Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135661 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135661

Odpowiedzi 3617

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Jaki jest sposób na Kamiennego Strażnika? To chyba najcięższy przeciwnik jakiego spotkałem, o łuku nie ma mowy, a ze zręcznością na poziomie 113 i Betty zadaje mu minimalne obrażenia. On mnie ma na dwa hity, pieprzony stwór przebija się ciągle przez moje ciosy. Powiedzcie jak ich załatwić, bo bez zabicia ich nie posunę za bardzo fabuły, a poza tym zależy mi na expie :)  dodam, że zwojów mam za mało na taką liczbę strażników.

Mafcio

Mafcio

Użytkownicy
posty68
Propsy1
  • Użytkownicy
Bardzo łatwo, idziesz do Domu Uczonych (to ten w kanionie) i skręcasz w lewo. Najlepiej to kup szybkiego śledzia i szybko idziesz do takiego ołtarza gdzie leży Młot Adanosa. Dzięki niemu na hita zgarniasz strażników.

BrokenStar Team

Zapraszam na stronę!

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Broń przy której pisze kruszenie zadaje dużo kamiennym strażnikom :)

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Xardas pójdzie do Słonecznego Kręgu jeśli zostałeś awansowany w danej gildii. Czyli np. Strażnika zostaje Paladynem, Najemnik Łowcą smoków itp.

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Wiedzie gdzie jest klucz do pomieszczenia w ktorym siedzi Gomez??

Dawidphx

Dawidphx

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jedno głupie pytanie. Kiedy powstanie finalna wersja spolszczenia?

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Finalna wersja powstanie wtedy, kiedy zostanie ukończona, więc nie spodziewałbym się jej zbyt prędko.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu

Regynild
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#608 2010-04-17, 10:48(Ostatnia zmiana: 2010-04-17, 10:48)
Tak, wiceszefem

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Siemka wie ktoś może jak zwiększyć efekty graficzne  itp bo u mnie nie idzie.... jak wróce do menu gry to i tak jest tak jak poprzednio a prawie na najnizszych detalach to bardzo kiepsko sie gra więc bardzo prosze o pomoc.... :)

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
A po restarcie gry nic się nie zmienia? Bo właśnie wiele osób raportuje taki błąd, a ja nie mogę na razie sprawdzić go, gdyż nie mam Gothic`a zainstalowanego.

Ale chyba nie jest aż tak źle, gra dobiera odpowiednią rozdzielczość, a zasięg widzenia zwiększ klawiszami F1-F4.

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Cytat: Regynild link=topic=8984.msg92448#msg92448 date=Apr 17 2010, 10:55 AM\'
A po restarcie gry nic się nie zmienia? Bo właśnie wiele osób raportuje taki błąd, a ja nie mogę na razie sprawdzić go, gdyż nie mam Gothic`a zainstalowanego.

Ale chyba nie jest aż tak źle, gra dobiera odpowiednią rozdzielczość, a zasięg widzenia zwiększ klawiszami F1-F4.

właśnie nic sie niezmienia w normalnym gothicu jak wcisnołem enter to np rozdzielczosc sie zmienila a tam to tylko taki pusty dzwięk i nic sie nie dzieje  a na najmniejzej mozliwej rozdzielczosci zle sie gra ...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
No to chyba będziemy potrzebować jakiegoś dobrego skryptera, żeby się temu przyjrzał. Jeśli ktoś byłby chętny i czuł się na siłach żeby załatwić ten problem to niech pisze w tym temacie

Mafcio

Mafcio

Użytkownicy
posty68
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak zostać guru? Gor na Kosh może mnie na strażnika przyjąć, ale u Idola Orana nie ma wyboru aby zostac guru... Wie ktoś jak ten problem rozwiązać? Bo szkoda mi wydanej many

BrokenStar Team

Zapraszam na stronę!

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Żeby zmienić ustawienia trzeba wejść w Gothic.ini i tam jest mnóstwo różnych opcji. Uwaga! Nie zmieniać jakichś zaawansowanych, jeśli jest się newbie. Ja tak zrobiłem i miałem mnóstwo błędów, crashy itd. Ustawiłem sobie tylko rozdzielczość i max widoczność i to wystarczyło. Jak ktoś chce się bawić to proszę bardzo.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja mam do Was pytanie ...

Jakim cudem w ogóle udaje Wam się przejść grę skoro w pierwszym rozdziale na początku nie możemy zabić nawet wilka.
Poszedłem właśnie z Laresem po ornament i wielka LIPA. Kościotrupy i strażnik ornamentu leją go bez problem ...

Natomiast ja muszę grać na kodach "kill" bo inaczej nie mam szans, żeby popchnąć fabułe do przodu.

Czy w następnych rozdziałach poziom rozgrywki jest już troche bardziej zbalansowany?

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
zapewne każdy oszukuje grę i gra na kodach bo inaczej nie jest w stanie przejść gry:DDD
Ciekawy jestem czy gra ktoś w ogóle bez kodów??? ale wątpię!!!
A z tym wilkiem to przesadzasz troszkę bo da go się pokonać ale nie jest łatwo, natomiast mając magię wilk nie jest żadnym przeciwnikiem:)))

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Spróbuj pokonać wilka na 3 poziomie.

Przede wszystkim jeśli chodzi o ten mod to zamiast profesjonalnego spolszczenia powinni stworzyć patch który poprawia wszystkie błędy.

Potwory są za bardzo przypakowane w te grze, a postacie które Ci towarzyszą często padają gdy zaatakuje wataha wilków lub kościotrupów.

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
A mi wręcz przeciwnie bardzo mi się podoba że poziom jest extremalnie trudny, dzięki temu jest duża satysfakcja z gry i nie uważam że poziom jest przesadzony a co do wilka to można go i nawet na 3 poziomie pokonać:lol2:   Wolę grę jeśli będę się męczył z wilkiem nawet kilka minut niż jak miałbym go jednym uderzeniem zabić

gra jest tylko dla miłośników gothica, ale jeśli ktoś uważa że poziom jest przesadzony to po prostu nie musi w nią grać

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Ja tam nie mam większych problemów z walką, fakt na początku było trudno, ale po prostu trzeba wiedzieć jak rozwijać postać. Na start dobry jest łucznik, dojść do 30 agility i poziomu strzelec, połazić po terenie i zabijać potwory oraz bandytów ze skarp, trudno dostępnych miejsc etc. Zachowywać scrolle, trzymać gotówkę na lepszy sprzęt, bić handlarzy a później rzucać na nich "Zapomnenie". Po jakimś czasie kombinowania dojdziesz do przyzwoitego poziomu. Jak masz problemy na początku to radzę olać potworki, pójść do Khorinis i porobić zadania. Po osiągnięciu 6 levela powinieneś już spokojnie ubijać słabszych przeciwników.

0 użytkowników
Do góry