Muzyka 980452 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 980452

Odpowiedzi 3980

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie sądziłem, że przyjdzie mi to napisać do kogokolwiek poza wowozem, ale... chujowe :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Aztek
Nie sądziłem, że przyjdzie mi to napisać do kogokolwiek poza wowozem, ale... chujowe
rok progresywny i 10 minutowe brzęczenio-brzdękania pod średnie wokale najlepszą muzyką :ok:

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Muzyka
https://www.youtube.com/watch?v=i-gyZ35074k

Hayley wyglada jak Misty z Pokemonów :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
co
to
za
chujówa

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rok progresywny i 10 minutowe brzęczenio-brzdękania pod średnie wokale najlepszą muzyką
Lepsza na pewno. Również bardziej wartościowa. Możesz polemizować, ale to tak jakbyś porównywał kino typu 'Avengers' do 'Ojca Chrzestnego'.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Lepsza na pewno. Również bardziej wartościowa. Możesz polemizować, ale to tak jakbyś porównywał kino typu 'Avengers' do 'Ojca Chrzestnego'.
już miałem pisać "podaj argumenty", ale zobaczyłem jaką chujowiznę dał Thoro :lol2:

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
brudasy są brudne

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Aztek
Cytujrok progresywny i 10 minutowe brzęczenio-brzdękania pod średnie wokale najlepszą muzyką Lepsza na pewno. Również bardziej wartościowa. Możesz polemizować, ale to tak jakbyś porównywał kino typu 'Avengers' do 'Ojca Chrzestnego'.
Różnica jest taka, że ja z szukania w muzyce "wartości" wyrosłem gdzieś w połowie technikum bo nie mam takiej potrzeby a nawet jeśli to są do tego lepsze środki przekazu i źródła niż słuchanie jakichś grajków. Na co dzień wole sobie posłuchać czegoś co buja, jest lekkie i z założenia debilne bo to mi poprawia nastrój, niż wprowadzać się w stan refleksji i jakiejś dziwnej melancholii za sprawą paronastominutowych kompozycji jakiejś niedojebanej wersji pink floyd.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
https://www.youtube.com/watch?v=NlmezywdxPI

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Różnica jest taka, że ja z szukania w muzyce "wartości" wyrosłem gdzieś w połowie technikum bo nie mam takiej potrzeby a nawet jeśli to są do tego lepsze środki przekazu i źródła niż słuchanie jakichś grajków. Na co dzień wole sobie posłuchać czegoś co buja, jest lekkie i z założenia debilne bo to mi poprawia nastrój, niż wprowadzać się w stan refleksji i jakiejś dziwnej melancholii za sprawą paronastominutowych kompozycji jakiejś niedojebanej wersji pink floyd.
"Wyrośnięcie" to najgorsze słowo jakiego mogłeś użyć. To tak jak powiedzieć, "wyrosłem z czytania książek" czy "wyrosłem z dojrzałego kina, wolę akcję hollywood". Są inne środki przekazu i źródła - owszem, nie znaczy, że należy ignorować ten. Tym bardziej, że muzyka pulsuje gdzieś wysoko między książkami a filmami - pozostawia naprawdę sporo miejsca do popisu dla słuchacza. W dodatku z nich wszystkich daje największą szanse na odnalezienie nawiązań do swojego życia. Jeśli chodzi o twoje podejście do niej: bez wyrzutów mogę powiedzieć, że się uwsteczniłeś - nie wyrosłeś.

Jeżeli chodzi o samą głupią muzykę - jak najbardziej na tak. Sam sporo takiej słucham. Różnica polega na tym, że jednak mimo wszystko w tej sferze można znaleźć coś lepszego, niż to:
(Wybrane momenty - bez obaw, nie są wyrywane z kontekstu):
"Pounds of weed, sour d
 That medical for my allergies
 In the hotel with your girl
 For ‘bout a week, shootin’ a shower scene"

"Juicy J, the new skywalker, I’ll put your hoe in a body auction"

"Y’all niggas shit, I’m still going strong"

"Your girlfriend coming home with me
 And when she alone with me, she gonna suck dick and she don’t spit
 Or I’mma put that bitch back on the streets
 I’m kicking it with girls that be going bi
 Cause their pussy is the best and their head fire"
Naprawdę? To takie plucie muzyce w twarz. Szmuglowanie gówna do człowieka przez głośniki. Wiem, że to nie jest twój flagowy przykład takiego utworu (a przynajmniej mam taką nadzieję), ale dziwię się - bo głupi nie jesteś - że zwyczajnie nie masz na taką papkę wyjebane.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
https://www.youtube.com/watch?v=9E4pZcbKvqc

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#2911 2013-10-09, 22:22(Ostatnia zmiana: 2013-10-09, 22:27)
"Wyrośnięcie" to najgorsze słowo jakiego mogłeś użyć. To tak jak powiedzieć, "wyrosłem z czytania książek" czy "wyrosłem z dojrzałego kina, wolę akcję hollywood". Są inne środki przekazu i źródła - owszem, nie znaczy, że należy ignorować ten. Tym bardziej, że muzyka pulsuje gdzieś wysoko między książkami a filmami - pozostawia naprawdę sporo miejsca do popisu dla słuchacza. W dodatku z nich wszystkich daje największą szanse na odnalezienie nawiązań do swojego życia. Jeśli chodzi o twoje podejście do niej: bez wyrzutów mogę powiedzieć, że się uwsteczniłeś - nie wyrosłeś.

Muzyka to przede wszystkim rozrywka. Jeśli ktoś za sprawą muzyki chce przekazać jakieś poważniejsze treści no to, no sorry, wychodzi zazwyczaj z tego spory przerost ambicji nad środkiem wyrazu, który jest zwyczajnie ograniczony. Z resztą, co takiego istotnego można przekazać podczas kilkominutowej kompozycji muzycznej? Nie róbmy z tego jakiegoś poważnego biznesu.

W dodatku z nich wszystkich daje największą szanse na odnalezienie nawiązań do swojego życia.

Ja w swoim życiu widzę obecnie więcej powiązań do murzyńskich piosenek niż do jakichś neurotycznych piosenek rocka progresywnego i jest mi z tym zdecydowanie zajebiście :ok:.

Naprawdę? To takie plucie muzyce w twarz. Szmuglowanie gówna do człowieka przez głośniki. Wiem, że to nie jest twój flagowy przykład takiego utworu (a przynajmniej mam taką nadzieję), ale dziwię się - bo głupi nie jesteś - że zwyczajnie nie masz na taką papkę wyjebane.

Kiedy ja właśnie lubie nawijanie o dziwkach, pieniędzach, ćpaniu, chlaniu i ruchaniu białych kobiet. Nie widzę w tym nic złego ani gorszego od słuchania "normalnej" muzyki. Właśnie w rapie zawsze najlepsza była ta wolność formy i nie dawania jebania o to jak zostanie to odebrane przez wszystkich. Ten dystans, którego brakuje większości osób otoczonych wokół kucmuzyki. Może to zwyczajnie dla ciebie zbyt poważny biznes. Mnie śmieszy sama głupota i ironia tekstów typu P"ounds of weed, sour d, That medical for my allergies".  Podziwiam to, że mimo takiej monotematyczności i zdebilenia treści udaje im się utrzymać kawałek w niezłych muzycznych ryzach, bo dla mnie przede wszystkim brzmi to fajnie.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
https://www.youtube.com/watch?v=brecMZGToLE

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytat: Thoro
Nie róbmy z tego jakiegoś poważnego biznesu.
Może to zwyczajnie dla ciebie zbyt poważny biznes.
Moja pozycja najbardziej niezdecydowanej dziwki na forum jest zagrożona.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Kurwa degustatorzy muzyki jakieś się znaleźli.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Sawik
Cytat: ThoroNie róbmy z tego jakiegoś poważnego biznesu.Cytat: ThoroMoże to zwyczajnie dla ciebie zbyt poważny biznes. Moja pozycja najbardziej niezdecydowanej dziwki na forum jest zagrożona.
Nie. Ty jesteś tylko zwyczajnym idiotą, bo nie możesz wyczuć użycia tego samego zwrotu w dwóch różnych kontekstach. Z resztą, nie będę rozmawiał z lamuskiem, któremu z samej twarzy bije że ktoś mu wyrządził w szkolę wielką krzywdę.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
https://www.youtube.com/watch?v=5GgybkFSABI

macie kuhwy

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytat: SawikCytat: ThoroNie róbmy z tego jakiegoś poważnego biznesu.Cytat: ThoroMoże to zwyczajnie dla ciebie zbyt poważny biznes. Moja pozycja najbardziej niezdecydowanej dziwki na forum jest zagrożona. Nie. Ty jesteś tylko zwyczajnym idiotą, bo nie możesz wyczuć użycia tego samego zwrotu w dwóch różnych kontekstach. Z resztą, nie będę rozmawiał z lamuskiem, któremu z samej twarzy bije że ktoś mu wyrządził w szkolę wielką krzywdę.
Jaka dojrzała odpowiedz.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Sawik
Cytat: ThoroCytat: SawikCytat: ThoroNie róbmy z tego jakiegoś poważnego biznesu.Cytat: ThoroMoże to zwyczajnie dla ciebie zbyt poważny biznes. Moja pozycja najbardziej niezdecydowanej dziwki na forum jest zagrożona. Nie. Ty jesteś tylko zwyczajnym idiotą, bo nie możesz wyczuć użycia tego samego zwrotu w dwóch różnych kontekstach. Z resztą, nie będę rozmawiał z lamuskiem, któremu z samej twarzy bije że ktoś mu wyrządził w szkolę wielką krzywdę.Jaka dojrzała odpowiedz.
W sumie wiele się nie pomylił XD

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytat: Cedric
W sumie wiele się nie pomylił XD
No, gdyby powiedzial w pracy to bylaby w sumie prawda :lol2:

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

0 użytkowników
Do góry