Dołączenie kości do modelu 3613 3

O temacie

Autor jamokiolE

Zaczęty 1.02.2010 roku

Wyświetleń 3613

Odpowiedzi 3

jamokiolE

jamokiolE

Użytkownicy
posty164
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam, otóż mam taki problem iż zrobiłem sobie ciało nowego zwierzaka.Dodałem kości(wziąłem je z innego modelu,w tym wypadku jaszczura.Akurat pasowało  :)   ) I mój problem polega na tym iż po podniesieniu np.kości nogi to noga w modelu się nie podnosi.I chodzi o to jak połączyć model z kośćmi.
A może wystarczy że podniosę kość, a model w grze automatycznie zareaguje tylko na to?? :)  
Liczę na szybką odpowiedź. :D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
na stronie MAX3D.pl jest o tym tutorial do blendera

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Dołączenie kości do modelu
#2 2010-02-01, 21:59(Ostatnia zmiana: 2010-02-01, 22:01)
Witam, otóż mam taki problem iż zrobiłem sobie ciało nowego zwierzaka.Dodałem kości(wziąłem je z innego modelu,w tym wypadku jaszczura.Akurat pasowało old_lol.gif ) I mój problem polega na tym iż po podniesieniu np.kości nogi to noga w modelu się nie podnosi.I chodzi o to jak połączyć model z kośćmi.
A może wystarczy że podniosę kość, a model w grze automatycznie zareaguje tylko na to?? 18.gif
Liczę na szybką odpowiedź.
Wpisz w google: "rigging x", gdzie x to nazwa programu jaki używasz.

na stronie MAX3D.pl jest o tym tutorial do blendera
Na blender.org też masz.

EDIT: Nie zauważyłem opisu tematu. Jak do Blendera to polecam Ci to: http://wiki.blender.org/index.php/Doc:PL/M...Gingerbread_Man - masz na tej stronie opisany rigging i animację. Na poprzedniej masz wszystko opisane jak tego piernika wymodelować.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

jamokiolE

jamokiolE

Użytkownicy
posty164
Propsy3
  • Użytkownicy
Ok dzięki!  :)  
Acha i Eto nie chodziło mi o rigging tylko o Skinning  :)  .Ale tak czy owak problem z głowy.

Temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry