ModyDoGier 22593 66

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 17.07.2010 roku

Wyświetleń 22593

Odpowiedzi 66

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
[quote author=kazzmir link=topic=10814.msg103855#msg103855#msg103855#msg103855 date=1279496661dpisałem wokasowi że taka wymiana banerowa nie ma sensu, bo ma być ona dla obopólnej korzyści, a w tym wypadku jest to korzyść tylko dla Nich, no i myślę że dobrym rozwiązaniem będą wymiany banerowe z stronami które mają co najmniej 1/3 naszych statystyk odwiedzin i odsłon
w przypadku tM ok 1200 odwiedzin i 15 tysięcy odsłon :)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zdunek nie samymi statystykami człowiek żyje... Przecież nagle wszyscy użytkownicy nie rzucą się na inną stronę, bo został umieszczony banner. Ja nie widzę problemu, aby wstawić sam banner. Jeśli by się potwierdziły twoje przypuszczenia, że więcej zyskują niż my, to zawsze można usunąć banner.

taka wymiana banerowa nie ma sensu, bo ma być ona dla obopólnej korzyści
W takim wypadku nigdy się z nikim nie dogadamy, bo zawsze ktoś będzie stratny.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ModyDoGier
#22 2010-07-19, 11:31(Ostatnia zmiana: 2010-07-19, 11:33)
W takim wypadku nigdy się z nikim nie dogadamy, bo zawsze ktoś będzie stratny.
]

Kto byłby stratny w przypadku umieszczenia naszego baneru na gildii, polteru, strefie rpg, isimlonie i na odwrót?

Jest różnica między "współpracą" z organami o pokrewnej tematyce, którą może zainteresować target strony przeciwnej a zwykłym wspieraniu konkurencji, do tego raczkującej. W każdym razie z mojego punktu widzenia sprawa nie jest zamknięta a żaden banner o niczym nie przesądza. Wokas nadal może przecież współpracować z ludźmi z tego forum, opracowywać artykuły i inne materiały w celu wzbogacenia swojej strony jeśli taka wola i przypuszczam, że wyjdzie na tym lepiej niż na wymianie obrazkiem.

Swoją drogą wie ktoś co się dzieje z tym typem z wieży razararazracha ratzingera co przyszedł tu kiedyś i chciał wchłonąć nasze forum w imie wspólnego dobra? :lol2: ?

sauron
  • Gość

sauron
Gość

ModyDoGier
#23 2010-07-19, 12:03(Ostatnia zmiana: 2010-07-19, 12:40)
thoro czytaj... to zdunek sugeruje że tm będzie stratne bo my mamy 15k odsłon w jakimś bliżej nieokreślonym czasie a on nie. zdunek ty się powinieneś zastanowić nad swoim życiem i tym żeby nie mieszać interesów z nadobowiązkowymi zajęciami bo kiedyś się pogubisz. zmień też tą żenującą nazwę skina.

Cytat: Zdunek link=topic=10814.msg103884#msg103884#msg103884#msg103884 date=1279533824dpisałem wokasowi że taka wymiana banerowa nie ma sensu...
[/quote

pierdole takiego root admina... niech ktoś ma odwagę coś z tym zrobić

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

ModyDoGier
#24 2010-07-19, 14:36(Ostatnia zmiana: 2010-07-19, 14:52)
Można by banalnie łatwo zrobić licznik przekierowań pomiędzy bannerami (zarówno ile osób klika na nasz, jak i na ich) - na podstawie tych statystyk można by po kilku tygodniach/miesiącach zdecydować czy ma to sens :)  
Jednak niestety podejrzewam że nie.

@Kazzmir - wydaje mi się że można tu patrzeć właśnie nie na ilość odwiedzin, ale na efektywną korzyść obu stron, czyli ilość przekierowań w obie strony. Wtedy nie będzie ryzyka niewykorzystania potencjalnie dobrej okazji. A trzeba jednak pamiętać że współpraca z powstającą konkurencją może także zaszkodzić w przyszłości ;)

sauron
  • Gość
tm od początku było niezależne, ale odcinanie się od innych ze względu na ilość odwiedzin jest głupotą. przecież chodzi o głupie butony a zdunek zachowuje się jakby chodziło o sprzedaż licencji czegoś co nie jest jego a jest dobrem ogólnym. TO NIE TWOJE FORUM.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
jak zwykle robienie z byle gówna dysputy na tygodnie :lol2:

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
[quote author=kazzmir link=topic=10814.msg103902#msg103902#msg103902#msg103902 date=1279553768bo nie wiem czy liczył na to że jedna osoba z kilku się zgodzi, no nie ważne
ja jestem przeciwny i jak Thoro napisał, to może być przyszła konkurencja, w tym momencie startująca, ale nie wiem czy jest sens wspierać ją chociażby z tego powodu
dodatkowo my na tym kompletnie NIC nie zyskamy,
jak pokazuje
http://www.speedtest.pl/wycena.html
mają odwiedziny ok 20 userów na dzień, statsy z tego nie są jakieś dokładnie ale co nieco o tym mówią, chociaż coś mi mówi że większość z nich to i tak teraz ludzie z tM :D  
speedtest wycena trochę zawyża wyniki tM, no ale z analitycs wynoszą ok 1400 userów/dzień(przed chwilą sprawdzałem)

no nawet pomińmy kwestię statystyk, ale niech ktoś mi powie gdzie tam jest zakładka partnerzy, lub gdzie ma być, jeśli będzie dorzucona jako dodatkowy element w górnej belce i dopiero po najechaniu pojawi się link do partnerów, to skuteczność(pomijając ilość odwiedzin) będzie zerowa
zaś na tM, na dole forum, skuteczność jest na pewno większa, gdyż co jakiś czas ludzie zaglądają na shoutboxa ;)

Kazz wiem że lubisz robić na przekór wszystkiemu co powiem, no nie ważne, tylko wymień mi chociaż jeden plus, jakąś korzyść z tej wymiany banerem

PS: Jak tak marudzisz, to masz z powrotem swoje uprawnienia na forum ;)

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Panowie, teraz nie mam czasu bo po żonę muszę jechać :)  ale jak wrócę to wkleję Wam staty z unikalnych userów i odświeżeń strony.
PS: Nigdy nie powiedziałem że strona jest długo w internecie.
PS2: Fajnie tutaj macie na tym forum, chyba będę częściej wpadał :)  i dawał głupie tematy na długie dyskusje.

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy

CO prawda to prawda, z odsłonami jest cienko, ale moi "odwiedzacze" wchodzą, ściągają i uciekają. Obecnie pracuje nad tym jak ich by zatrzymać na dłużej. I dlatego kilka dni temu powstało forum, co tłumaczy pustki na nim.
Gdybyście jednak nie wierzyli w screeny to adminowi dam na chwile pasy do statystyk i sam sobie wejdzie i zweryfikuje.
Chciałbym dzisiaj wiedzieć na czym stoimy i albo zakończyć rozmowę na NIE albo na TAK.
Prosiłbym bym wobec tego admina o ustosunkowanie się do tego. Bedę tutaj około 21.00 i wtedy wstawię Wasz buton jak będzie na TAK.
Pozdrawiam wszystkich biorących udział w dyskusji :)

sauron
  • Gość
wg mnie nie musisz niczego udowadniać, nie rozumiem argumentów zdunka co takiego tracimy, nie wiem, thoro pewnie robi tego butona, czekam na nas w odpowiednio niewielkim rozmiarze i jak reszta nie będzie miała nic przeciwko można się wymienić

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: kazzmir link=topic=10814.msg103977#msg103977#msg103977#msg103977 date=1279556894
wg mnie nie musisz niczego udowadniać, nie rozumiem argumentów zdunka co takiego tracimy, nie wiem, thoro pewnie robi tego butona, czekam na nas w odpowiednio niewielkim rozmiarze i jak reszta nie będzie miała nic przeciwko można się wymienić
nie chodzi o tracenie czegoś, po prostu nic nie zyskujemy
chociaż statystyki są wyższe niż myślałem

wokas, jeśli się zgodzimy to w jakim miejscu będzie button?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

ModyDoGier
#32 2010-07-19, 20:44(Ostatnia zmiana: 2010-07-23, 14:14)
A tak sobie teraz myślę.. Forum dopiero zakładacie, a jakby je połączyć z TM? Zyskaliby wszyscy

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
VSQ bardzo dobry pomysł. Jeśli będę mógł liczyć na pomoc z Waszej strony w rozwoju portalu (mody, poradniki) to zgadzam się.
Ja wstawiam właśnie Wasz buton, proszę admina jak chce tej wymiany o wstawienia mojego (zmniejszonego) u Was.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

ModyDoGier
#34 2010-07-19, 21:19(Ostatnia zmiana: 2010-07-19, 21:21)
PS2: Fajnie tutaj macie na tym forum, chyba będę częściej wpadał :)  i dawał głupie tematy na długie dyskusje.

Tu zawsze jest fajnie także postaw sobie to forum za wzór solidnej i zwartej społeczności dla swojego portalu :lol2:

Obecnie pracuje nad tym jak ich by zatrzymać na dłużej

Pisz więcej artykułów, wywiadów, recenzji, zapowiedzi przybliżających projekty i scenę modderską. Moda można ściągnąć gdziekolwiek jednak zanim do tego dojdzie chciałbym wiedzieć co ściągam, na co warto czekać a co wyjdzie w najbliższym czasie.

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Właściwie to założeniem było zbudować serwis jedynie z modami, poradnikami i kodami. Na więcej niestety nie mam czasu (rodzina itp) to co robię jest moja pasja. Bardziej lubię budować serwis i wypozycjonować go dobrze niż pisać nudne artykuły w których nie jestem za dobry :)
Gdyby jednak znalazła się osoba która pomoże w pisaniu artykułów to jestem skłonny zmienić formułę którą sobie założyłem.

A propo, wstawiłem Wasz buton, trochę go rozciągnąłem bo tak mi odpowiada, jeśli Wam to przeszkadza to dajcie znać lub podeślijcie buton w większych rozmiarach.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
czy czasem portal naszego forum nie miał być w produkcji?

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

ModyDoGier
#37 2010-07-20, 08:45(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 08:50)
hymm jestem w szoku, od maja robię podobny (niemal identyczny) portal, w dodatku tutaj również zastosowana jest joomla, dodając do tego hasło "od graczy dla graczy"; może to zbieg okoliczności w co wątpię, coś za dużo tych przypadków.
Mój portal jak dobrze pójdzie wystartuje z początkiem sierpnia, jak na razie prace trwają na forum RI: pisanie zapowiedzi, recenzji itp. Bądź co bądź miło poznać konkurencję.
pzdr i życzę powodzenia.

draker

draker

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy

draker

ModyDoGier
#38 2010-07-20, 11:23(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 11:48)
Przepraszam, że tutaj piszę tego posta, jednak kontakt z administracją ModyDoGier.pl jest bardzo utrudniony, a widzę, że ktoś z redakcji tego serwisu tu się udziela.

Więc tak - ModyDoGier splagiatowały niestety moją stronę bez żadnej zgody. Pliki z naszego downloadu, opisy, screeny i linki zostały skradzione, np:

http://modydogier.pl/index.php/download/view.download/41/295 - http://modbase.pl/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=94&view=view.download&catid=17&cid=377 (my opublikowaliśmy plik 12.07, oni 19.07...)

http://modydogier.pl/index.php/download/view.download/41/296 - http://modbase.pl/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=94&view=view.download&catid=17&cid=286

http://modydogier.pl/index.php/download/view.download/36/294 - http://modbase.pl/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=94&task=view.download&catid=16&cid=386

Resztę wystarczy poszukać - oczywiście wszystkie pliki były u nas pierwsze, a ja nie wydawałem zgody na publikację w zewnętrznych serwisach. Na dodatek ich serwis korzysta z tych samych rozwiązań, co my - Joomla, jDownloads, template tego samego autorstwa (tyle, że my trochę pozmienialiśmy w kodzie, a nie korzystamy z gotowców...). Na niektórych screenach widać jeszcze nasze logo : >

Co do potwierdzenia tego co piszę w poście, załączam screeny statystyk. Zresztą wystarczy zobaczyć ilość pobranych plików, 3000+...

Jedyne o co proszę autora serwisu to skasowanie wszystkich plików, które bez naszej zgody zostały dodane do waszego downloadu. Dziękuje i przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale jak już mówiłem, kontakt jest bardzo utrudniony.

Dodam też, iż na prawdę nie współpracujemy w żaden sposób z modydogier.pl, lecz jedynie z oficjalną stroną o serii Grand Theft Auto - GTASite.pl (udostępniamy im dział download), jakby ktoś miał wątpliwości co do wiarygodności.

Link do statystyk

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Abstrahując od fake wokasa, kazz wg mnie ma 100% racji. Wielkie, komercyjne forum tM... Z tego co pamiętam raczej od początku właśnie z takim postrzeganiem fanowskich społeczności walczyliśmy. Jednak najdziwniejsze jest to, że ludzie nadal myślą, że tu się robi jakieś mody.

Poza tym kto odpowiada za wizerunek tm: właściciel (ken?) czy społeczność? Tak tylko pytam bo w sumie nie wiem jak to teraz wygląda.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry