Czynność 2759 5

O temacie

Autor czesiek

Zaczęty 21.11.2010 roku

Wyświetleń 2759

Odpowiedzi 5

czesiek

czesiek

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Co zrobić by dany npc zaatakował pc_hero gdy ten wykona jakąś czynność? Załóżmy użyje fajki wodnej fajkę wodną.

Z góry dzięki  :)

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

kamiloops

Czynność
#1 2010-11-24, 18:02(Ostatnia zmiana: 2010-11-24, 18:03)
Użyć takiego warunku, że jak NPC wykonuje jakąś czynność to zmienia się nastawienie tego NPC, który ma go atakować.

Pokażę to na przykładzie:  Jeśli dany NPC ma w ekwipunku paczke ziela, inny NPC (np. strażnik) zaczyna go atakować.

if (Npc_HasItems (other, ItMi_ApfelTabak) >=1)
    {
        B_Attack (Grd_201_Przyklad, BAU_666_Szatan, AR_NONE,1);
    };

Skrypt pisałem na sucho, jak bendą jakieś błędy, pisz.
Jak chcesz żeby strażnik atakował bohatera, BAU_666_Szatan zamień na Pc_Hero. Grd_201_Przyklad NPC który atakuje.

Nie mam polskich znakow

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
kamiloops a zrób taki kod do fajki wodnej :D  no właśnie

czesiek zrób tak otwórz spacera załaduj Worda i potem kliknij na interesująca cie fajkę w okienku Objects poszukaj linijek
owner
ownerGuild

w linijkę owner wpisujesz instance NPC który zaatakuje ale możesz równie dobrze wpisać gildie w ownerGuild i wszyscy z danej gildii się rzucą jak chcesz aby rzuciły się 2 gildie odziej je tym |mam nadzieje ze pomogłem ;)

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat: RafalBudzis link=topic=12013.msg120241#msg120241#msg120241#msg120241 date=1290691027
kamiloops a zrób taki kod do fajki wodnej :D  no właśnie

czesiek zrób tak otwórz spacera załaduj Worda i potem kliknij na interesująca cie fajkę w okienku Objects poszukaj linijek
owner
ownerGuild

w linijkę owner wpisujesz instance NPC który zaatakuje ale możesz równie dobrze wpisać gildie w ownerGuild i wszyscy z danej gildii się rzucą jak chcesz aby rzuciły się 2 gildie odziej je tym |mam nadzieje ze pomogłem ;)

:ayfkm:  

Chodzi mi o to, żeby dać to do TickTocka, który uruchamia nastawienie.

Nie mam polskich znakow

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: kamiloops link=topic=12013.msg120294#msg120294#msg120294#msg120294 date=1290709905
:ayfkm:  

Chodzi mi o to, żeby dać to do TickTocka, który uruchamia nastawienie.

programowanie jak modelowanie 3D
w modelowaniu liczy się efekt końcowy i najmniejsza liczba trisów (czy czegoś tam xD)
tak tez w programowaniu liczy się efekt końcowy i najmniejsze obciążenie procesora :P

i jak myslisz kamiloops
czy wykodywanie czegoś co sekunde
czy może wykonywanie czegoś po użyciu tego mob`a
obciąża mniej procka ??

myślenie zostawiam tobie chodź boje się co wyjdzie xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry