Kurde, a jednak na prawdę ta sprawa z PŻ to nie bug tylko zamierzony cel ;x Nie dość, że potwory są jeszcze silniejsze niż w NK to jeszcze dostajemy za nie mniej expa. (mam 5 level i w NK samotny wilk nie sprawiał mi żadnego problemu, a teraz trzeba się z takim męczyć i kombinować, a jak spotkamy dwa to pozostaje tylko ucieczka). Jakby tego było mało to trzeba jeszcze rezygnować ze szkolenia skilli bo trzeba durne PŻ sobie pakować... I jeszcze dochodzi wytrzymałość, która gdy jest na niskim poziomie to uniemożliwia pokonanie niektórych silniejszych przeciwników, bo podczas walki z nimi popełniamy w końcu samobójstwo. No i jeszcze te zwoje przemiany, które wymagają niebotyczne ilości many. Nie wspominając o zwiększeniu trudności kradzieży kieszonkowej, gdyż mając już 45 zręczności nie mogę za cholerę wykonać nawet takiej kradzieży, która jest określana jako dziecinnie łatwa.
Zwiększanie poziomu trudności to fajna sprawa, ale czy to aby nie jest przesadą? Te i jeszcze parę innych mankamentów strasznie zniechęcają do grania, zmniejszają grywalność że tak powiem. W NK był taki złoty środek jeśli chodzi o stopień trudności, teraz to jest już pozycja dla hardkorowców a nie dla normalnych graczy, którzy chcą spędzić miło czas przy grze.
Na chwilę obecną postanowiłem porzucić tego moda i poczekać na finalną wersję spolszczenia, abym mógł zainstalować Rebalance v2.1, może to coś usprawni w tej grze, że będzie się trochę lepiej w to grało, bo teraz to mam po prostu zgrzytanie zębów.