Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2118411 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2118411

Odpowiedzi 3617

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Kilka pytań od nowego:

1. Jaki bulid jest najlepszy na tego moda? Ogólnie chciałbym zrobić łucznika bo w NK to jest easy mode a tutaj zbyt łatwo to nie jest, ale zbroje mają wymagania co do siły, także nie wiem...
2. Jak wypadają kusze? Dalej są takimi padakami jak w NK? Od jakiego współczynnika zależy ich dmg?
3. Warto dołączyć do jakiejś starej gildii, czy tylko nowe mają tutaj sens? Głównie chodzi mi o nowe questy.
4. W NK gdy bandyci Dextera się na nas rzucą pomaga nam Greg. Tutaj zostajemy sami. Bug? Uprzedzając pytania: Tak, zrobiłem jego wszystkie questy i powiedziałem, gdzie Dexter się ukrywa.
5. Gdzie jest Elvrich? Tam, gdzie był teraz jest obóz myśliwych.

5. Tam gdzie był magiczny golem. Pójdź tylko trochę dalej. Trochę niżej zobaczysz namiot. Tam się czają ci bandyci

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Metryped

Metryped

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Ech, zapomniałem całkowicie o Skipie... Dzięki wszystkim za rady.

EDIT:

Mam już 50 PN odłożonych bo nie wiem w co iść... Zbroje wymagają sporej siły, ale dzięki zręczności mogę korzystać z łuków i kradzieży kieszonkowej. Kurdę, nie wiem. Robienie hybrydy raczej mija się z celem, bo punktów jest i tak mało

Jeszcze kilka pytań.

6. Kto oprócz Thorbena i kogoś tam z gildii złodziei może mnie nauczyć otwierania zamków? Pierwszy nie chce, bo muszę mu przynieść księgę Lhemara, drugi nie chce bo muszę najpierw ukraść pierścień Constantina, ale jak mam to zrobić bez znajomości kradzieży? Lehmara nie mam jak zaatakować, ani otworzyć ukrytej skrzyni w jego domu.

7. Jest jakiś sposób na to przegięte przewraźliwienie npców? Musiałem używać cheatów bo ktoś mnie zauważył przez ścianę gdy obrabiałem skrzynie w magazynie portowym. Nie mówiąc o telepatii rodem z archiwum x...

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
6. Kto oprócz Thorbena i kogoś tam z gildii złodziei może mnie nauczyć otwierania zamków? Pierwszy nie chce, bo muszę mu przynieść księgę Lhemara, drugi nie chce bo muszę najpierw ukraść pierścień Constantina, ale jak mam to zrobić bez znajomości kradzieży? Lehmara nie mam jak zaatakować, ani otworzyć ukrytej skrzyni w jego domu.

co do thorbena, to pożycz od lemara trochę kasy i będzie chciał cię stłuc jak długu nie oddasz, zacznij w końcu kombinować zanim napiszesz coś na forum

7. Jest jakiś sposób na to przegięte przewraźliwienie npców? Musiałem używać cheatów bo ktoś mnie zauważył przez ścianę gdy obrabiałem skrzynie w magazynie portowym. Nie mówiąc o telepatii rodem z archiwum x...

wiesz co to czar "urok" czy coś w tym stylu?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
gdzie jest lucian w 1 zadaniu od opiekunow ?gdzie jest lucian w 1 zadaniu od opiekunow ?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gdzie jest lucian w 1 zadaniu od opiekunow ?

gdzie jest lucian w 1 zadaniu od opiekunow ?

Jaskinia w dolinie przy wieży Xardasa - tam gdzie na samym początku jest Lester.

dmaul007

dmaul007

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
najlatwiejszy sposob na nauke otwierania zamkow to nauka u ramireza :p. tez sie nadzialem na to, ze skrzynia u constantino jest zamknieta, ale tak bylo w podstawce gothica. tutaj jest normalnie, zwyczajnie otwarta, a przynajmniej ja tak mialem ;). bo w sumie byloby bez sensu, zeby ramirez uczyl nas otwierania zamkow, dopiero gdy wykonamy zadanie, ktore tego wymaga :p. takze tworcy moda pomysleli o tym ;).

Locker

Locker

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
1.Jak dostać się do fortu paladynów ?
2.Gdzie jest pierścień Ulfa ?
3.W którym rozdziale mogę liczyć na lepszą szatę maga wody ?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
1. W miarę postępów w fabule Hagen sam da ci do niej dostęp i przy okazji jakieś tam zlecenie.
2. Póki co nie odpowiem, tą wiedzę muszę sam uzupełnić.
3. Coś koło 4/5. Prawdopodobnie nawet dostaniesz ją w tym samym momencie, w którym dostałbyś najlepszą szatę maga ognia - tuż po rytuale odnowienia oka innosa.

Edit : Ja też mam pytanie do graczy, którzy coś jeszcze z returninga pamiętają. Mógłby mi ktoś przypomnieć tak ogólnikowo bez szczegółów, z jakimi korzyściami wiąże się w późniejszym etapie rozgrywki przyłączenie do poszczególnych gildii ? Rzecz jasna podstawowe gildie tj. magów ognia, paladynów i najemników można pominąć, chodzi mi głównie o nekromantę, strażnika bractwa/guru i maga wody. Byłbym wdzięczny i poleciałby props.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Locker

Locker

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
Dostałem teraz Cięzko szate maga wody  po nauczeniu się 4 kręgu magi .

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Mam pewne pytanie czy wersja slash and craft 2 działa z auto spolszczeniem zastanawiam się bo w tej wersji jest naprawionych dużo błędów pewnie między innymi maska śniącego będąc guru nie mogłem jej nałożyć i inne rzeczy a wszyscy grają pewnie na sac 1.1 .Narobione jest tych wersji i nie wiadomo która jest najbardziej aktualna i działa z auto spolszczeniem,może ktoś by zrobił porządek na tym forum i wszystko posegregował najważniejsze rzeczy i pliki a stare usunął? aha i może jakaś małą instrukcja co do instalacji wersji sac 2 bo na dimellu jest jakaś z podmianą plików bez wersji exe i nie wiem o co z tym chodzi.

Cy łatka lub wersja F2 działa na sac 1.1 bo napisał majaczek że trzeba mieć full pack sac 2?

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak rozpoczyna się ten mod ? Bo nie wiem czy mi działa prawidłowo czy nie.A nie chce mi się zaczynać gry na serio jeśli się nie udało.U mnie na początku jest rozmowa z Xardasem, tak jak w normalnej wersji gothica.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#2971 2013-01-02, 19:06(Ostatnia zmiana: 2013-01-02, 19:08)
Jeśli Bezimienny ma na sobie same gacie, Xardas zamiast przewracać kartki idzie sobie usiąść na fotelu a książki czyta coś w stylu poszukiwacza, to mod ci działa.

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam,aktualnie jestem w dolinie cieni,przeszukałem całą doline i znalazłem kuszę 1500 dmg,amulet ur-khana(chyba tak się nazywa),starą magiczną księgę(gdzie jest przepis na nałądowanie oka gniewu),oko gniewu(bynajmniej tak powiedział mi ur-khan) oraz miecz 200 dmg oraz krew orka i demona,naładowałem oko na stole alchemicznym po czym udałem się do kręgu beliara by przywołać czarnego smoka ale miałem tylko w opcjach wyboru "koniec",pomyślałem,że jest to związane z tym,że mam -140 u beliara i "nadrobiłem" to zabijając ludzi ale to też nic nie dało,teraz moje pytanie brzmi czy zrobiłem coś źle podczas tego procesu,czy może zapomniałem o czymś kluczowym co jest potrzebne do przywołania? może jakbym jeszcze raz oko naładował ale nie mam kodu na krew demona i orka,jakby ktoś miał któryś z tych kodów prosił bym o podanie,proszę o odpowiedź :)

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
1. W miarę postępów w fabule Hagen sam da ci do niej dostęp i przy okazji jakieś tam zlecenie.
2. Póki co nie odpowiem, tą wiedzę muszę sam uzupełnić.
3. Coś koło 4/5. Prawdopodobnie nawet dostaniesz ją w tym samym momencie, w którym dostałbyś najlepszą szatę maga ognia - tuż po rytuale odnowienia oka innosa.

Edit : Ja też mam pytanie do graczy, którzy coś jeszcze z returninga pamiętają. Mógłby mi ktoś przypomnieć tak ogólnikowo bez szczegółów, z jakimi korzyściami wiąże się w późniejszym etapie rozgrywki przyłączenie do poszczególnych gildii ? Rzecz jasna podstawowe gildie tj. magów ognia, paladynów i najemników można pominąć, chodzi mi głównie o nekromantę, strażnika bractwa/guru i maga wody. Byłbym wdzięczny i poleciałby props.
Co do nekromanty i maga wody to trzeba do nich dołączyć bo inaczej nie dostaniesz się do Lorda Hagena :D

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,aktualnie jestem w dolinie cieni,przeszukałem całą doline i znalazłem kuszę 1500 dmg,amulet ur-khana(chyba tak się nazywa),starą magiczną księgę(gdzie jest przepis na nałądowanie oka gniewu),oko gniewu(bynajmniej tak powiedział mi ur-khan) oraz miecz 200 dmg oraz krew orka i demona,naładowałem oko na stole alchemicznym po czym udałem się do kręgu beliara by przywołać czarnego smoka ale miałem tylko w opcjach wyboru "koniec",pomyślałem,że jest to związane z tym,że mam -140 u beliara i "nadrobiłem" to zabijając ludzi ale to też nic nie dało,teraz moje pytanie brzmi czy zrobiłem coś źle podczas tego procesu,czy może zapomniałem o czymś kluczowym co jest potrzebne do przywołania? może jakbym jeszcze raz oko naładował ale nie mam kodu na krew demona i orka,jakby ktoś miał któryś z tych kodów prosił bym o podanie,proszę o odpowiedź :)

Z iloma orkami rozmawiałeś w tym obozie duchów ? Z tego co pamiętam, sam miałem problem i dopiero jak zagadałem z drugim orkiem ( w zbroi herszta )to poszło to dalej .

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
[/quote]
Co do nekromanty i maga wody to trzeba do nich dołączyć bo inaczej nie dostaniesz się do Lorda Hagena :D
[/quote]

O tym jak najbardziej wiem, jednak niezupełnie o to mi chodziło. Raczej o to, co się dzieje (jakieś nowinki w dialogach, jakieś alternatywy przejścia poszczególnych misji, jakieś premie związane z umiejętnościami) już PO PRZYŁĄCZENIU SIĘ do danej gildii. Doszedłem do wniosku, że póki co pogram sobie nekromancką hybrydą (nekromanta ze średnim wyszkoleniem wojowniczym i kilkoma złodziejskimi umiejętnościami) i chwilowo przynajmniej (drugi rozdział, górnicza dolina) gra się miodnie i o wiele lepiej niż samym pustym nekromantą czy innym magiem.

Tak przy okazji - dobrym rozwiązaniem jest NARESZCIE wyregulowane skradanie i doliczanie punktów obrażeń za zadanie ciosu "z nienacka". Chociaż z łucznictwem i kusznictwem można by to i owo poprawić, m.in. celność, bo irytuje wystrzelenie dziesięciu strzał zanim chociaż jedna trafi cel.

Chciałbym także spytać, czy spotkał się ktoś z błędem dotyczącym run, np takiej "kradzieży energii" ? Bo zrobiłem tą runę, mam drugi krąg magii,dużo większą od wymaganej ilość many, w runę wyposażyć się w ekwipunku mogę, a gdy próbuję jej użyć, to pojawia się tylko animacja ładowania czaru (bezi coś tam kręci rękoma) jednak nie ma ani tekstury czaru ani nie następuje wystrzelenie ładunku. To samo ze szponem beliara przerobionym na runę. Prosiłbym o odpowiedź. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jeśli chodzi o błędy z runami, to nie ma co się dziwić to jest beta i ten błąd nie został niestety poprawiony. Jednak w wersji finalnej wszystko będzie działać na 100%.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kochani mam do Was pytanie i prośbę zarazem.
W sieci jest paczka Vurt's Gothic II Graphics Overhaul Paczka jest naprawdę super ale w najnowszej v.07 z tym modem się gryzie. Na 3 dośc poważne zmiany w modzie dwie były znośne ale trzecia rozwaliła moda. Te dwa lekkie problemy to np. brama do Górniczej Doliny została przesunięta do przodu powodując to iż można było przez nią przejśc nie posiadając klucza, w drugim przypadku zniknął most do Fortu Paladynów ale przejście dalej istniało, za trzecim razem tekstury zabudowały cała przestrzeń tam gdzie jest Prychająca Istota (Smoczy Zębacz) w modzie szło się ścieżką do jaskini w paczce tekstur nie było tego bo mod zabudował własnymi teksturami ścieżkę i nie dało się przejść. Dalej już nie sprawdzałem i zacząłem moda od początku. Sprawdzałem na v06 i było tak samo.

A pytanie to czy ktoś potrafi wyodrębnić tektury roślin z Vurt (żadne inne paczki nie zmieniają tekstur roślin chodź zainstalowałem chyba z 5 różnych) bądź ma odpowiednią wiedzę aby dopasować tą paczkę do aktualnej wersji rebalanced.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
https://rapidshare.com/#!download|831p4|116131432|AddonTexturPack%20z%20polskimi%20fontami.rar|213063|0|0
Tu masz tekstury, które działają z modem i są ładne i zmieniają rośliny :)

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Jak tam stoi profesjonalne spolszczenie? Idzie coś do przodu,może podacie jak stoicie w procentach?

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry