Gothic - sens moddinu gry w roku 2011 107719 322

O temacie

Autor

Zaczęty 17.02.2010 roku

Wyświetleń 107719

Odpowiedzi 322

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
A niechże każdy moduje sobie kurwa co chce. Nie wiem, coś w tym dziwnego? Boicie się o przyszłość forum, którego fundamentem i tak od wielu lat jest słomiany zapał domorosłych, nastoletnich pseudo-twórców? Trzyma się do tej pory, to i będzie przez następne 5 lat. Nie za bardzo wiem nad czym tu się kłócić.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tamte były z pamięci.
Powiedz tylko czy te które już wyszły czy te "w produkcji" też mogą być.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders

orcwarrior
The Modders

Gothic - sens moddinu gry w roku 2011
#302 2011-02-03, 22:45(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 22:45)
Czysto teoretycznie, podejrzewem ze gdybym ok. 5 lat temu za obiekt modowania wybrał sobie M&B zamiast G1 to po przejrzeniu skryptów, kiedy to tutoriale można było znaleść jedynie w obcym języku a internet kosztował ~3zł za godzine, prawdopodobnie szybko wróciłbym do robienia tekstur samochodów z vice city w paintcie

Do M&Bmody wychodzą częsciej gdyż tam biorą się za to porządne osoby, mody tworzy wiele osób, jest duże comunity, ludzie potrafią się dogadać i robić mody w kilka(naście) osób, nie ma takich demotywujących narzędzi.
[/size][/font][/color]
Co nie zmienia faktu że, jezeli twoje umiejetności i ambicję będa zerowe to i wypadku Gothica, jak i M&B gówno osiągniesz.
A co do edytora naprawde nie widzę problemu by zapisać stan zmian co ~10 minut by ewentualny crash nie spowodował jakiegoś załamania psychicznego (W trybie uncompiled save dużego zena zajmuje ~30 sekund).
Nie rozumiem powodu by nakłaniać na modowanie którejkolwiek z tych 2ch pozycji, obie mają swoje słabe strony jeżeli chodzi o prostotę edycji, nie ukrywajmy tego.
Nie wspominając już o tym że wybórem ewentualnej platformy, jeżeli już ktoś chcę modować coś innego niż ulubioną grę (co chyba rzadko się zdarza), powinien raczej paść na coś co jest prostę w modowaniu jeżeli chcemy szybko się czegoś nauczyć nie mając bladego pojecia o tworzeniu gier (np. wspomniany wyżej Crysis). Czy może marzy nam się totalna konwersja silnika, i maksymalna w niego ingerencja bo czujemy sie hardkorami (tu sie nie orientuje, ale dobrym wyborem byłby choćby silnik hl2, czy UDK Engine dla tych z lepszym sprzętem.).

Dalsza dyskusję co lepiej modować uważam za bezsensową, z punktu widzenia kogoś kto chce modować dla skilla, sławy i bogactwa(?) obie pozycje są raczej nie odpowiednie. Na osoby które chcą modować swoją ulubioną grę która jest M&B/Gothic żaden argument raczej nie wpłynie, bo i tak potrafią przeboleć słabe strony tych produkcji, I mimo to zacięcie bronią mocnych stron.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
hmmm..muszę przyznać ci rację orc, kończmy już tą dyskusję lepiej

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No chyba cię główka boli - i gdzie ja sobie posty nabije xD ?

Nie wiem, coś w tym dziwnego? Boicie się o przyszłość forum, którego fundamentem i tak od wielu lat jest słomiany zapał domorosłych, nastoletnich pseudo-twórców?
Oj byś się zdziwił mistrzu ;] Takich ludzi to tylko w dziale 'Pytania/Problemy' ;]

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Mówimy o końcu już od co najmniej dwóch stron, więc może skończmy na prawdę? Niech każdy modduje co chce. Dla jednych to jest lepsze, dla innych tamto, o gustach się nie dyskutuje. Jeszcze raz przypomnijmy sobię nazwę tematu: "gothic - sens moddingu gry w roku 2011" i może odpowiedzmy na pytanie zawarte w tej nazwie a nie spierajmy się co jest lepsze.

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chcesz odpowiedzi? NIC NIE MA SENSU
Ale jeśli już mam coś zrobić przed śmiercią to niech to będzie coś co lubię robić ;] AMEN

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
No i tak ma być.:cool:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
do gothica nie ma chyba żadnej wydanej modyfikacji wysokiej jakości.

Z tych polskich to na tą chwilę Mroczne Tajemnice, a  z tych szwabsko-komunistyczno-czechosłowackich to coś tam wyszło.

Chcesz odpowiedzi? NIC NIE MA SENSU

Dr. House ma w sumie rację. Everybody lies i nic nie ma sensu :D

Комиссар RBT

Drake

Drake

Użytkownicy
posty93
Propsy3
  • Użytkownicy
Porównywanie Gothica i M&B jest bez sensu,grałem w obie te produkcje naprawde dużo czasu i z takiego porównania nic nie wyjdzie.M&B to RPG/strategia/symulator/gra akcji i nie wiadomo co jeszcze xD to po prostu mix kilku gatunków,natomiast Gothic to RPG z naciskiem na rzeczy charakterystyczne w RPG-ach np.fabułe,której w M&B praktycznie nie ma wogóle(co nie koniecznie musi być minusem).Moim zdaniem z tej dyskusji nic nie wyjdzie,niech każdy modduje co mu sie tylko żywnie podoboba,czy to bedzie Gothic,M%B czy kurde Icy Tower :D

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Kłócicie się o Gothic'a i M&B zapominając o naszej rodzimej produkcji, która także nadaje się do moddingu. Mówię rzecz jasna o wiedźminie, który z tego co czytałem ma dosyć duże możliwości zmian.

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders

orcwarrior
The Modders

#311 2011-02-04, 19:21(Ostatnia zmiana: 2011-02-04, 19:21)
A ja z tego co słyszałem to dopiero niedawno został wydany importer/exporter (niepotrzebne skreślić) do modeli wiedźmina, więc może i ma duże możliwości zmian, ale kiedy zblizysz się do ich granic to tak jakbys zajebał o ściane.

Jeżeli moje przeszłyszenia były błędnę to post można uznać za nigdy nie istniejący.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
a więc rybopoiotr zaczął dyskusje mb czy gothic, to ja proponuje - dyskutujmy co się lepiej modduje - Icy Tower czy Mario Bros. ja jestem za icy, kto za mario to jest gangsta szit lol fajfus !!

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja z tego co słyszałem to dopiero niedawno został wydany importer/exporter (niepotrzebne skreślić) do modeli wiedźmina, więc może i ma duże możliwości zmian, ale kiedy zblizysz się do ich granic to tak jakbys zajebał o ściane.

Jeżeli moje przeszłyszenia były błędnę to post można uznać za nigdy nie istniejący.

Do maxa już był, ale Fantasta (członek M&SC :D ) stworzył eksporter do blendera :ok:  Tak więc teraz nie trzeba bawić się w piratowanie maxa tylko można spokojnie w blenderku pracować i eksportować.

Drake

Drake

Użytkownicy
posty93
Propsy3
  • Użytkownicy
Icy Tower czy Mario Bros

Wiadomo że Icy Tower! ja tam kiedyś nawet postać własną zrobiłem(paintem co prawda,no ale była.Ba! nawet skakała :D ).

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Pójdę tokiem waszego(nie mówie tu o wszystkich) rozumowania: Oczywiścię że Mario Bros bo to jest klasyka. Nie ma wogóle porównania do jakiejś prostackiej zręcznościówki.

Wiem że żółć się wylewa

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Oczywiścię że GOTHIC bo to jest klasyka. Nie ma wogóle porównania do jakiejś prostackiego Mount & Blade.

to miałeś na myśli ?  :lol:

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Orc to pięknie podsumował ;]

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

#319 2011-02-04, 22:17(Ostatnia zmiana: 2011-02-04, 22:19)
Spokojnie, już się poddaję i idę skomleć na "niższych szczeblach ewolucji"(czyt. dolne forum)
Wszyscy wiemy że Gohic jest zajebisty, Spacer jest intuicyjny i zaawansowany, zaczynanie nauki grafiki jest najlepsze w Gothicu i żadne komercjalne gówno mu do pięt niedorasta.
Amen

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry