Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135667 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135667

Odpowiedzi 3617

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Ja też jestem za wydaniem bety 2,5. Tylko usuńcie całkiem tą drażliwość NPC. Za wykonanie zadanie "Krwawe kielichy" musiałem zapłacić około 30000 szt. zł. bo jak tylko włamywałem się do domu, właściciele budzili się i musiałem wielką kare u Andre płacić. Musiałem wtedy sobie niestety pomóc kodami.

Ta a ja na samym początku jak chciałem wziąć questa, to Cassia mi powiedziała, że nie da mi tej misji bo jestem poszukiwany w Khorinis i mam zapłacić karę 0_o jakieś kuriozum. Olałem sprawe, długo nie płaciłem, aż wkońcu postanowiłem uregulować rachunki. Od dawna miałem kielichy i zadowolony z nadchodzącej nagrody załapałem zonka kiedy zobaczyłem, że nie mam kwestii dialogowej z Cassią -_-

Bonecrusher

Bonecrusher

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Tu chyba 100% jest nieczytelne a nie 90%.Bez urazy ale to translator by lepiej przetłumaczył.Nawet do polskich dialogów są złe napisy.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
hmm... skoro tak twierdzisz to może wydaj własną wersję tłumaczenia, zobaczymy jak Ci to wyjdzie, a co do źle przetłumaczonych polskich kwestii z podstawki to nie widzę żadnego problemu przecież masz polski dubbing, no chyba że jesteś głuchy to wtedy jesteś usprawiedliwiony.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam podstawowe pytanko: Jak przejść do drugiego rozdziału? Jeśli pogadam z hagenem (z kodami bo gram nekromantą i nie wiem nawet jak dostać się do ratusza) to mówi mi że mam najpierw pomóc magom wody zakładam że chodzi o misje z krukiem w jarkendarze ale aby dostać się do jarkendaru musze być w wodnym kręgu natomiast aby się do niego dostać to musze oprócz zadania z zaginionymi przekazać wiadomość hagenowi a on mówi to co wcześniej napisałem (że musze pomóc magom wody) i tak powstaje błędne koło  ;)  . Próbowałem już różnych opcji ale nic nie działa. Już nie wiem co mam robić POMOCY ;)

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam podstawowe pytanko: Jak przejść do drugiego rozdziału? Jeśli pogadam z hagenem (z kodami bo gram nekromantą i nie wiem nawet jak dostać się do ratusza) to mówi mi że mam najpierw pomóc magom wody zakładam że chodzi o misje z krukiem w jarkendarze ale aby dostać się do jarkendaru musze być w wodnym kręgu natomiast aby się do niego dostać to musze oprócz zadania z zaginionymi przekazać wiadomość hagenowi a on mówi to co wcześniej napisałem (że musze pomóc magom wody) i tak powstaje błędne koło  :(  . Próbowałem już różnych opcji ale nic nie działa. Już nie wiem co mam robić POMOCY ;(
Musisz udać się z Laresem do Magów Wody. Wykonaj zadania dla nich, potem odeślą Cię do Vatrasa aby pozwolił ci wstąpić do wodnego kręgu. No i musisz pogadać z Hagenem, który zleci Ci misję "Tajemnice Portalu" po wstąpieniu do kręgu Vatras da ci list, zanieś go Saturasowi i idź do Jarkendaru.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Aha ok dzięki . Już wiem w czym popełniałem błąd, jak szukałem 3 ornamętu (tego z cavalornem co zabrali paladyni) to pytałem się o niego hagena a on nie miał żadnych opcji dialogowych dlatego myślałem że mam jakiegoś buga zamiast tego trzeba bylo pójść do lotara teraz już wszystko działa ;(

BabciaPierog

BabciaPierog

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Tu chyba 100% jest nieczytelne a nie 90%.Bez urazy ale to translator by lepiej przetłumaczył.Nawet do polskich dialogów są złe napisy.

To było tłumaczone translatorem, nigdy by tak szybko nie wyszło jakby trzeba było ręcznie. Tam jest bardzo dużo tekstu do tłumaczenia, poza tym raczej nie dałoby się tak źle przetłumaczyć, tłumacząc ręcznie. Poza tym samo kopiowanie tekstu do i z translatora kosztowało sporo pracy, a do tego majaczek i reszta musieli się naprawdę napracować, a ty tylko potrafisz narzekać, sam coś, zrób, a nie tylko byś liczył na gotowce, w życiu tak nie ma.

Poza tym czy może mi ktoś powiedzieć kim lepiej się gra(łatwiej ;( ): nekromantą czy magiem wody :( ?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Poza tym czy może mi ktoś powiedzieć kim lepiej się gra(łatwiej ;( ): nekromantą czy magiem wody :( ?

Nekromantą gra się trudno, ale idzie ujechać, do czasu aż osiągnie się 4 krąg, wcześniej ma raczej nędzne czary. Runa z uriziela sieje prawdziwe spustoszenia, podobnie oba 6 poziomowe zaklęcia. Wszystkie 3 są troszkę powolne za to obszarowe i bardzo skuteczne. Przydatne okazuję się jeszcze rój, ale tylko na ludzi i poszukiwaczy.

Mag wody ma chyba najlepsze 5 poziomowe zaklęcie - gejzer, szybkie i zabójcze. 3 gejzery na 1 włócznie ciemności poszukiwacza. Storm to wolniejsza acz troszkę skuteczniejsza wersja ognistej burzy. Mnie osobiście nie przypadł do gustu. Można ewentualnie użyć lodowej fali i wtedy storma, albo po kolei wykańczać gejzerem.

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Tak sobie powoli gram, gram i zastanawiam się gdzie jest ten nekromanta, co ma mnie  nauczyć języka Lang. Wiem tylko, że gdzieś w GD

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Tak sobie powoli gram, gram i zastanawiam się gdzie jest ten nekromanta, co ma mnie  nauczyć języka Lang. Wiem tylko, że gdzieś w GD

Podobno jest w wieŻy mgieł z g1 ale nie wiem na pewno bo nie sprawdzałem :lol2:

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Poza tym czy może mi ktoś powiedzieć kim lepiej się gra(łatwiej 10.gif): nekromantą czy magiem wody bleh.gif?

Ja grałem niekromantą i po nauczeniu się takiej jednej specjalnej umiejętności od Xardasa siałem spustoszenie. To taki skill, który zjada ci HP a nie mane, więc nie trzeba ładować w siłę duchową i oszczędza się dużo punktów nauki. Oczywiście w wersji 1.5 jest dużo trudniej, bo HP ci automatycznie po osiagnięciu lvla nie rośnie.

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Podobno jest w wieŻy mgieł z g1 ale nie wiem na pewno bo nie sprawdzałem :P

Owszem, zadekował się w podziemiach wieży mgieł, dostęp tylko od strony morza - jaskinia na prawo od plaży gdzie wypoczywają znużeni morską podróżą orkowie. Dobrym pomysłem byłoby zwiedzania tamtych terenów, jak i penetrowanie orkowych posterunków przy palisadzie z ulu-mulu na plecach.

HP nie rośnie również w rebalance... Mimo wszystko polecałbym inwestowanie w manę ;]  Korzystanie z życia przy rzucaniu zaklęć w walce z hordą stworków typu, wilk i wyżej, albo więcej niż dwoma orkami tudzież z orkowymi snajperami to samobójstwo <_<

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
To było tłumaczone translatorem, nigdy by tak szybko nie wyszło jakby trzeba było ręcznie. Tam jest bardzo dużo tekstu do tłumaczenia, poza tym raczej nie dałoby się tak źle przetłumaczyć, tłumacząc ręcznie. Poza tym samo kopiowanie tekstu do i z translatora kosztowało sporo pracy, a do tego majaczek i reszta musieli się naprawdę napracować, a ty tylko potrafisz narzekać, sam coś, zrób, a nie tylko byś liczył na gotowce, w życiu tak nie ma.

Poza tym czy może mi ktoś powiedzieć kim lepiej się gra(łatwiej ^^ ): nekromantą czy magiem wody ;p ?
dokladnie bylo roboty na 4 ludzi na ponad 2 tygodnie korzystajac z translatora i innych ulatwien
niektore linijki sa zepsute ale jest ich niewiele (okolo 100 na 57000) w becie1 bylo ich duzo wiecej

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
A na czym dokładnie polega demonologia? Nie miałem przyjemności bycia nekromantą jeszcze.

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
A na czym dokładnie polega demonologia? Nie miałem przyjemności bycia nekromantą jeszcze.

Pozwala przyzywać demony, wymagany 4 krąg magii do stworzenia runy.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Skąd można wziąć ulu-mulu?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Skąd można wziąć ulu-mulu?

Jeżeli dostałeś zadanie od ur-shaka, to na wzniesieniu w pobliżu ławki Ciphera, przy ognisku będzie Tarrok, pomóż mu w walce ze szkieletami i zaoferuj orkowe lekarstwo (orchi potion), w zamian zrobi ulu-mulu, składniki standardowe jak w G1. Oczywiście musisz posiadać odpowiednie umiejętności łowieckie.

W razie czego...
Spoiler
B-->MARVIN-->insert itmw_2h_orcprestige

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Ulu-Mulu możesz zrobić dopiero po otrzymaniu zadania chyba od 9 opiekuna. Tego co stoi na skrzyżowaniu farm. Musisz iśc od Ur-Shaka i jeżeli wykonałeś wcześniej zadanie "Ur-Shak" to rzuć na niego zaklęcie zapomnienia a znowu stanie się przyjazny. Reszta tak jak opisuje ropuszek.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Aha dzięki tak tylko chciałem wiedzieć na przyszłość,  jestem dopiero w 1 rozdziale więc do 9 opiekuna mi jeszcze daleko :lol2:  . Może miał by ktoś jakieś rady jak zdobyć troche wiedzy w 1 rozdziale bo jeszcze mi sporo brakuje a już nie wiem skąd wziąść :lol2:

Mafcio

Mafcio

Użytkownicy
posty68
Propsy1
  • Użytkownicy
Który trzeba mieć poziom, aby ten staruch Xardas poszedł do słonecznego kręgu?

BrokenStar Team

Zapraszam na stronę!

0 użytkowników
Do góry