Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2180447 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2180447

Odpowiedzi 3617

Xanatek

Xanatek

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Co zrobić zeby widzieć polskie znaki?

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
O ile grasz na tej pierwszej wersji to polskie znaki są.

W temacie tym "aktualniejszym" (z normalnym spolszczeniem) ktoś dał zmodyfikowaną czcionkę z tego co pamiętam na jakieś 4 stronie.

Powodzenia w grze, jak już dojdziesz do ulepszania zbroi palladyna na X3 to podpowiedź też mi. :D

Xanatek

Xanatek

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś mi dać linka z tą czcionką? Szukam i znaleźć nie mogę...

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Mówiłem 4 strona - http://themodders.org/index.php?topic=18604.msg1060498#msg1060498

A teraz ktoś powie jak tą cholerną zbroję ulepszyć do X3 (palladyna). :<

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
a masz odpowiednie składniki? bo teraz do wykucia 3X będziesz potrzebował 3 krotnie więcej składników do kucia zbroi

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty174
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tłumaczenie z rosyjskiego opisu moda "Ciężki Pancerz Paladyna rudy " :
"Wymagane przedmioty na przekucia 15 sztuk gorąco stali, 10 kawałków magicznej rudy 3smoly, 5 siarki"

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
SIARKA!

To może być to!

DZIĘKI WIELKIE!

A mógłbyś podlinkować skąd to masz?
Bo ja znalazłem linka do jakiegoś poradnika ruskiego to był tylko blank. :< (to chyba było returning,worldofgothic.ru).

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Codemonkey

Dzięki wielkie za tą paczkę. Przed instalacją chciałbym spytać tylko, czy paczka zawiera tłumaczenie to drugie, dokładniejsze, czy to prosto z translatora ?
Jeśli to nie kłopot, to prosiłbym także o wrzucenie dubbingu, bo bardzo chciałbym posłuchać jak ruskim wyszło podłożenie głosu. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty174
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tu znajdziesz wszystko. Sam z tego poradnika korzystam.
link

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Znalazłem buga, albo to problem bo trochę się bawiłem grą.

Jestem w khorinis, uczę się wytrzymałości, mam powiedzmy 50, idę do górniczej, ciągle pisze 50 ale dziwnie szybko ubywa. Wracam do khorinis, idę do nauczyciela wytrzymałości, patrze a ona znowu kosztuje 5 PN czyli zrestartowała mi się do 10. :/

Wie ktoś jak to naprawić. ;/
Będę musiał grać bez wytrzymałości... :x

Skigur

Skigur

Użytkownicy
posty23
  • Użytkownicy
Użyj kodów i sprawa załatwiona :)

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Da się zwykłymi gothicowymi kodami edytować wytrzymałość?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
chyba się da, wpisz edit abilites potem wpisz attribute i możesz się bawić zmienianiem atrybutów

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
No tak ale tam są te podstawowe z Gothica a wytrzymałość została dodana i jej tam nie ma. :x

totylkogra

totylkogra

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Mam pytanie jestem w kanałach khorinis i są te kraty te obok łuku bospera a za tymi kratami widac łuk i kamienną tabliczkę jak się tam dostać ?

z góry dziękuję

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy

Klimek

Klimek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Kurde, a jednak na prawdę ta sprawa z PŻ to nie bug tylko zamierzony cel ;x Nie dość, że potwory są jeszcze silniejsze niż w NK to jeszcze dostajemy za nie mniej expa. (mam 5 level i w NK samotny wilk nie sprawiał mi żadnego problemu, a teraz trzeba się z takim męczyć i kombinować, a jak spotkamy dwa to pozostaje tylko ucieczka). Jakby tego było mało to trzeba jeszcze rezygnować ze szkolenia skilli bo trzeba durne PŻ sobie pakować... I jeszcze dochodzi wytrzymałość, która gdy jest na niskim poziomie to uniemożliwia pokonanie niektórych silniejszych przeciwników, bo podczas walki z nimi popełniamy w końcu samobójstwo. No i jeszcze te zwoje przemiany, które wymagają niebotyczne ilości many. Nie wspominając o zwiększeniu trudności kradzieży kieszonkowej, gdyż mając już 45 zręczności nie mogę za cholerę wykonać nawet takiej kradzieży, która jest określana jako dziecinnie łatwa.

Zwiększanie poziomu trudności to fajna sprawa, ale czy to aby nie jest przesadą? Te i jeszcze parę innych mankamentów strasznie zniechęcają do grania, zmniejszają grywalność że tak powiem. W NK był taki złoty środek jeśli chodzi o stopień trudności, teraz to jest już pozycja dla hardkorowców a nie dla normalnych graczy, którzy chcą spędzić miło czas przy grze.

Na chwilę obecną postanowiłem porzucić tego moda i poczekać na finalną wersję spolszczenia, abym mógł zainstalować Rebalance v2.1, może to coś usprawni w tej grze, że będzie się trochę lepiej w to grało, bo teraz to mam po prostu zgrzytanie zębów.

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Doskonale Cie rozumiem. Według mnie mod też jest przehardkorowany, ale ja jakoś to przetrwałem, nie mówię że do końca uczciwie, bo chyba nie dał bym rady no ale, co to za różnica czy Diego w kolonii ma 1000 hp czy 99999. Teoretycznie ściągając po 1 orku też dałoby się to zrobić, a tak to było szybciej. :D

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
tych którzy narzekają na poziom trudności przypominam że można go wybrać podczas pierwszej rozmowy z xardasem. tym dla których "łatwy" jest wciąż niełatwy polecam poczekać na spolszczenie pro (bo będie działać z v2 i SnC1.1 - a tam jest dodatkowa opcja "bardzo łatwy").

Skigur

Skigur

Użytkownicy
posty23
  • Użytkownicy
Colderr w edit abilities nie ma numeru wytrzymałości ale można sobie poradzić półśrodkiem:
W edit abilities wpisz sobie ileś tam learnpointów (np 9999999999 ;p ), wpisz sobie kod na kilka zbroi łowców smoków (insert itar_djg_h), sprzedaj je i naucz się tej wytrzymałości na nowo. Nadwyżki lp usuń sobie w edit abilities i sprawa załatwiona :)

Btw. potraficie już może podac przybliżoną date wydania ostatecznej wersji spolszczenia :)  ?

0 użytkowników
Do góry