Szkoła po gimnazjum 76570 297

O temacie

Autor

Zaczęty 23.02.2010 roku

Wyświetleń 76570

Odpowiedzi 297

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A byłeś w mat-geo-hist czy mat-geo-inf?
Mat-geo. W mojej klasie nikt raczej nawet nie myślał o zdawaniu historii, szczególnie po dwóch latach z ultrakatolicką nacjonalistką.
Max jest 200.
100 za test, do 72 za 4 oceny liczone (polski, matma i 2 zależne od profilu) do 6 za średnią, 2 pkt za pasek, 2 pkt za #msgote author=koziek link=topic=9029.msg84367#msg84367 date=1267135375]A byłeś w mat-geo-hist czy mat-geo-inf?
Mat-geo. W mojej klasie nikt raczej nawet nie myślał o zdawaniu historii, szczególnie po dwóch latach z ultrakatolicką nacjonalistką.
Max jest 200.
100 za test, do 72 za 4 oceny liczone (polski, matma i 2 zależne od profilu) do 6 za średnią, 2 pkt za pasek, 2 pkt za zasługi dla szkoły#msgote author=koziek link=topic=9029.msg84367#msg84367 date=1267135375]A byłeś w mat-geo-hist czy mat-geo-inf?
Max jest 200.
100 za test, do 72 za 4 oceny liczone (polski, matma i 2 zależne od profilu) do 6 za średnią, 2 pkt za pasek, 2 pkt za , resztę można zdobyć za konkursy. 210 mógł mieć tylko licząc jeszcze test z angielskiego, który się nie liczy.
Może teraz każda szkoła liczy po swojemu?
Ale wy chyba podstawa, oni rozszerzenie?
Wszyscy podstawa. Rozszerzenie można było pisać jak ktoś wybrał, nie wiem jakie mieli wyniki. Z podstawy byli gorsi od nas.
Że tak przytoczę czyjąś opinię #msgote author=koziek link=topic=9029.msg84367#msg84367 date=1267135375]A byłeś w mat-geo-hist czy mat-geo-inf?
Max jest 200.
100 za test, do 72 za 4 oceny liczone (polski, matma i 2 zależne od profilu) do 6 za średnią, 2 pkt za pasek, 2 pkt za na geo idą ludzie, którzy nie wiedzą, co chcą robić w życiu albo nie mają zainteresowań#msgote author=koziek link=topic=9029.msg84367#msg84367 date=1267135375]A byłeś w mat-geo-hist czy mat-geo-inf?
Max jest 200.
100 za test, do 72 za 4 oceny liczone (polski, matma i 2 zależne od profilu) do 6 za średnią, 2 pkt za pasek, 2 pkt za   ;p
W Polsce fakt, geografia nie jest przydatna na praktycznie żadnych studiach (często nawet na stricte geograficznych kierunkach bardziej liczy się fizyka). W UK z tego co widzę jest inaczej, bardzo dużo osób idzie studiować na kierunki związane z geografią i są to raczej niemałe wydziały.
A geografia to najnudniejszy przedmiot, sto razy ciekawsza jest fizyka i biologia.
GIIIIIIIIIIIIIIIIIIŃ!!!

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szkoła po gimnazjum
#81 2010-02-25, 23:10(Ostatnia zmiana: 2010-02-25, 23:11)

A. u mnie jest mat-geo-inf, dlatego mają C i inne takie.

Może teraz każda szkoła liczy po swojemu?
No way, chyba że prywatne szkoły albo jakieś dzikie klasy językowe, gdzie jeszcze się taki wewnętrzny test. I tam faktycznie, dodaje się pkt. z ich testu, ale zwykłych olać nie mogą.

Wszyscy podstawa. Rozszerzenie można było pisać jak ktoś wybrał, nie wiem jakie mieli wyniki. Z podstawy byli gorsi od nas.
U mnie by chyba taką klasę rozwiązali, ja się nie dziwię, że masz uczniów klas humanistycznych za baranów :D
Jak to kiedyś moja matka rzekła 'bądź humanistą, a nie uczniem klasy humanistycznej!'

GIIIIIIIIIIIIIIIIIIŃ!!!
Fiza i biola lepsza!  ;p

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fiza i biola lepsza!  :D
Lepsza, nie lepsza, ale nie pozwolę pluć na Matkę Ziemię domorosłym filozofom! ;p

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Powiedział Kyro- Obrońca Matki Ziemi i domorosły filozof ;p

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja przynajmniej nie pluję ;p

Mark Twain

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszedłem do liceum na profil artystyczny z grafiką komputerową. Klasa składa się początkowo z 18 osób. Tak pojebanej gromadki nigdy nie widziałem. Była dziewczyna na wózku, 2 malutkie dziewczynki z dysortografią i dysleksją, mały chłopek który gadało tym że zniszczy świat, facet który zamiast kciuka miał powyginany palec wskazujący a w miejscu palca wskazującego miał zwykłą gładką skórę, dziewczyna która miała jedno normalne oko a drugie zawsze patrzyło w inną stronę i 3 pewnych siebie zacofanych cfaniaczków którzy otwarcie się wyśmiewali z reszty klasy (oczywiście nikt z tym nic nie robił, a reszta udawała że to jest fajne) Po prostu jebane przedszkole. Po miesiącu 2 osoby się wypisały. Ja wytrzymałem pół roku mając nadzieje że jakoś stan klasy się zmieni, ale zrezygnowałem i też się wypisałem. Razem ze mną inna dziewczyna z tej klasy. 3 następne osoby zainspirowane przez nasze odejście też chcą uciec. Jednej się już udało. Klase najpewniej na następny rok szkolny rozwiążą.
Więc jakoś kiepsko mi się patrzy na technika/licea z takim niby fajnymi na pierwszy rzut oka profilami.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Fisher, a jak Ty się przedstawiałeś na tle klasy?  Bez ręki czy bez oka?  ;(

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem kurzajkę na palcu, to się liczy?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Poszedłem do liceum na profil artystyczny z grafiką komputerową. Klasa składa się początkowo z 18 osób. Tak pojebanej gromadki nigdy nie widziałem. Była dziewczyna na wózku, 2 malutkie dziewczynki z dysortografią i dysleksją, mały chłopek który gadało tym że zniszczy świat, facet który zamiast kciuka miał powyginany palec wskazujący a w miejscu palca wskazującego miał zwykłą gładką skórę, dziewczyna która miała jedno normalne oko a drugie zawsze patrzyło w inną stronę i 3 pewnych siebie zacofanych cfaniaczków którzy otwarcie się wyśmiewali z reszty klasy (oczywiście nikt z tym nic nie robił, a reszta udawała że to jest fajne) Po prostu jebane przedszkole. Po miesiącu 2 osoby się wypisały. Ja wytrzymałem pół roku mając nadzieje że jakoś stan klasy się zmieni, ale zrezygnowałem i też się wypisałem. Razem ze mną inna dziewczyna z tej klasy. 3 następne osoby zainspirowane przez nasze odejście też chcą uciec. Jednej się już udało. Klase najpewniej na następny rok szkolny rozwiążą.
Więc jakoś kiepsko mi się patrzy na technika/licea z takim niby fajnymi na pierwszy rzut oka profilami.

miałem znajomego, który przeszedł do nas z technikum informatycznego. ich nauczyciel miał sieć sklepów komputerowych a do szkoły chodził "nauczać" tylko po, aby mieć co robić. zamiast prowadzić lekcje grał na cymbałkach i keyboardach na zapleczu mając w dupie ostrzeżenia dyrektora i reszty  :lol2: . w szkole powszechne było stawianie oceny "zero", wypraszanie z lekcji, prace fizyczne/mycie kibli za godz. opuszczone a większość osób to były szablonowe nerdy, które potrafiły się śmiać.. płakać pół semestru gdy np. potrąciłeś się o automat do kawy, gdy był na korytarzu tłok. w ogóle bardzo rozrywkowa szkoła. kiedyś  byłem tam raz na praktykach i potknąłem się o jakąś głupią linkę budowlaną. później mi grożono :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Chuj w to że dwuletni odkop ale wolałem niepotrzebnie nie zakładać kolejnego tematu a ten wydał mi się najodpowiedniejszy.

Mam zamiar po gimbazie iść do technikum na informatykę, opcje jakie biorę pod uwagę to:
  • Bydgoszcz, 42 km od domu, godzina jazdy autobusem- szkoła Hogwart
  • Nakło, pół godziny jazdy z przesiadką - technikum im. Staszica
  • Tu opcja niepewna- Lipsk, Saksonia, Technik informatyk
Z tą ostatnią opcją musiałbym pogadać z siostrą mieszkającą w Halle czy by mnie nie zakwaterowała i jakby miała wyglądać moja edukacja tam.

Co polecacie, co uważacie za najlepszą opcję?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Szkoła po gimnazjum
#91 2012-03-22, 22:19(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 22:20)
Propsy, propsy za odkop! Chrzań tą całą informatykę. Wyjeżdżaj do Lipska i na hydraulika. Będziesz zarabiał 2 razy tyle co informatyk w Polsce. :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Tych szkół im. Staszica jest od wuja w Polsce.  :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Szkoła po gimnazjum
#93 2012-03-22, 22:33(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 22:52)
Propsy, propsy za odkop! Chrzań tą całą informatykę. Wyjeżdżaj do Lipska i na hydraulika. Będziesz zarabiał 2 razy tyle co informatyk w Polsce. :D

A kto mówi że byłbym informatykiem w Polsce?

Biorąc pod uwagę że w Niemczech idąc do technikum już podpisujesz umowę o pracę:

Programista 3 lata doświadczenia
Niemcy         Polska

45-55 tys.      18-24 tys.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
do niemiec, w tej chwili. kurde czemu ja mieszkam w centrum polszy :< ZAZDROSZCZE CI MALY SKUHWYSYNIE

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Popieram, spierdzielaj na zachód do szwabów. Sam bym to zrobił, ale  nie mam tyle szczęścia co ty

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mnie ciekawi tylko reakcja siostry na tą propozycję

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Szkoła po gimnazjum
#97 2012-03-22, 23:42(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 23:42)
Gratuluję. Ja mogę se co najwyżej pojechać na stopa zwiedzić Obwód Kaliningradzki.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Szkoła po gimnazjum
#98 2012-03-22, 23:55(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 23:56)
W każdej szkole po otworzeniu drzwi do kibla na korytarzu powstaje mgła z dymu papierosowego że nożem ją można ciąć. W zawodówkach drzwi idą z dymem, szyby znikają pod oporem lecących koszów na śmieci, 16-latki z brzuchem mieszkają z chłopakiem bo wyprowadziły się od rodziców, nauczyciele biorą uczniów za fraki i napierdalają nimi o ziemię, a jeden ziomek na nk pierdolił że jest taki, że może przyjść kiedyś i zajebać całą szkołę nożem i nie ma w jego sercu miłości.
A w technikach każdy staje się miękkim fiutkiem, jeden kumpel pił w czasie gimnazjum u mnie w szkole co tydzień, a teraz 2 godziny nieobecności to dla niego limit. Ja mam koło 30-tu. Nieusprawiedliwionych. W zawodówkach mają po 100.

Suwalskie realia madafak fristajla, ya man, brudny wschód trzyma cię za wory.

O twoich realiach się naczytałem

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zostałem poproszony o wypowiedź w tym temacie ale to chyba całkowicie zamyka już temat :lol2:

Tych szkół im. Staszica jest od wuja w Polsce.  :lol:
Ja nawet nie wiem kto to jest. Aż sprawdzę.

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry