobną pomocą.
Warto też zastanowić się nad tlem pod wyswietlany item, nie jestem pewien który z DLG_* za niego odpowiada, ale jesli dany odpowiada tylko za niego to tez mozna go poprawić.
Najlpeiej pokolorwac kazdy z DLG_ na inny kolor i zobaczyc który za co odpowiada (DLG_AMBIENT; DLG_CHOICE; DLG_CONVERSATION; DLG_NOISE)
Proponowałem już Sentarionowi drobne skryptowe edycje interface#msg128402#msg128402#msg128402#msg128402 date=1294271653]
Wydaje mi się ze najlepszy jest wariant 2, jednak lekkie wydlużenie tych krzyzyków i złagodzenie przejscia moglo by mu pomóc.
A tak pozatym to może warto zastanowić się nad dodaniem jakies boxa powiedzmy takiego czegos:
http://ifotos.pl/img/inventory_hphawne.jpgZrobic to troche na wzór chocby
g3 czy
risenaSkoro w waszym teamie jest Avallach to dorzucenie zCViewa nie powinno być dla niego ogromnym problemem ;) więc można coś w tej materii jeszcze wykombinować, a jak coś to sluże drobną pomocą.
Warto też zastanowić się nad tlem pod wyswietlany item, nie jestem pewien który z DLG_* za niego odpowiada, ale jesli dany odpowiada tylko za niego to tez mozna go poprawić.
Najlpeiej pokolorwac kazdy z DLG_ na inny kolor i zobaczyc który za co odpowiada (DLG_AMBIENT; DLG_CHOICE; DLG_CONVERSATION; DLG_NOISE)
[/quote]
Proponowałem już Sentarionowi drobne skryptowe edycje interfaceu, tło pod wyświetlany item będzie zmieniane na 100% (ale zacznę coś tworzyć dopiero jak zostanie wybrana grafika slotu, bo muszą być w tym samym stylu). Także chciałem zrobić coś w stylu tego, czym pierwotnie prawdopodobnie miało być invchest.tga (może gdyby poszukać dałoby się to nawet jakoś przywrócić?). Kombinowałem kiedyś z
edycją okna ekwipunku w Nordmarians Team przez klasę oCNpc, jednak dorzucanie całkiem nowych obiektów może być pewnym problemem ;d
Jednak bardzo chętnie przyjąłbym jakieś wskazówki ;)
BTW, jak tak patrzę, co byście powiedzieli na zrobienie pomiędzy paskami życia i many belki z miniaturkami zaklęć pod kolejnymi slotami? Dałoby się to łatwo zrobić przez fonty (bo wbrew pozorom literki mogą mieć rozmiary do bodajże 256x256) i oCNpc.oCMag_Book (?).