Modding Gothica > Samouczki

[WAŻNE] WIADOMOŚCI

(1/1)

Adanos:
Od dość dawna zauważyłem, że niektórzy początkujący mają problemy przy tworzeniu modów. Dlatego w każdym dziale, tj. Spacer, Skrypty i Pozostałe, przypiąłem tematy, które stwierdziłem, że można uważać za absolutne minimum. Tematy, które nie zostały przypięte, albo uważam, że są ponad minimum i potrzeba wiedzy z tematów przypiętych, albo jakiś pominąłem.

Jeśli ktoś uważa, że jakiś temat powinien/nie powinien być przypięty, to niech napisze.

Sawik:
Ponieważ w ramach odpowiedzi na mój postulat o uprzątnięcie tutoriali w związku z brakiem czasu ze strony administracji dostałem wymagane uprawniania by to zrobić osobiście, rozpocząłem porządki w tutorialach.
Jak zapewne wielu z was zauważy tutoriale zostały zamknięte, stało się to za sprawą wszech panoszącego się spamu. Jeżeli jakiś tutorial będzie zawierał błędy bądź niekompletne informacje proszę o pisanie w temacie "Błędy w tutorialach".

Komentarze które nie wnoszą nic do tematu, bądź są błędne zostaną usunięte.

Będzie również napisany nowy spis wszystkich tutoriali z forum by ułatwić nam znalezienie potrzebnej nam informacji.

inż. Avallach:
Z powrotem będę zajmował się tym ja. Mam trochę inne podejście.

To jest dział z tutorialami - co oczywiste, mają trafiać tu przede wszystkim (a właściwie tylko) artykuły w których doświadczona osoba opisuje jakieś zagadnienie innym. W związku z tym:[*]wyłączam szybką odpowiedź - bo odpowiedzi właściwie nie powinno być w ogóle, a jeśli już, to nie powinny pojawiać się pod wpływem impulsu - może to jedno kliknięcie więcej trochę ostudzi zapał niektórych (ale tematy nie muszą być koniecznie zamknięte - otwieram z powrotem, po prostu śmieci nie będą przechodzić przez moderację)
[*]włączam moderację tematów/postów - pojawiać się będą tylko te, które rzeczywiście są tutorialem bądź mają dla niego duże znaczenie (i które będą miały sens).[/list]
Zaraz też zrobię mały porządek - odepnę tematy które są przypięte bez wyraźnej potrzeby i poukrywam te, które się do niczego nie nadają (a kilka takich zachowało się od dawnych czasów, zwłaszcza o ile pamiętam kolejne kopie tutka o "magicznych mieczach").

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej