Szkoła po gimnazjum 76837 297

O temacie

Autor

Zaczęty 23.02.2010 roku

Wyświetleń 76837

Odpowiedzi 297

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh

Toworish

Szkoła po gimnazjum
#120 2013-04-17, 23:13(Ostatnia zmiana: 2013-04-17, 23:16)
Hmm super, chłopak pójdzie od razu do liceum/technikum i na studia i co po tym będzie umiał prócz teorii? myslisz że zaraz po studiach mechatroniki będzie mógł pójść i do jakiegoś zakładu czy czegoś i powiedzieć "Wypierdalać bo ja mam pomysł i go zastosujemy" myk nawet jak na coś wpadł po prostu jebnął się o jedną cyferkę w obliczeniach pokazał projekt został wyśmiany, nie mówiąc o tym że Wyjebali by go z tamtąd od razu, zresztą jaki mechanik po technikum czy po studiach złoży ci furę lepiej niż ten który skończył zawodówę? hmm no tak żaden a może nie masz auta? albo oddajesz je mechanikom po technikum bo lepeij znają teorię ale nie wiedzą gdzie jest przepustnica pod maska, co wie pewni bynajmniej połowa forum, nic ziom kończę miłą rozmowę gdzyż właśnię jutro zapierdalam jako uczeń zawodówki na praktyki składać czyjeś samochody, a ty ziom który pytałeś o szkołę po prostu sam sobię wszystko rozważ jeśli zamierzasz wypierdalać za granicę to zawodowa szkoła ci chyba jest nie potrzebna, ale jeśli zapierdalasz w Polsce to ja wybrałem zawodówę

@Koziek
Skoro tak to wygląda...

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szkoła po gimnazjum
#121 2013-04-17, 23:14(Ostatnia zmiana: 2013-04-17, 23:30)
Zawodówka? Serio? W kwestiach stricte praktyczno-zawodowych:
Technikum vs przeciętne liceum --> technikum
Technikum vs dobre liceum --> liceum
Świetne technikum vs dobre liceum --> problem bogactwa
Jeśli komuś się marzy kariera naukowa wyższego rzędu, wybór jest oczywisty.

Co do kolegi - praktyczna rada.
Jeśli nie wiesz, czy bardziej interesuje Cię ekonomia czy mechatronika, nakurwiaj czystą matematykę jako część wspólną tych dziedzin. Do spraw matematyki lepsze jest, zdaje się, liceum. Problem rozgrywa się teraz między profilem - mat-fiz czy mat-geo?
Fizyka dla mechatroniki czy geografia dla ekonomii? (oczywiście upraszczam).
Raczej mat-fiz - więcej trudnej matematyki i myślenia ścisłego. Wbrew pozorom matematyki jest niesamowicie dużo na wydziałach ekonomicznych (np. równania różniczkowe), zaś specjalizacje w stylu ekonometria mogą wykorzystać w pełni Twój potencjał informatyka/ściślaka. Z kolei wiedza społeczno-geograficzna nic Ci nie da, gdybyś poszedł na mechatronikę.

Jeśli chcesz iść na mechatronikę, szykuj się na długą wyprawę na politechnikę wielkiego miasta.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Mieszka na zadupiu, więc technikum.

Pozdrawia uczeń technikum informatycznego na zachodnim zadupiu, aka "Rojo bendzie mial curke czy syna? Fajny filmik nagrau.".

Zapomniałem, gimbus jestem :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Hmm super, chłopak pójdzie od razu do liceum/technikum i na studia i co po tym będzie umiał prócz teorii? myslisz że zaraz po studiach mechatroniki będzie mógł pójść i do jakiegoś zakładu czy czegoś i powiedzieć "Wypierdalać bo ja mam pomysł i go zastosujemy" myk nawet jak na coś wpadł po prostu jebnął się o jedną cyferkę w obliczeniach pokazał projekt został wyśmiany, nie mówiąc o tym że Wyjebali by go z tamtąd od razu, zresztą jaki mechanik po technikum czy po studiach złoży ci furę lepiej niż ten który skończył zawodówę? hmm no tak żaden a może nie masz auta? albo oddajesz je mechanikom po technikum bo lepeij znają teorię ale nie wiedzą gdzie jest przepustnica pod maska, co wie pewni bynajmniej połowa forum, nic ziom kończę miłą rozmowę gdzyż właśnię jutro zapierdalam jako uczeń zawodówki na praktyki składać czyjeś samochody, a ty ziom który pytałeś o szkołę po prostu sam sobię wszystko rozważ jeśli zamierzasz wypierdalać za granicę to zawodowa szkoła ci chyba jest nie potrzebna, ale jeśli zapierdalasz w Polsce to ja wybrałem zawodówę
no teraz to już pierdolisz.
po studiach on nie będzie naprawiał samochodów. on będzie je projektował.
piszesz trochę niezrozumiale, jak na tępaka z zawodówki przystało, więc tyle ci odpowiem.
A poza tym, na studiach jest praktyka. tak dla twojej informacji.

makin' bacon

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szkoła po gimnazjum
#124 2013-04-17, 23:34(Ostatnia zmiana: 2013-04-17, 23:37)
No to problem - szanse na dostanie się na sensowną ekonomię/mechatronikę po technikum to wielkie wyzwanie.
Nic z przedmiotów zawodowych nie przyda mu się ani tu, ani tu. Na ekonomię ani trochę. Na mechatronikę - bardzo teoretycznie tak, ale: a) brak kadry b) brak środków c) brak przedmiotów d) brak zainteresowania większości uczniów tą specjalizacją.
Mechatronika wymaga olbrzymiego zaplecza teoretycznego i szerokiej wiedzy z paru specjalności - właściwie to studia niemalże interdyscyplinarne - więc pomijając samą kwestię wysokich progów na rekrutacji, należy sporo umieć.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
i chuj że zarobię 2000 miesięcznie, a wiesz jak ciężko jemu się będzie dostać do roboty na której się zna?
Może niech idzie w moje ślady? Ja się tam o robotę nie boję.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kyro, pokaż mi swoje towary

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Welcome!

https://www.youtube.com/watch?v=7oXx0qwe0wc

What are you buying? What are you selling? Gotta lots of good things on sale stranger.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Gdzie tu miejsce na kreatywnosć, samorozwój, zainteresowania?

Gnije z ludzi i studentów marzycieli, którym wydaje się że po ich super "ambitnych" studiach czeka ich powyższe.
Osobiście w dupie mam tą wasza kreatywność, "samorozwój" i zainteresowania dostępne i tak tylko dla nielicznego procenta pracujących. Wystarczy mi dobry hajs a resztę zorganizuje poza robotą. Mówi to człowiek pracujący kilka miesięcy w roku i zajmujący się tym co robi. Te słynne zainteresowania i samorozwój.

Po raz kolejny:  :lol2:  

Mieliśmy już tu takiego jednego na forum.

Gówno nie wybór oczywisty. Nic nie jest oczywistym wyborem, gdy jesteś gównem mającym 16 lat a przed tobą stoi decyzja dotycząca twoich dalszych losów, czy być może całego życia. Człowiek w tym wieku dopiero się kształtuje i w związku z tym najczęściej te marzenia o poważnej karierze naukowej pozostają marzeniami, bynajmniej nie ze względów lenistwa.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Gnije z ludzi i studentów marzycieli, którym wydaje się że po ich super "ambitnych" studiach czeka ich powyższe.
Osobiście w dupie mam tą wasza kreatywność, "samorozwój" i zainteresowania dostępne i tak tylko dla nielicznego procenta pracujących. Wystarczy mi dobry hajs a resztę zorganizuje poza robotą. Mówi to człowiek pracujący kilka miesięcy w roku i zajmujący się tym co robi. Te słynne zainteresowania i samorozwój.
racja, człowiek interesujący się taką dziedziną jak mechatronika będzie się nią zajmował bez studiów, geniusz kurwa.
Pierdolisz i tyle. Życie to nie tylko zarabianie forsy. Znaczy w sumie to tak, ale zawsze można ją zarabiać zajmując się czyms interesującym, ciekawym i dającym pole do popisu swojej kreatwności.

Po raz kolejny: :lol2:  
to taka alegoria była, no ale tak, prafcify menrzczyzna bierze wszystko dosłownie, nie?

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Znaczy w sumie to tak, ale zawsze można ją zarabiać zajmując się czyms  interesującym, ciekawym i dającym pole do popisu swojej kreatwności.  

Życie to tylko praca?:pokerface:

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Życie to tylko praca?
do zycia potrzebujesz pieniedzy. pieniadze zarabiasz pracujac.

wydaje mi sie ze osoba naprawiajaca samochody jest wazniejsza od tej projektujacej nowe.

nie wiem nawet czego post dotyczyl, ale ci ktorzy wykonuja najprostsze prace sa najardziej potrzebni.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
do zycia potrzebujesz pieniedzy. pieniadze zarabiasz pracujac.  

Z postu Farena wynika że  interesujące, ciekawe i dająe pole do popisu swojej kreatwności rzeczy można robić tylko w pracy.

nie wiem nawet czego post dotyczyl, ale ci ktorzy wykonuja najprostsze prace sa najardziej potrzebni.                                      

Dokładnie, ale wiadomo że domorosłych menadżerów, prezesów itd. nie brakuje.:lol2:  Inna sprawa to stawki w wielu z tych podstawowych zawodów, chociaż np taki hydraulik nie ma źle.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
ale z tego co mowil gothic3689054227906533 to on lepiej sprawdzi sie w nie-najprostszej pracy. a zreszta skad u was wszystkich wzial sie tepy podzial na roboli i prezesow?

makin' bacon

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Mieliśmy już tu takiego jednego na forum.
No. Miał szansę startować do plebiscytu (:F ) na najlepszego studenta Zjednoczonego Królestwa, jest od czasu rozpoczęcia studiów niezależny finansowo, ludzie sami zgłaszają się do niego, żeby robił u nich doktorat. No i życie w cywilizowanym kraju, chociaż na wypizdowie.

Podpowiedź: jest obrzezany i lubi grzyby.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ma rudą brode, śmieszny uśmieszek, jest niski, a na dodatek przyjeżdża czasem do chujolandii. W dodatku rozkłada genom kretoszczurów.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I ma 50 lajków na facebooku za chujową dysertację.

gothic1210
  • Gość
No dobra. Dzięki panowie. Trochę mi to rozjaśniło. Wybiorę albo liceum o profilu politechnicznym (rozszerzona matma i informatyka), albo to technikum ekonomiczne. Później i tak trzeba iść na studia na Politechnikę Świętokrzyską a tam są obydwa kierunki więc może mi się przez te 3-4 lata wyklaruje co bym bardziej wolał robić.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
pierdol szkołe

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ma rudą brode, śmieszny uśmieszek, jest niski, a na dodatek przyjeżdża czasem do chujolandii. W dodatku rozkłada genom kretoszczurów.
A ty wyglądzasz jak Mięsny Jeż.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry