Świadome śnienie 50867 198

O temacie

Autor

Zaczęty 6.11.2010 roku

Wyświetleń 50867

Odpowiedzi 198

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czy ktoś podobnie jak ja, śni regularnie od maleńkości, jak tylko pamięta, że wypluwa zęby ? zalewa się przy tym krwią ? To moja trauma, nienawidzę tych snów, mam conajmniej jeden sen takiego rodzaju, raz na trzy miesiące - od 25 lat. Nie wiem co te sny znaczą.

mnie od wieku 8 gdzieś do 13 lat porywało regularnie ufo :lol2: .

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
napisz o tym na nautilusie

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Świadome śnienie
#62 2010-11-07, 15:13(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 15:14)
ale ile człowiek pije by się upić ? statystycznie ? raz na 3,4 tg ? raz na 2 mc ?

Większość znajomych średnio raz w tygodniu, zwłaszcza ci ze wsi. Nie wspomnę już o wyjazdach, gdzie ZAWSZE i KAŻDY był napierdolony choć trochę bez względu na sytuacje oraz na to co robiliśmy, przy czym znam osobę, która przy mnie będąc napierdolona wykonała zjazd na linie z helikoptera na most kolejowy :facepalm: . Do dziś jest to główną zagadką mego życia.

ale on ewidentnie przegrał. Zachowuje się normalnie, studiuje, pracuje nie bierze nic mocniejszego.

WTF? oO  Skoro żyje i zachowuje się normalnie to na czym by te "przegranie" miało by polegać? Z resztą jeśli on przegrał to co powiedzieć o całej rzeszy "normalnych", którzy dzień w dzień palą papierosów kilkanaście, palą bo muszą i nie mają po tym nic.

ponieważ robi to od 3 lat 2 razy w tg.

Czyli akurat niewiele. Poznałem ludzi, którzy palą lat kilkanaście codziennie a ich jedynym problemem były zniszczone płuca od dymu, czyli de facto to samo co po fajkach. Znam również takich, którym odjebywało po wiaderku, takich których w ogóle do tego nie ciągnie (ja) oraz tych, którzy mieli ewidentnie psychiczne skłonności do ćpania i byliby w stanie nawet wyskrobać i wciągnąć nosem sadzę z lufki jakby to miało ich pokopać. Wszystko zależy od człowieka, kultury, wychowania, stylu życia. Większość ludzi w tym kraju (zwłaszcza młodych) czci alkohol niczym rasta święty krzak z grobu salomona podczas kiedy ja nie lubię go w ogóle a piję tylko dlatego, ze ulegam presji otoczenia :facepalm: .

Jakbym miał wybór, chciałbym to robić ale nie często.

Teraz już nic nie rozumiem. Najpierw mówisz, że wyrzekłeś się narkotyków a później dowiadujemy się że pijesz a ostatnio nawet często, bo lubisz. Teraz deklarujesz, że jakbyś miał wybór/możliwość to paliłbyś nadal.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Teraz już nic nie rozumiem. Najpierw mówisz, że wyrzekłeś się narkotyków a później dowiadujemy się że pijesz a ostatnio nawet często, bo lubisz. Teraz deklarujesz, że jakbyś miał wybór/możliwość to paliłbyś nadal.

nie piję czesto, tylko na wczasach. raz w roku.
nie wiem. maria 2 x w tygodniu a ćmików sztuk 30 dziennie, może masz racje.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Świadome śnienie
#64 2010-11-07, 15:27(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 15:27)
nie wiem. maria 2 x w tygodniu a ćmików sztuk 30 dziennie, może masz racje.

Oczywiście, że mam racje. Dym kwiatostanów konopi jest o wiele bardziej szkodliwy niż ten papierosowy, jednak tej spala się o wiele mniej i z mniejszą częstotliwością niż tytoń. Załóżmy, że tygodniowo są to nawet te dwa gramy zioła co i tak jest niczym na przeciwko gramów 30-35 ile zawiera przywołana przez Ciebie baczka fajek (30 papierosów?). Pozostaje wpływ na psychikę i styl życia, ale zakładam, że skoro napisałeś że żyje normalnie to z tym również nie ma większych problemów zwłaszcza, że i nawet te 2 gramy na tydzień to jest nic w porównaniu do tych, którzy przypalają cały czas będąc na wiecznej zjebce.

nie piję czesto, tylko na wczasach. raz w roku.

a:

wódke piję drugim gardłem, co pół roku.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Generalnie sny są bardzo fajnym sposobem na zobaczenie co siedzi w naszej głowie - za ich tworzenie odpowiada nasza podświadomość w której to skrywamy wszystkie nasze lęki, marzenia i całą resztę wyobrażeń o sobie i świecie. Przeciętny zjadacz chleba nie ma bladego pojęcia o większości zawartości własnej podświadomości - ludzie na ogół wypierają swoje lęki, okłamują się że pewne problemy ich nie dotyczą itp.

Sen jest takim procesem podczas którego świadomość się wyłącza(chyba że bawimy się w świadome śnienie) i całą władzę ma podświadomość. W czasie snu więc ujawnić się mogą te rzeczy których do świadomości nie dopuszczaliśmy - dlatego obserwując swoje sny możemy poznać nieco bardziej samych siebie, swoje lęki i ograniczenia. To co się dzieje w śnie nie ma większego znaczenia - obraz to tylko symboliczne przedstawienie luźnych skojarzeń naszej podświadomości z danymi emocjami dlatego często jest to takie nielogiczne i bezsensowne(np. jak ktoś w dzieciństwie obejrzał straszny film o porwaniu przez UFO to wtedy takie zdarzenie może symbolizować ten typ strachu który wtedy czuł). Dlatego ważne są same emocje a nie zdarzenia czy obrazy.

Zresztą dobry jest podany tutaj przykład powolnego biegania. Sam też miałem takie sny - uciekałem przed czymś(to były bardzo różne rzeczy) i nie potrafiłem szybko biec. Jakie emocje czułem? Przede wszystkim lęk i niemoc. Tak naprawdę to było uczucie niemocy wobec pewnych problemów, nie wiedziałem jak sobie poradzić z nimi, czułem się kompletnie bezsilny. Miałem takie sny od kiedy tylko pamiętam, już od wczesnego dzieciństwa. Kiedy jednak poradziłem sobie z tymi ograniczeniami, sny zniknęły - od jakiś dwóch lat nie miałem koszmaru tego typu :)

Generalnie więc polecam pracę ze snami do pomocy radzenia sobie z własnymi kłopotami niż do dzikich odlotów, ale to już kto co lubi :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Świadome śnienie
#66 2010-11-07, 15:30(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 15:32)
Kurczę zaraz się okaże, że na forum oprócz Diegomira sami abstynenci.

Ja palę z rzadka 1/miesiąc - dwa; Od jakiegoś roku bardzo rzadko zdarza mi się też upijać, bo wkurwiło mnie, że film rwał mi się wcześniej niż zdążyłem poczuć się pijany. Tak więc byłbym niemal abstynentem, gdybym nie pił wieczorami piwka, dwóch, w porywach do trzech i od czasu do czasu wina. Na wódkę nie wiem czy mnie ktoś jeszcze kiedyś nakłoni, ale nie wynika to z jakiejś niechęci do smaku, bo na ogół wódkę piłem bez popity, lecz z samej niemożności osiągnięcia stanu jaki by mi się podobał.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A co do tego jarania to już się zaczyna robić wspólny mianownik ewentualnego zlotu tM :lol2: .

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

Świadome śnienie
#68 2010-11-07, 15:48(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 15:54)
wódke piję drugim gardłem, co pół roku.

sorry

kiedyś tak było, jak mi jeszcze odbijało i wypiłem na jakiejś imprezie, a tak od jakiś trzech lat, to, raz na rok, na długich wczasach. na szlak górski sobie driny robię. 2 x Słowacja ostatnio :)

piwa nie pije w ogole, za duzo cieczy by się upić i gorzkie po trzecim łyku, a jak pić dla towarzystwa bez efektu, wole coś co mi na prawde smakuje, cola, sprite.

helikopter miałem raz w życiu i to mi się nie spodobało od razu

bałagan tu robimy

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Świadome śnienie
#69 2010-11-07, 16:01(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 16:02)
A co do tego jarania to już się zaczyna robić wspólny mianownik ewentualnego zlotu tM :lol2: .
Cytat: Gazeta.pl#msgote
Cytat: Gazeta.pl
Kolejny sukces polskiej policji - gang narkotykowy rozbity

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Świadome śnienie
#70 2010-11-07, 16:19(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 16:58)
Cytat: Gazeta.pl#msgote author=Gazeta.pl
Kolejny sukces polskiej policji - gang narkotykowy rozbity. Banda złych ludzi została zatrzymana przez policję, która zabezpieczyła 2 paprochy kwiatostanu konopii i sadzę z lufki, która została wysłana do szczegółowej ekspertyzy. Donald Tusk cieszy się, że ujęto tych groźnych bandytów i obdarowuje tych dzielnych policjantów orderem krzyża smoleńskiego męki pańskiej. Jarosław Kaczyński jest mu przeciwny - jego badania środowiskowe wykryły, że marichuany nie można łączyć z konopiami. Wielu wiernych, w godzinę ujęcia sprawców antypolskiego czynu ujrzało na twarzy 35-metrowego Jezusa łzę szczęścia.[mod=mea]"Ci ludzie nie będą już handlować śmiercią już nigdy więcej" - powiedział wzruszony Tusk. Wśród podejrzanych jest również Marcin D, pseudonim Buła, który prawdopodobnie selekcjonował narkotyk pod kątem jakości.[/mod]

Małe sprostowanie

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
a ja się wczoraj najebałem jak żbik. pozdro pozdro młoda polsko

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Vierzba link=topic=11870.msg117741#msg117741#msg117741#msg117741 date=1289143143
Małe sprostowanie

Zesrałem się.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Ze strachu?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Przeziębione zwieracze?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Moze po prostu chcialo mu sie srac?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Świadome śnienie
#77 2010-11-07, 18:16(Ostatnia zmiana: 2010-11-07, 18:16)
Nienawidzę was :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: KolegaZWojska link=topic=11870.msg117782#msg117782#msg117782#msg117782 date=1289148347
Przeziębione zwieracze?

Coś w tym jest. Nabyłem takie kilogramowe orzeszki w biedronce + ileśtam procent gratis i siedzę drugi dzień wpierdalam i już prawie wyzerowane. Nie polecam.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
miałem dziś praktyczny sen, który dał mi do myslenia.

dzisiaj sniło mi się, że tak jak w życiu robie czasami, że sobie wyobrażam, że to co mnie otacza wygląda inaczej, na przykład rynek w mieście, ale podczas wojny. mam takie schizy momentami zwłaszcza jak się nudzę. Śniło mi się, że stoje na rynku i się nudze bo na kogoś czekam, i zacząłem sobie wyobrażać, ze rynek wygląda jak na wojennej pocztówce. Teoria: wszystko było jak w realu, że tylko o tym myślałem. Jakbym prze całe życie, podczas takich rozmyślań w rzeczywistości, dodatkowo zadawałbym sobie pytanie, "czy teraz śnie" i zrobił test rzeczywistości. to dzisiaj mój sen byłby o te elementy dodatkowo rozbudowany. To byłby dodatkowy nawyk przeniesiony z reala do snu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry