Jutro o 20 odbędzie się pierwszy speedwriting.
Zasady.
O określonej godzinie (20.00) podam temat, od tego czasu każda z osób, które wpiszą się w tym temacie do jutra do 20.00, będzie miała jedną godzinę na napisanie "czegoś" na zadany temat. Forma jest obojętna, to może być opowiadanie, wiersz, tren, felieton - cokolwiek. Ważne jest, żeby było nawiązanie do tematu.
Temat będzie bardzo ogólny, może to być także na bazie skojarzeń - w sensie wasza interpretacja tekstu.
Kryteria oceniania.
Najważniejsze będzie podejście do tematu, oczywiście ważne są też pomysły i oryginalność. Ale nie popadajcie w skrajności, musi być rzeczowo, może być fantasy, naukowo, etc. Tutaj najważniejsza jest wasza kreatywność i forma.
Po godzinie, czyli o 21, każdy musi wrzucić tekst do tego tematu. Od tego czasu będziecie mieć jeszcze 5min na drobne poprawki - mam tu na myśli błędy. Jak zobaczę, że ktoś coś diametralnie zmienił, lub zerżnął coś z innego tekstu, to taka osoba zostanie zdyskwalifikowana.
Punktowanie.
Punkty zostaną przyznane w takich kategoriach:
- pomysł, czyli podejście do tematu
- treść, czyli forma tekstu, spójność.
- technika, a więc czy to co napisaliście nie zabiłoby Kopalińskiego.
W każdej kategorii zostanie przyznanych 5 punktów. Dzięki temu wybór zwycięzcy będzie sensownie uzasadniony.
Fajnie byłoby gdyby prócz mnie oceniały jeszcze ze 2 osoby, byłoby bardziej demokratycznie. Jest ktoś chętny? Niech do tematu wpisują się też wszyscy zawodnicy.
Pozdrawiam,
Sher.
ps. Jak macie uwagi co do formy zawodów, sugestie, etc. to piszcie. Jutro może mnie nie być do 18-19 na necie, proszę przed 20, żeby ktoś zagadał na gg, gdybym zapomniał