Wyzwalacz na uruchomienie cutsceny 2913 5

O temacie

Autor Jastrzab

Zaczęty 5.12.2010 roku

Wyświetleń 2913

Odpowiedzi 5

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, nie wiem czy dobrze dałem temat, że w dziale Spacer. Ale pytanie moje jest następujące - Potrzebuję zrobić trigger, waypoint czy cokolwiek aby po wejściu na dany obszar włączyła się cutscenka i przeniosło bohatera w dany waypoint. Skrypt uruchomienia filmu i teleportu znam ale problem mam ze spackiem i ewentualnym skryptem uruchomienia triggera. Pytanie: jak to zrobić? co wstawić itd?
Z góry dzięki za pomoc :)

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wyzwalacz na uruchomienie cutsceny
#1 2010-12-05, 22:24(Ostatnia zmiana: 2010-12-05, 22:25)
Nie znam się kompletnie na Spacerze bo to szajs którego częstość crashów można by liczyć w hercach, ale wydaje mi się że chodzi o trigger z aktywacją ustawioną na onTouch. Dobrze by było gdybyś w skrypcie oczywiście dodał warunek że tylko jeśli aktywuje hero i w określonej sytuacji. Nie pamiętam czy tego typu triggery trzeba aktywować przez wld_sendtrigger.

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak wiem, że chodzi o funkcje triggera OnTouch ale rzecz w tym że nie wiem gdzie i jakie konfiguracje ustawić temu triggerowi. No i jaki skrypt napisać aby się aktywował tylko gdy wejdzie w niego hero. Czekam na dalsze wskazówki...

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra a część spacerowa? Może jakiś doświadczony spacerzysta da jakąś wskazówkę  :wink:

Poszukuję rady jak w spacerze ustawić, skonfigurować i wszystko w triggerze aby wywołać skrypt uruchomienia cutsceny kiedy gracz wejdzie w ten wyzwalacz.

Bardzo proszę o pomoc, ta funkcja jest mi potrzebna do dalszego robienia moda i bez tego dalej nie ruszę  :|  .
Za pomoc dam propsa  :wink:

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
JEST! UDAŁO MI SIĘ  :lol:   sam doszedłem do tego jak to wszystko wykonać. Jak ktoś będzie potrzebował to mogę napisać tutek w przyszłości (o ile takiego nie było).
Temat można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry