Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2384724 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2384724

Odpowiedzi 3617

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
220-40=180-masa zabijania poszukiwaczy=dużo mniej na minusie-płacenie za każdym razem 500 złociszy za 1 karmę=Szansa na posiadanie wystarczającej karmy u Innosa by wykonać qesta z Gomezem.

Chyba za zabicie takich postaci jak Kreol, Pani cienia, Władcy orków jak ten z doliny cieni, ten co ma kamienia by wejść do świątyni śniącego,tych z Jarkędaru, tych przed zamkiem w górniczej dolinie i Hos-packa też się dostaje punkty dodatnie u Innosa.
Po prostu zastosuj się do zabijania tych stworzeń, a może przed wypłynięciem na Irdorath uzbierasz dość karmy

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Nie pamiętam, ale czy zmiana gildii kodem na maga ognia nie gwarantowała tutaj sukcesu? Trochę niezbyt to uczciwe, ale na pewno najprostsze.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy jeżeli mam Returninga to mogę bez problemu instalować inne mody ? czy musze odinstalować i ponownie zainstalować GIINK ?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Najlepiej od nowa zainstaluj gothica i go skopiuj do jakiegoś innego miejsca. W jednym będziesz miał mody a w drugim returninga. :ok:

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#3304 2013-02-07, 19:42(Ostatnia zmiana: 2013-02-07, 19:42)
Job twojo mać. Hagrid jeszcze dobrze w miarę powiedział, ale post lisa był na tyle błędny, ze wyjebałem. Hagrid trochę za dużo roboty. Najlepiej skopiować cały folder i wywalić .ini i .mod moda :ok:  i po problemie. Instalujemy mody do kopii folderu :ok:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Mam prośbe mogłby mi ktoś wytłumaczyć co mam zrobić w 9 zadaniu opiekuna z strony rosyjskiej dowiedziałem sie tlko tyle że musze iść do ur-shaka, ale nie wiem gdzie a nie wiem tez jak zdobyc ulu mulu mogłby mi ktos wytłumaczyc co mam zrobić pokolei ?

dawideu12

dawideu12

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
Mam prośbe mogłby mi ktoś wytłumaczyć co mam zrobić w 9 zadaniu opiekuna z strony rosyjskiej dowiedziałem sie tlko tyle że musze iść do ur-shaka, ale nie wiem gdzie a nie wiem tez jak zdobyc ulu mulu mogłby mi ktos wytłumaczyc co mam zrobić pokolei ?

no ja też akurat sie zastanawiam co zrobić w tym zadaniu ale chyba chodzi o czarne kryształy napewno je widziałeś z resztą ulu mulu raczej powinieneś mieć bo chyba że nie wykonywałeś misji do świątyni śniącego ale jak nie masz to tu masz kod na ulu mulu ITMW_2H_ORCPRESTIGE

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
jeśli chodzi o czarne kryształy to owszem znalazłem chyba 3 albo 4 przypadkowo a misji o której wspominasz nie wykonywałem faktycznie mozesz cos więcej o niej powiedziec ?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Aby zdobyć ulu-mulu musisz:
Spoiler
Udać się do miejsca gdzie w G1 była świątynia śniącego, dostać wpis w dzienniku,wrócić do Xardasa, Porozmawiać z Urs-hackem który jest w pobliżu wieży Xardasa z G1 na wzgórzu przy ognisku. Potem musisz znaleść Taroka który jest przy jednej z małych wieży w górniczej dolinie. Musisz mu dać lekarstwo które może ci dać Ur-shak lub jeśli już go masz to możesz z tarokiem porozmawiać. A potem musisz znaleść KROTAHK, KHAZ-TAK, DWACHKARR i ORTH-ANTAK tak jak w G1.
Gdy już je masz musisz:
Spoiler
Porozmawiać z Ur-shackiem o orkach z klanu skały. Chyba że już to zrobiłeś wcześniej. Musisz tam iść. Kojarzysz wejście do NO w G1 w którym stoją dwa lodowe golemy? Obok w prawo znajduje się ścieszka do krypty z Chromaninem. Na tej ścieszce trochę wyżej są ci orkowie. Niestety ja sam nie mogłem znaleść wejścia do tego obozu więc musiałem użyć kodów. :pokerface:  Gdy tam będziesz poszukaj w namiotach przywódcy i z nim porozmawiaj.
Gdy to zrobisz musisz:
Spoiler
Isć na cmentarzysko orków. Poszujaj tam szamana z imieniem. Porozmawiaj z nim. Musisz potem znaleść czarne kryształy.
Które znajdują się:
Spoiler
1.W jaskini za wodospadem. Tej niedaleko tych dwóch myśliwych z czego jeden może zginąć lub zostać opętanym przez poszukiwaczy.
2.Na bagnie ze smokiem.
3.Jaskinie w której znajduje się ruda dla Węża.
4.Na jeziorze z zatopioną wieżą Xardasa. Nie szukaj przy wejściu do wieży tylko gdzieś przy ścianach zbiornika. Chyba przy wodospadach.
5.W pobliżu Hosh-packa znajduje się góra ze smokiem a z klifu z namiotem Hoś-paćka powinno się widzieć pułki skalne i jaskie na nich w niej jest kryształ.
Po znalezieniu ich musisz:
Spoiler
Wrócić do klanu skałki i szukać takiego wielkiego kryształka czarnego. Musisz załozyć pierścień opiekuna WODY!. Jak je wsadzisz to szukasz takiej drewnianej bramy idziesz za nią a jak skałki się rozsuwają to musisz "użyć" takiej niebieskiej kulki co była w skałkach. Potem bierzesz perłę wody i jak chcesz możesz porozmawiać z przywódcą klanu.
Na sam koniec wystarczy że:
Spoiler
Wrócisz do opiekuna.

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Dziękuje za pomoc niestety znów mam kolejny problem dołaćżyłem do opiekunów rozmawiałem z najważniejszym z horadrimów i ten nakazał mi pokonac jednego z nich ok. Przechodze przez portal to tej komnaty a tam nikogo nie ma próbowalem juz kilka razy myślalem że może gra się zbugowala i wyłączyłem ją ale dalej to samo nie wiem dlaczego ??

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Awangers jeśli wszystko robisz dobrze wejdz w wcześniejszy zapis.

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
raczej wszystko robie dobrze skoro pozwala mi sie zmierzyc z jednym z nich a co do wczesniejszego zapisu to juz probowałem nawet zmieniałem wybór co do żywiołu zakladalem pierścien resetowalem gre poprostu wszystko a tu dalej to samo nikogo w tym pomieszczeniu nie ma gdy przechodze przez portal.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
To często spotykany błąd. Twórcy coś niedopracowali. Jego po prostu nigdy tam nie ma. Jedyny sposób to wpisać na niego kod: insert xor_12206_warriornature

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Returning ma to w sobie, że czasem na początku gry występyje bug z późniejszym rozdziałem czy graniem. Dlatego nigdy nie wiadomo co będzie później.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Jak mam dostarczyć paczkę od Sagitty do Neorasa? Nie mam opcji dialogowej.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem.. Chcę dołączyć do obozu bractwa ale mam problem. A mianowicie:
1. Dostałem zadanie od Baal'a Parveza w Khorinis że mam mu ucznia znaleźć, ja wiem że to Valentino ale nie mam opcji dialogowej u niego z tym zadaniem.
2. Jak mam skłonić do rozmowy ze mną pozostałych Guru?
Zadania od Ball'a Oruna i Tyona zrobiłem.
A i jeszcze
Powie mi ktoś gdzie się pokazuje drugi opiekun? Bo mam kilka przemyśleń co do tej "budowli kamiennej co pojawiła się z nikąd" ale nie chce latać po całej wyspie..

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Mam problem.. Chcę dołączyć do obozu bractwa ale mam problem. A mianowicie:
1. Dostałem zadanie od Baal#msg1070782a Parveza w Khorinis że mam mu ucznia znaleźć, ja wiem że to Valentino ale nie mam opcji dialogowej u niego z tym zadaniem.
2. Jak mam skłonić do rozmowy ze mną pozostałych Guru?
Zadania od Ball#msg1070782a Oruna i Tyona zrobiłem.
A i jeszcze
Powie mi ktoś gdzie się pokazuje drugi opiekun? Bo mam kilka przemyśleń co do tej "budowli kamiennej co pojawiła się z nikąd" ale nie chce latać po całej wyspie..
1. Musisz pobić Valentina i wykonać tym samym mini questa z podstawki, czyli iśc do Regisa który da pierścień i zanieść go Coragonowi Wtedy powinna pojawić się opcja.
2. Żeby Guru zagadali do Ciebie musisz wykonać questa dla Baal Oruna z paczką dla Lariusa.
3. Jest przed wejściem do wieży Xardasa.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Ta budowla znikąd to wieża Xardasa.

Pobij Valentina, porozmawiaj z Regisem, zabierz pierścień i oddaj go Coragonowi. Potem ponownie porozmawiaj z Valentinem i będziesz mógł go zrekrutować.

Ponawiam pytanie:
Jak mam dostarczyć paczkę od Sagitty do Neorasa? Nie mam opcji dialogowej. Muszę zrobić najpierw zadanie z przepisem czy coś?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra dziękuje wam :)  
A mam jeszcze pytanie. Czy prócz zadania od Gerbranta odnośnie zadania Galaharda da się jakoś dołączyć do gildii zabójców?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Gdy zrobisz 2-3 pierwsze misje w straży, to Lord Andre zleci tobie zadanie ze znalezieniem tej gildii zabójców. Potem pogadaj z Cassią, a dalej to będziesz wiedział co zrobić. Jeżeli nie jesteś w straży i jakimś sposobem zbugowałeś misję Gerbranta to nie dojdziesz do ludzi Asmala. Mogę tylko powiedzieć, że można otrzymać od nich bardzo dużo złota ( za początkowe zadania to chyba 500-1000, potem nawet 2000 i dużo expa. )

0 użytkowników
Do góry