Domena info, wchodzić 17493 66

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 2.01.2011 roku

Wyświetleń 17493

Odpowiedzi 66

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Kazz#msgote author=Kazz
postanowiłem sprzedać domenę tm. chcesz kupić to się zastanów za ile,  tak czy inaczej będę szukał chętnego nawet jeżeli nie znajdę. avallach  uzmysłowił mi że po takim czasie, nerwach które zjadłem przez tm gdy  były problemy i wydanej kasie, nie ma miejsca na sentymenty.

Taką informacje dostałem od Kazza na email

Po jednym emailu dostałem taką informację
to się zastanówcie czy tm jest dla was coś warte, to określi wasz  sentyment który macie czy nie macie do tego forum. jeżeli forum ma być  traktowane tak personalnie i tak poważnie to ja zmarginalizowany do roli  sentymentu przez człowieka którego w sumie nawet nie znam, mam to w  dupie. przykro mi tym bardziej, bo gdyby nie ja to forum kilka razy by  już nie istniało, szkoda że mało kto o tym pamięta, bo dla mnie to ma  bardzo duże znaczenie sentymentalne i realne, namacalne  bo was wtedy nie było, tak traktowany nie chcę być i nikt inny by nie  chciał. kiedyś może ciebie spotka to samo, płacisz teraz, dbasz a za  rok, dwa ktoś ci powie że jesteś sentymentem, jak się poczujesz...

Rozumiem o co Kazzowi chodzi no i nic na to nie poradzę. Mam nadzieję że mi pomożecie określić "ile warta dla nas jest domena" oraz będzie jakaś zrzuta, nie jestem w stanie wyłożyć kilku stów....

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Liczę, że cena podawana przez Kazzmira w momencie jak tM stanęło u Ciebie, nie jest ciągle aktualna?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Proponuje przykleić temat i uczynić go jako ogłoszenie widocznym w każdym dziale na forum.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
A właściwie co to da? Każdy dla kogo to forum tak naprawdę forum się liczy, ma dostęp do Wspólnego. Jeśli damy to dla publiki to czeka nas fala spamu...

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zrzute robimy?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najpierw przydałoby sie wiedzieć ile trzeba wyłożyć.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Domena info, wchodzić
#6 2011-01-02, 19:34(Ostatnia zmiana: 2011-01-02, 19:41)
Od razu odpisałem Kazzmirowi że nie umniejszam jego dokonań z czasów kiedy aktywnie zarządzał forum, a wspomniałem tylko o ostatnim okresie (po powrocie, kiedy słusznie dostał z powrotem uprawnienia administratorskie mimo że nawet o nie nie prosił) kiedy głównie zajmował się zmienianiem nicków aż nagle bez żadnych konsultacji zrobił Azteka administratorem. Nie administrował aktywnie forum, a to że nosił tytuł root admina było uznaniem jego dokonań, niejako tytułem honorowym i to właśnie miałem na myśli. Później jeszcze przeprosiłem go na Gadu Gadu, ale trzyma się swojej interpretacji i pisze że chodzi mu ogólnie i to przykre jak jest traktowany :/

Groźba sprzedaży domeny wydaje się być nie całkiem fair, chociaż oczywiście prawnie jest jej właścicielem. Jednak forum samo w sobie to jego użytkownicy (i to oni są najwięcej warci z punktu widzenia ew kupca) i zawartość, a nie adres. Byłby to co prawda pewien cios dla pozycji w wyszukiwarkach, ale gdyby zaszła taka konieczność można by przecież nawet bez zmieniania nazwy (bo ona sama zastrzeżona przez nikogo chyba nie jest) wykupić podobną (choćby z .pl itp).

Uważam że gdyby cena miała przekraczać koszt wykupu takiej domeny zsumowany z wszystkimi dotychczasowymi wydatkami Kazzmira na nią, warto by się zastanowić nad tym wyjściem. Zresztą, wydaje mi się że wykupić mogłaby ją najwyżej osoba chcąca wyciągnąć pieniądze od społeczności forum, bo innego zastosowania nie widzę.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Da się po 2 dychy i jakoś to wyjdzie. Daj jakiś numer konta.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
akurat Kazz chyba kiedyś mówił że wartość tego forum jest wyższa niż setki złotych, więc składka po 20 zł może nie wystarczyć.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy

Siekacz

Domena info, wchodzić
#9 2011-01-02, 19:40(Ostatnia zmiana: 2011-01-02, 19:45)
Może bym kupił.
Kazzmir dopłaci 2 dychy i mamy deal ;)

Co kafla czy dwóch nie nazbieracie? ;)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wartość forum tak, ale wydawało mi się że jest ona wyceniania głównie licząc aktywnych użytkowników. PageRank adresu też ma swoje znaczenie, ale zdecydowanie mniejsze z punktu widzenia reklamodawców (a to oni mogą być chyba jedynym sensownym źródłem dochodu).

Warto byłoby na wszelki wypadek poznać jakąś awaryjną, choćby darmową domenę i IP na wypadek gdyby Kazz ze złośliwości nagle zmienił przekierowanie (nie mam takiego mniemania o nim, ale warto się jednak zabezpieczyć).

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Wartość forum tak, ale wydawało mi się że jest ona wyceniania głównie licząc aktywnych użytkowników. PageRank adresu też ma swoje znaczenie, ale zdecydowanie mniejsze z punktu widzenia reklamodawców (a to oni mogą być chyba jedynym sensownym źródłem dochodu).

Ja jestem zainteresowany propozycją Kazza i bynajmniej nie zależy mi na użytkownikach, ani reklamach.  
Musze tylko sobie wyliczyć uczciwą cenę. Myślę, że Ludzie z TM i tak nie są w stanie przedstawić konkretnej propozycji

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Jest sprawa - wypierdalaj

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Domena info, wchodzić
#13 2011-01-02, 19:54(Ostatnia zmiana: 2011-01-02, 19:54)
Cytat: Siekacz link=topic=12699.msg127631#msg127631#msg127631#msg127631 date=1293993654
Może bym kupił.
Pojebało cie? Poza tym i tak nie kupisz tM, tylko domenę, host jest u Zdunka.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy

Siekacz

Domena info, wchodzić
#14 2011-01-02, 19:56(Ostatnia zmiana: 2011-01-02, 19:57)
nie obchodzi nie ani host, ani wy. Tylko domena
Jak będziecie mnie w stanie przebić to proszę bardzo.
Jak nie to macie gówno do powiedzenia.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Bedzie wstawial tam zdjecia jak rucha kolegow w dupe, i napisze, ze to uzytkownicy themodders bo lepszej zemsty nie potrafi wymyslec. Proponuje spytac kazza o cene.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
wiecie, ja teoretycznie mogę wchodzić chociażby na http://82.128.16.10/, ale to by trochę ograniczyło nowych, a nowi są jakby nie patrzeć zabawni :D

Jak będzie decyzja, ile dokładnie rzucamy i pewność, że starczy to i ja się deklaruję, o ile to nie będzie jakaś ogromna suma.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Jesteście tylko mocni w gębie, jak zwykle.
Wcale nie szukam zemsty, wbrew pozorom. Mam własny plan

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Domena info, wchodzić
#18 2011-01-02, 20:00(Ostatnia zmiana: 2011-01-02, 20:00)
Cytat: Siekacz link=topic=12699.msg127646#msg127646#msg127646#msg127646 date=1293994802
Jesteście tylko mocni w gębie, jak zwykle.
Wcale nie szukam zemsty, wbrew pozorom. Mam własny plan

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Podobnie jak mea. Do 5 dych moge zaoferowac.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry