OTO EWOLUCJA 19388 88

O temacie

Autor KolegaZWojska

Zaczęty 2.12.2010 roku

Wyświetleń 19388

Odpowiedzi 88

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO EWOLUCJA
#40 2010-12-14, 21:46(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 03:31)
Cytat: Kyroman link=topic=12156.msg123532#msg123532#msg123532#msg123532 date=1292351322
Piszac jednak o "argumentach lub kontrargumentach" stawiasz mnie automatycznie w roli osoby, ktora w danej kwestii ma wyrobione poglady

Dlaczego? Przecież to naturalne, że przy podawaniu argumentów bądź kontrargumentów wymaga się właśnie obiektywnej postawy. Nie raz na szkoleniu musiałem podawać argumenty do teorii, której nie popierałem. Z bezstronnym podawaniem argumentów bądź kontrargumentów spotkałem się z resztą na samej rozmowie kwalifikacyjnej. W szkołach uczniowie bardzo często prowadzą takie dyskusje na języku angielskim. Całe działy Twórczość modderska, prace 2D i prace 3D są oparte o tą zasadę obiektywizmu.

Cytat: Kyroman link=topic=12156.msg123532#msg123532#msg123532#msg123532 date=1292351322
I wzajemnie. Jeszcze niedawno uwazalem Cie za powaznego czlowieka, studenta, dyskutanta, grafika, organizatora, zdeterminowanego tworce moda, kogos kto potrafi zaaklimatyzowac sie w takim miejscu jak to forum. A co sie stalo? Na chwile obecna Twoja aktywnosc na forum w glownej mierze ogranicza sie do przescigania sie z 16-17 latkami, kto ma wiecej propsow, kto ma wiecej wyswietlen profilu i tak dalej. Propsy, ktore jeszcze niedawno sam uwazalem za jako taki wyznacznik fejmu, przez takich ludzi jak Ty staly sie czyms niemiarodajnym, nie majacym jakiegokolwiek znaczenia. Przez dlugi czas starales sie w tej kwestii przegonic Thora, wczesniej takze Kazza i nawet mnie. Czy jednak ktorys z nas znizyl sie do tego poziomu, by krzyczec co chwila "dajcie propsa", "dam propsa za propsa", "jestem propsowa dziwka", "dam ci propsa w chuja"? Ile z tych Twoich wspanialych propsow, wskazujacych na Twoj fejm i respekt wsrod okolo-gimbusow, faktycznie bylo zasluzone? Odbilo Ci, forum Cie przeroslo, stales sie monotonny, nudny, stales byle kim i z Propsowej Dziwki stales sie zwykla Propsowa Pizdeczka.

Z podkulonym ogonem przyznaję Ci tu trochę racji w kwestiach dotyczących mojego zachowania - myślałem, że każdy (przynajmniej z kantynowców) będzie umiał rozgraniczyć pewne moje naturalne zachowania od udawanych. Oczywiście, że się wydurniam z tymi propsami czy aksjowem, ale chyba tylko Ty podchodzisz do tego tak poważnie. Każdy ma chyba poza forum swoje życie, w którym zachowuje się trochę inaczej niż na forum, bo tak jak Thoro nie wyzywa na ulicy jezuska, Wowoz nie jest taki zboczony (mam taką qrwa nadzieję), tak ja nie mówię patrzcie jaki jestem fajny mam 200 propsów na TM, banowy terror, yeah!

Początkowo forum było dla mnie miejscem zdobywania informacji i starałem się pilnować takich spraw jak organizacja DS i tym podobne małe pierdółki, będąc po prostu sobą. Teraz nadal staram się dbać o różne rzeczy jednak forum stało się dla mnie po prostu miejscem zabawy i odreagowywania. Co z tego, że z 16-17 latkami? To chyba wiek, w którym człowiek ma już pewną dojrzałość (choć nie każdy). Głupawka z tymi propsami czy towarzyszem aksjowem z perspektywy kogoś kto z góry nie zakłada, że jestem normalny może powodować wrażenie, że jestem nienormalny. Czas tej zabawy jednak powoli się kończy, bo ja wracam do swoich spraw i nie będę miał czasu na dalsze wygłupianie się, z resztą chyba niektórzy już zauważyli, że moja aktywność spada. Uzależniłem się od forum i w najbliższym czasie zamierzam odstawić nałóg, nie chciałbym jednak aby za jakiś czas okazało się, że nie ma do czego wracać. (tzn. nigdzie się nie ruszam, zmieni się nakład czasu)

Co do propsów - Jak można o nich na poważnie pomyśleć chociaż przez chwilę, że są wyznacznikiem jakiejś reputacji/fejmu? Ten system od początku skazany był na porażkę. Stąd była ta zabawa w dziwkarsto, z którym skończyłem po setce, później to zlałem i wcale nie śniło mi się nawet dogonić Thora do momentu, w którym taka możliwość nie stała się faktycznie realna, tylko że ten akurat tu na chwilę wrócił i znów mi uciekł i tak to jakoś znów się wydłużyło. Tak to jest nudne i z resztą zawsze mnie bawiły tego typu wyznaczniki fejmu i dlatego posiadanie największej ich ilości przez osobę jak ja było paradoksalnym wyśmianiem ich słabości. Ponieważ zapowiedziałem już powrót do normalności to na dobry początek proszę admina o wyzerowanie mi licznika - mówię poważnie. Jeśli mam być sobą bez jakiegokolwiek zgrywania się, to nie chcę mieć propsów w ogóle.

Co do losów modyfikacji. Zdeterminowane tworzenie moda było zdeterminowane do momentu, w którym przy modowaniu gotica czegoś się uczyłem, później było już tylko mozolne, a teraz dodatkowo nie mam zbytnio czasu. Zakładałem też pomoc ze strony innych, których cały czas ubywa, a ich poziom spada. Kilku osobom wysłałem jedno małe zadanie i nikt się nie wywiązał. Chciałbym dalej z tą samą determinacją tworzyć moda co na początku, ale powoli to faktycznie robi się wolontariat dla nielicznej grupki leniwych nastolatków, do których ta modyfikacja w ogóle nie trafi (Sorry uogólniam). Chciałbym go skończyć bo to byłoby coś zupełnie innego niż jakiekolwiek modyfikacje jakie się dotychczas pojawiały, ale dla kogo ja to robię? A roboty jest jeszcze w pizdu.

Myślę, że tym postem w pewien sposób symbolicznie zamykam jakiś tam okres swojej obecności tutaj. Może to wydawać się dziwne, ale ja lubię symbole.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO EWOLUCJA
#41 2010-12-14, 21:59(Ostatnia zmiana: 2010-12-14, 22:02)
kręcenie beki, kolekcjonowanie propsów i pieprzenie o gramach suwalskich jest równoznaczne z traceniem ambicji i zajebistości? no niekoniecznie, nic nie przeszkadza mu w pisaniu mądrych postów.

Spoiler
teraz kyro cie zjedzie, że jesteś chorągiewką. ale to nie jest pewne.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
pierdolicie jak zwykle, łyknijcie sobie setę i po sprawie

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO EWOLUCJA
#43 2010-12-15, 02:33(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 01:27)
Ja pierdole, a tego posta o mało bym przeoczył

Cytat: Kyroman#msgpierdole, a tego posta o mało bym przeoczył

[quote author=Kyroman
osoba, ktora raz mozna uznac za powazna, ktora powie cos konstruktywnego/rzetelnego/madrego, po chwili biegnie tam gdzie nikt nie widzi i onanizuje sie z reszta kolegow nad iloscia swoich propsow.

I ty mi mówisz, że sobie niczego nie dopowiadasz? Kto się onanizuje nad czym? Czy ty jesteś pojebany? (pytam, niczego nie stwierdzam) W dupie mam ilość propsów co z resztą teraz możesz oglądać. Sama bitwa była zabawna, wyprzedzanie innych o 1 propsa i nazywanie go bezfejmowcem, liczne sytuacje w jakich się te propsy pojawiały. Pękałem ze śmiechu kiedy jakoś z rozmowy z Aztekiem wynikła bitwa na odwiedziny profilu i kiedy wstawialiśmy linki do swoich profili w najgłupszych miejscach. To było zabawne bo samo już nabijanie sobie odwiedzin jest z definicji nienormalne! A ty tu wparowałeś jak ten kiep i niczego nie kumając pierdolisz o onanizowaniu się nad ilością propsów. Nie... słabo mi! Tego się nie spodziewałem. Ale mam dla ciebie dobrą nowinę skoro tak to odbierasz, jesteś teraz o 135 punktów wyznacznika prawdziwego fejmu lepszy ode mnie.

[quote author=Kyroman
Problem z Kolega jest taki, ze wyglada na to, ze niestety on probuje rownac w dol do wlasnie tej drugiej grupy. Wkrecil sie w forum, bylo spoko. Zostalo mu to powiedziane - zaczely sie schody, ubzdural sobie ze "wkrecenie" sie w forum jest rownowazne z robieniem tego co inni i zrobila sie wlasnie taka propsiarska dziweczka, ktora zapomniala calkowicie o tym, po co sie na forum pisze, i ograniczyla sie wlasnie do zagarniania sobie jak najwiekszej ilosci pustego fejmu.

I ty mi mówisz, że sobie niczego nie dopowiadasz? To jest żałosne, skąd w ogóle masz takie informacje na temat sposobu mojego postępowania? Myślisz, że jak się już wkręciłem do kantyny nie robiąc tego co inni to potem nagle zacznę się jak inni zachowywać? I podajesz to jako żetelne informacje? Jeśli mnie coś bawi to to robię, jeśli nie to nie. Wniskuję więc, że przez dzieciństwo byłeś grubym lamuskiem z którym nikt się nie chciał bawić dlatego myślisz, że tylko robiąc to co inni zyskasz sobie sympatie. No bądźże poważny!

Jeszcze jeden długi twój post wcześniej myślałem, że sprawa będzie zażegnana i mniej więcej wyjaśniona, a ty takie kalumnie mi pod nogi rzucasz bo tak ci się ubzdurało? Sprawa z tobą kyro wygląda tak, że co chwilę wymyślasz sobie i dopowiadasz różne rzeczy, a potem przyjmujesz je za fakty. Nie odróżniasz celu od drogi. Na podstawie tych twoich wyimaginowanych pretensji szukasz sobie powodów do uprawianie tego twojego pseudonaukowego flejmu. Okłamujesz sam siebie jeśli na prawdę uważasz, że to ja cię sprowokowałem:

Cytat: KZW#msgpierdole, a tego posta o mało bym przeoczył

[quote author=Kyroman
Przerażony wizją utraty Twojego respektu,

[quote author=Kyroman
Niestety znowu tracisz respekt,

[quote author=Kyroman
No badzze powazny.

Osoba która nie chce sprowokować drugiej osoby w życiu by tak nie napisała, zwłaszcza po babie vandze.

Cytat: KZW#msgpierdole, a tego posta o mało bym przeoczył

[quote author=Kyroman
gdyż nie zamierzam każdego artykułu szczegółowo analizować pod kątem autora, osoby, która go przytoczyła, forum na jakim się znalazł, portalu, na którym był pierwotnie, osób, na które artykuł się powołuje, osób przeciwnych danej teorii itd. w nieskończoność, bo zwyczajnie nie mam na to czasu ani chęci dopóki teoria nie zostanie poddana gruntownej analizie ekspertów / nie zostaną poczynione konkretne odkrycia.

[quote author=Kyroman
Ty podajesz mi taki artykul jako rzetelny material do zanalizowania i podstawa do dyskusji,

[quote author=Kyroman
gromada baranow wierzacych w teorie spiskowe (od ktorych nawet nie probujesz sie odciac!)

[quote author=Kyroman
Twoj ruch.

[quote author=Kyroman
odpisz mi w "OTO EWOLUCJA" bo mam wrazenie jakbys sie poddal.

Już na samym początku jasno napisałem że nie mam ochoty na szczegółowe analizy dopóki nie zostaną poczynione konkretne odkrycia. Ty dalej ciągnąłeś swój flejm zarzucając mi i wciskając w usta kolejne wymyślone przez ciebie cytaty. Przykro mi ale żryj włosy z penisa. Pokazałeś swój honor.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

OTO EWOLUCJA
#44 2010-12-15, 11:16(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 11:58)
kyroman, mozesz skonfontować najnowszy odcinek martina na temat ewolucji z swoimi poglądami ?
http://www.odwyk.com/audio/ODWYK_2010-12-14.mp3
?

zapowiedź:

zakładając, że organizm przeszedł ewolucje i że forma zwierzęcia którą dzisiaj widzimy, przeszła różne wariacje, dla czego nie ma żadnych nie potrzebnych, źle działających, nie udanych, nie dokończonych rzeczy ?

jaka siła spowodowała, ze nigdy nie istniały organizmy z kupą rzeczy niedoskonałych ?

rozejrzyjmy się wokół siebie, TERAZ ! widzicie jakąś niedoskonałość ?
wszystko jest chyba na swoim miejscu i zawsze tak było.

widzieliście kiedyś osła z trzema oczyma, źle zmajstrowanego osła ?
ja nie widziałem, dla mnie to są gotowe egzemplarze

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

sauron
  • Gość
Cytat: emace link=topic=12156.msg123606#msg123606#msg123606#msg123606 date=1292408197
...widzicie jakąś niedoskonałość...

nie ma? a wszystkie choroby genetyczne to nie są błędy?

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

OTO EWOLUCJA
#46 2010-12-15, 12:14(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 12:15)
Cytat: kazzmir link=topic=12156.msg123608#msg123608#msg123608#msg123608 date=1292410810
nie ma? a wszystkie choroby genetyczne to nie są błędy?

miałem raczej na myśli, rzeczy wadliwe w organizmach, które zostały z ewolucji, jako odpady, nie usunięte, zbędne organy. Nie rzeczy, które nabyły jednostki, wraz z narodzinami z nie zdrowej matki.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
wyrostek robaczkowy

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój

Diegomir

OTO EWOLUCJA
#49 2010-12-15, 15:51(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 15:53)
Cytat: emace link=topic=12156.msg123606#msg123606#msg123606#msg123606 date=1292408197
zakładając, że organizm przeszedł ewolucje i że forma zwierzęcia którą dzisiaj widzimy, przeszła różne wariacje, dla czego nie ma żadnych nie potrzebnych, źle działających, nie udanych, nie dokończonych rzeczy ?

jaka siła spowodowała, ze nigdy nie istniały organizmy z kupą rzeczy niedoskonałych ?

OMG!

Mam nadzieję, że to nie jest Twoje zdanie. Jeśli jednak jest, to jest też dowodem na Twoją głupotę i ignorancję
Trzeba się było skupić na biologii, a nie dissować Pana Darwina w nieczysty sposób - wyśmiewając się z niego

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Chyba nigdy nie słyszałeś o teorii doboru naturalnego i ewolucji. Zjawiska te zachodzą wielopłaszczyznowo, najwcześniej zauważone zostało to, że organizmy gorsze rozmnażają się mniej intensywnie i mają mniejszą szansę przeżycia. I tej ich śmiertelności nie wywołuje nawet nieprzyjazne środowisko, ale same współzawodnictwo z zajmującymi podobne lub te same nisze. Inną sprawą jest to, że chociaż przy powielaniu DNA "literówki" w RNA zdarzają się na porządku dziennym, w organizmach istnieją złożone mechanizmy wykrywające te niekorzystne mutacje (a nie wszystkie takie są!) i poprawiające je.

Co do źle zmajstrowanych organizmów, oczywiście że się takie zdarzają. Jednak jak już pisałem naturalne mechanizmy przyczynowo-skutkowe same dążą do ich eliminacji lub w ogóle niedopuszczenia do powstania. Zarodki ze zbyt szkodliwymi mutacjami na ogół nie dożywają do porodu, potem mają gigantyczną szansę na śmierć na samym początku życia, a nawet jeśli jakoś przeżyją, mechanizmy genetyczne zwyczajnie nie pozwolą im się rozmnażać (np muły czy dość obrazowy przykład z fantastyki - Wiedźmini).

Co do twierdzenia że wszystko jest na swoim miejscu i zawsze tak było, to już nie ignorancja ale jakieś ukrywanie przed sobą oczywistych faktów. Nigdy nie słyszałeś choćby o dinozaurach? O tym jak nawet współcześnie wymiera mnóstwo gatunków, i to nie z powodu jakieś "nienaturalnej" działalności człowieka, ale po prostu dlatego że były gorzej przystosowane od rywali? Zdarzało się tak od zawsze, a to że ludzie starają się te mechanizmy sztucznie hamować ze względu na "ochronę różnorodności" wcale nie musi być takim dobrym pomysłem. To że pozornie "dobre" działania jak choćby przenoszenie pewnych gatunków do innych ekosystemów nawet jeśli początkowo bardzo pożyteczne może wywołać okropne katastrofy ekologiczne (i nie chodzi mi tu o SOZOlogiczne tylko właśnie stricte EKOlogiczne) wyraźnie pokazuje że te procesy zachodzą bardzo intensywnie.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

OTO EWOLUCJA
#51 2010-12-15, 17:28(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 18:29)

Mam nadzieję, że to nie jest Twoje zdanie. Jeśli jednak jest, to jest też dowodem na Twoją głupotę i ignorancję
Trzeba się było skupić na biologii, a nie dissować Pana Darwina w nieczysty sposób - wyśmiewając się z niego

i do avallacha, dzięki za odpowiedż ;) natomiast jeśli chodzi o to, czy to sa moje przemyślenia, napisałem, (ale nie bezpośrednio) że nie... podałem link do audycji i napisałem krótką zapowiedź po nim, dot. tej audycji

Tak myślałem, ale nie byłem pewien. Równie dobrze mogłaby to być zapowiedz Twojego autorstwa - Diegomir

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

OTO EWOLUCJA
#52 2010-12-15, 18:09(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 18:35)
Sory za mały offtop, chciałem tylko napisać do Kyra:

PROPS.

EDIT: Kurna, limit.

makin' bacon

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy, że krtań została obniżona? gdzie niby miała być wcześniej?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO EWOLUCJA
#54 2010-12-15, 19:34(Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 20:17)
Cytat: Mlekor link=topic=12156.msg123716#msg123716#msg123716#msg123716 date=1292437643
może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy, że krtań została obniżona? gdzie niby miała być wcześniej?
http://www.ling.upenn.edu/courses/Fall_2003/ling001/twoheads.gif

chodzi o to że u małp soft palate zazębia się z epiglottis.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
http://forumzn.katalogi.pl/Cz%C5%82owiek_wyszed%C5%82_z_wody_Wodna_ma%C5%82pa_-t5688.html

"Wodna małpa"

Jak to przeczytałem to się zesrałem ze śmiechu.  :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO EWOLUCJA
#56 2012-12-14, 14:04(Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 14:08)
gdzieś w jakim temacie już o tym dyskutowaliśmy właściwie, chyba w dysputach biologicznych

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

OTO EWOLUCJA
#57 2012-12-14, 15:35(Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 15:36)
Ekhem, ta "wodna małpa" jest pierwszym postem tego tematu

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
o kurwa. dopiero po odświeżeniu tego tematu dostrzegłem, że zacnego emace nie ma z nami już tak długo :( .
ogromna strata dla forum :(
szkoda, że dostrzegalna dopiero po 2 latach...

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ekhem, ta "wodna małpa" jest pierwszym postem tego tematu
Nie jestem takim nolifem jak ty zeby miec czas czytac wszystko.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry